Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Cu Android 10 Google își impune propria navigare prin gesturi

Publicat

pe

Google încearcă să-și impună propriul sistem de navigare prin gesturi pe toate telefoanele inteligente cu ajutorul sistemului de operare Android 10, în detrimentul unor astfel de sisteme propuse de companiile care fabrică telefoane. Pentru a opta pentru modul de navigare dezvoltat de Samsung, OnePlus, Huawei și alții, va trebui să accesați setările smartphone-ului. Google chiar interzice producătorilor să încurajeze utilizatorii să aleagă o navigație gestuală diferită de a sa.

Până în 2018, Google nu a folosit navigarea implicită  prin gesturi, a folosit bara de navigație tradițională Android. Având în vedere randamentele uneori mixte ale utilizatorilor, Google a decis să lase alegerea între metoda veche și cea nouă la alegerea utilizatorilor atunci când pornește un dispozitiv nou. Firma a permis fiecărui utilizator să aleagă între navigarea prin gesturi sau bara de navigare Google și navigarea prin gesturi dezvoltată de fiecare producător Android.

Cu Android 10, Google a decis să impună propria soluție utilizatorilor. Conform Phon Android în cazul nerespectării acestor criterii, producătorii sunt privați de serviciile mobile Google. Google interzice companiilor Samsung, Huawei, OnePlus, Xiaomi și altora să-și impună propria navigare prin gesturi. Poate doar Samsung este în măsură să contracareze această măsură. Ultimele sale modele seria Note 10, Galaxy Note 9 sau Samsung Galaxy S9 și Galaxy S10 sunt smartphone-uri foarte complexe, utilizatorii acestora s-au obișnuit deja cu bara de navigare Samsung iar trecerea la un sistem de navigare prin gesturi va fi ceva mai greu. Vom vedea cum vor evolua lucrurile. Din cauza absenței serviciilor Google Mobile, Huawei Mate 30 este eliminat de Play Store. De asemene Apple are un alt sistem de operare iOS.

Conform Google, producătorii nu mai au dreptul de a oferi propria soluție de navigare la prima pornire cu sistemul de operare Android 10. În mod implicit, utilizatorii trebuie, prin urmare, să revină la navigarea Google. Constructorii sunt liberi să-și integreze propriile gesturi în telefoanele lor. Pentru a le activa, însă, utilizatorii vor trebui să meargă la setările smartphone-ului.

Google merge chiar mai departe decât de obicei, interzicând oficial mărcilor să-și evidențieze propria soluție. Nicio fereastră nu vă va avertiza că în setări sunt disponibile gesturi alternative de navigare. Google spune că dorește să armonizeze experiența utilizatorului oferită de fiecare smartphone Android. Firma dorește să evite pierderea consumatorilor cu o navigație diferită de fiecare dată când își schimbă marca smartphone-ului.

Navigarea este mai eficientă prin gesturi decât cu bara de navigare conform Google. Compania face această observație: conform analizei sale, navigarea prin gesturi este mai eficientă decât alte metode, cum ar fi bara de navigare cu trei butoane. Acesta permite să se câștige în viteză și, de asemenea, să afișeze mai mult conținut pe ecran. Google recunoaște că unii utilizatori au preferat să se întoarcă la bara veche cu trei butoane, neputându-se obișnui cu gesturile. Compania americană explică însă că, după o perioadă de adaptare cuprinsă între 1 și 3 zile, mulți utilizatori reușesc să folosească gesturile fluent și aproape că nu mai greșesc.

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite