Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

CONCURS. Mergi cu bicicleta până la Zrenjanin îți faci un selfie și poți să câștigi un premiu

Publicat

pe

Weekend-ul vine cu o nouă surpriză, după anunțul deschiderii graniței cu Serbia pe pista de biciclete de pe malul Begăi în zilele de 24 și 25 septembrie.

Astfel, cei care vor alege să treacă granița pe bicicletă și să pedaleze de la Timișoara la Zrenjanin se pot înscrie și la un concurs de selfie-uri prin care pot câștiga invitații la cele mai mari festivaluri timișorene de anul viitor, Flight Festival, CODRU și PLAI. Mai exact, se pun în joc cinci premii a câte trei invitații duble la toate cele trei mari evenimente din 2023.

Cei interesați trebuie doar să-și facă un selfie în care să apară însemnele CJ Timiș de la graniță și să-l posteze pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1173506563201425/1173506573201424. Cinci selfie-uri, care vor primi cele mai multe reacții pozitive, vor fi declarate câștigătoare.

Vă reamintim, sâmbătă și duminică (24 – 25 septembrie), se va putea circula cu bicicleta pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate, între orele 08.00 și 20.00. Deschiderea informală a frontierei a fost posibilă în urma unei solicitări a Consiliului Județean Timiș.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Internațional

Google Pixel Fold va fi mai greu decât alte telefoane pliabile

Publicat

pe

Ergonomia este unul dintre cei mai importanți factori ai smartphone-urilor moderne și acest lucru se aplică și telefoanelor pliabile. Confortul de prindere, senzația materialului și greutatea afectează mult satisfacția utilizatorului. Când vine vorba de telefoane pliabile, aceste reguli nu se schimbă, chiar dacă au o altă nuanță. Cu toate acestea, un zvon recent sugerează că Pixel Fold ar putea fi surprinzător de greu în comparație cu concurenții săi.

Potrivit GizmoChina, viitorul telefon pliabil Google Pixel Fold ar fi surprinzător de greu în comparație cu alte dispozitive pliabile actuale. Pe măsură ce telefoanele pliabile continuă să câștige utilizatori și cotă de piață, producătorii depășesc în mod constant granițele cu designul, caracteristicile și capacitățile lor. Unul dintre cele mai așteptate dispozitive pliabile din 2022 este Google Pixel Fold, așteptat să concureze cu alte dispozitive pliabile populare, cum ar fi Samsung Galaxy Z Fold 4 și Oppo Find N2.

Cu toate acestea, un zvon recent sugerează că Pixel Fold ar putea fi surprinzător de greu în comparație cu aceste două telefoane de la Samsung și Oppo. Potrivit unor surse familiare cu subiectul, Pixel Fold poate cântări mai mult decât Samsung Galaxy Z Fold 4, care este deja un dispozitiv relativ greu, are 263 grame. Acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul potențialilor cumpărători care ar putea căuta un dispozitiv ușor și portabil.

Un posibil motiv pentru greutatea lui Pixel Fold este dimensiunea bateriei. Zvonul sugerează că telefonul ar putea avea cea mai mare baterie dintre telefoanele pliabile de pe piață, cu o capacitate apropiată de 5.000 mAh. Aceasta este semnificativ mai mare decât bateria de 4.400 mAh găsită în Galaxy Z Fold 4 și bateria de 4.520 mAh din Oppo Find N2. O baterie mai mare este cu siguranță de dorit, deoarece permite timpi mai lungi de utilizare, dar vine cu prețul greutății suplimentare.

Primele randări cu Pixel Fold ne oferă o idee despre ce să ne așteptăm în ceea ce privește dimensiunile sale. Dispozitivul este de așteptat să aibă aproximativ 140 mm în înălțime și aproape 80 mm în lățime, ceea ce îl aliniază cu Oppo Find N2. Cu toate acestea, ecranul interior al Pixel Fold va fi mai apropiat ca factor de formă de o tabletă tradițională, mai degrabă decât de un pătrat precum Galaxy Z Fold 4. Acest lucru va optimiza dispozitivul pentru elementele UI destinate tabletelor, dar va face și mai greu dispozitivul.

Deci, ce înseamnă acest lucru pentru potențialii cumpărători ai Pixel Fold? În timp ce un dispozitiv mai greu poate fi o îngrijorare pentru unii, greutatea adăugată ar putea merita dacă va avea o baterie mai mare. În plus, designul lui Pixel Fold probabil va fi mai elegant, ceea ce ar putea compensa greutatea suplimentară. Rămâne de văzut dacă greutatea Pixel Fold va fi o problemă majoră pentru consumatori. Cu toate acestea, cu bateria sa mai mare și interfața de utilizare optimizată, ar putea fi totuși un dispozitiv pliabil atractiv pe piață.

Sursa Foto:  via gizmochina.com

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian Simu, reprezentantul României la Campionatul Internațional de Masaj de la Atena

Publicat

pe

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu va fi reprentantul României la Campionatul Intercontinental de Masaj de la Atena (7 – 9 aprilie 2023).

Portivit lui Adrian obiectivul lui la aceast concurs este titlul suprem, cel de campion mondial.

Cunoscut mai mult prin pseudonimul de pe Facebook sau Tik Tok – „Cosmin Adrian Terapeut“ timişorenul ne-a dezvăluit că  mulți dintre sportivii de top din țară apelează la el.

De la fotbalişti ca Florinel Coman, Adrian Ilie, Iasmin Latovlevici, Cristian Daminuță, Valentin Velcea sau Gabriel Torje până la sportivii de la Clubul Ciprian Sora, echipa de baschet feminin CSS Bega Timisoara, M Box, Saşa Markov (campion national la Jiu Jitsu brazilian), toți i-au călcat pragul pentru a-i ajuta în recuperare. Şi toți au plecat mulțumiți.

De apreciat este că omul Cosmin Adrian face şi foarte multe tratamente fără să solicite niciun leu. Lucru mai rar, în zilele noastre.

El face, anual, sute de terapii gratuite copiilor cu dizabilități şi personelor în vârstă, fară posibilități financiare.

„Tot ce pot să vă spun e că scoate durerea cu mâna din organism în una sau mai multe şedințe de terapie. De asta e supranumit «mâini de aur»“, ne-a declarat Sorin Daia, unul dintre miile de pacienți care a fost tratat de terapeut.

Merită menționat că Adrian Cosmin nu are zile libere, pentru că, la sfârșit de săptămână, se deplasează în diferite oraşe din țară pentru a ajuta alți oamenii aflați în suferință.

„Nu îmi permit să-mi iau prea multe zile libere pentru că sunt sute de mămici care aşteaptă să le tratez copiii şi foarte mulți pacienți care au nevoie de mine. Ăsta e darul pe care l-am primit de la Dumnezeu şi nu vreau să-l irosesc. Mă rog doar să-mi dea sănătate, putere şi echilibru, să pot ajuta cât mai multă lume aflată în suferință“, a spus „@Cosmin Adrian Terapeut“.

Olimpiu Bulzan

Citeste mai mult

Internațional

OSCAR 2023. „Everything Everywhere All Once” – cel mai bun film

Publicat

pe

„Everything Everywhere All Once”, producători Daniel Kwan, Daniel Scheinert şi Jonathan Wang, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 95-a ediţie a Premiilor Academiei de duminică, încheind un sezon de premii prin câştigarea celei mai înalte distincţii din industria cinematografică. Premiile Academiei Americane de Film au fost decernate la Dolby Theatre din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda ceremoniei pentru a treia oară.

Filmul, o aventură despre o proprietară de spălătorie chinezo-americană care se confruntă cu un audit IRS şi cu atacatori interdimensionali, a câştigat şapte statuete, inclusiv pentru scenariu original şi regie pentru creatorii săi Daniel Kwan şi Daniel Scheinert. Victoria este un triumf pentru A24, studioul care a adus filmului 100 de milioane de dolari la box office, o realizare uluitoare într-un moment în care piaţa filmelor de artă a fost afectată. Studioul a reuşit, de asemenea, rara performanţă de a obţine toate cele patru premii de interpretare – dintre care trei au fost câştigate pentru „Everything Everywhere All at Once” şi unul pentru „The Whale”.

Premiul a fost acceptat de Daniel Kwan, Daniel Scheinert şi Jonathan Wang de la Harrison Ford.

Iată nominalizaţii şi câştigătorii la Oscar 2023:

Cel mai bun film: „All Quiet on the Western Front”, „Avatar: The Way of Water”, „The Banshees of Inisherin”, „Elvis”,  „Everything Everywhere All at Once” – câştigător, „The Fabelmans”, „Tar”, “Top Gun: Maverick” , „Triangle of Sadness”, „Woman Talking”

Cel mai bun regizor: Martin McDonagh (“The Banshees of Inisherin”), Daniel Kwan, Daniel Scheinert (“Everything Everywhere All at Once”) – câştigători, Steven Spielberg (“The Fabelmans”), Todd Field (“Tár”), Ruben Östlund (“Triangle of Sadness”)

Cea mai bună actriţă: Cate Blanchett (“Tár”), Ana de Armas (“Blonde”), Andrea Riseborough (“To Leslie”), Michelle Williams (“The Fabelmans”), Michelle Yeoh (“Everything Everywhere All at Once”) – câştigător

Cel mai bun actor: Austin Butler (“Elvis”), Colin Farrell (“The Banshees of Inisherin”), Brendan Fraser (“The Whale”) – câştigător, Paul Mescal (“Aftersun”), Bill Nighy (“Living”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Angela Bassett, „Black Panther: Wakanda Forever”, Hong Chau, „The Whale”, Kerry Condon, „The Banshees of Inisherin”, Jamie Lee Curtis, „Everything Everywhere All at Once” – câştigător, Stephanie Hsu, „Everything Everywhere All at Once”

Cel mai bun actor în rol secundar: Brendan Gleeson, „The Banshees of Inisherin”, Brian Tyree Henry, „Causeway”, Judd Hirsch, „The Fabelmans”, Barry Keoghan, „The Banshees of Inisherin”, Ke Huy Quan, „Everything Everywhere All at Once” – câştigător

Cel mai bun scenariu original: “The Banshees of Inisherin” (Searchlight Pictures), “Everything Everywhere All at Once” (A24) – câştigător, “The Fabelmans” (Universal Pictures), “Tár” (Focus Features), “Triangle of Sadness” (Neon)  “An Irish Goodbye” (Floodlight Pictures)

Cel mai bun scenariu adaptat: “All Quiet on the Western Front” (Netflix), “Glass Onion: A Knives Out Mystery” (Netflix), “Living” (Sony Pictures Classics), “Top Gun: Maverick” (Paramount Pictures), “Women Talking” (MGM/United Artists Releasing) Sarah Polley – câştigător

Cel mai bun lungmetraj internaţional: „Argentina, 1985” (Argentina), „Close” (Belgia), „All Quiet on the Western Front” (Germania) -câştigător, „The Quiet Girl” (Irlanda), „EO” (Polonia)

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: “Guillermo del Toro’s Pinocchio” (Netflix) – câştigător, “Marcel the Shell With Shoes On” (A24), “Puss in Boots: The Last Wish” (DreamWorks Animation), “The Sea Beast” (Netflix), “Turning Red” (Pixar)

Cel mai bun lungmetraj documentar: “All That Breathes” (HBO Documentary Films), “All the Beauty and the Bloodshed” (Neon), “Fire of Love” (National Geographic Documentary Films/Neon), “A House Made of Splinters”, “Navalny” (CNN/Warner Bros.) – câştigător

Cea mai bună imagine: „All Quiet on the Western Front” James Fried – câştigător, „Bardo”, „Elvis”, „Empire of Light”, „Tár”

Cel mai bun montaj: “The Banshees of Inisherin” (Searchlight Pictures), “Elvis” (Warner Bros.), “Everything Everywhere All at Once” (A24) – câştigător, “Tár”, “Top Gun: Maverick” (Paramount)

Cel mai bun sunet: „All Quiet on the Western Front”, „Avatar: The Way of Water”, „The Batman”, „Elvis”, „Top Gun: Maverick” – câştigător

Cele mai bune efecte vizuale: „All Quiet on the Western Front”, „Avatar: The Way of Water” – câştigător, „The Batman”, „Black Panther: Wakanda Forever”, „Top Gun: Maverick”

Machiaj şi coafură: „All Quiet on the Western Front”, „The Batman”, „Black Panther: Wakanda Forever”, „Elvis”, „The Whale” –  Adrien Morot, Judy Chin and Anne Marie Bradley – câştigător

Cele mai bune costume: „Babylon”, „Black Panther: Wakanda Forever” Ruth E. Carter – câştigător, „Elvis”, „Everything Everywhere All at Once”, „Mrs. Harris Goes to Paris”

Coloană sonoră: „All Quiet on the Western Front” Volker Bertelmann – câştigător, „Babylon”, „The Banshees of Inisherin”, „Everything Everywhere All at Once”, „The Fabelmans”

Cântec original: “Applause” din “Tell It Like a Woman”, “Hold My Hand” din “Top Gun: Maverick”, “Lift Me Up” din “Black Panther: Wakanda Forever”, “Naatu Naatu” din “RRR” – câştigător, “This Is a Life” din “Everything Everywhere All at Once”

Design de producţie: „All Quiet on the Western Front” – câştigător, „Avatar: The Way of Water”, „Babylon”, „Elvis”, „The Fabelmans”

Cel mai bun scurtmetraj live-action: „An Irish Goodbye” – câştigător, „Ivalu”, „Le Pupille”, „Night Ride”, „The Red Suitcase”

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie:The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” (Charlie Mackesy şi Matthew Freud) – câştigător, „The Flying Sailor”, „Ice Merchants”, „My Year of Dicks”, „An Ostrich Told Me the World Is Fake and I Think I Believe It”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „The Elephant Whisperers” – câştigător, „Haulout”, „How Do You Measure a Year?”, „The Martha Mitchell Effect”, „Stranger at the Gate”

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite