Ne găsiți și pe:

Internațional

Detaliile despre viitoarele tablete premium Samsung Galaxy Tab S7 și Tab S7+ dezvăluite

Publicat

pe

Tabletele Apple iPad Pro domină piața premium de ani de zile. Dar, în scurt timp, dispozitivele Apple se vor confrunta cu o concurență dură din partea tabletelor Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Acestea se vor lansa în 5 august alături de seria Galaxy Note 20, telefonul pliabil Galaxy Z Fold 2 și smartwatch-ul Galaxy Watch 3.

Despre aceste două tablete știm totul cu puțin timp înainte de lansare. Cea mai impresionantă tabletă din serie este și cel mai mare model. Samsung pune un ecran Super AMOLED de 12,4 inch (31,5 cm) pe Galaxy Tab S7+ cu suport pentru o rată de actualizare de 120Hz și o rezoluție de 2800 x 1752 pixeli. Ca design cele două tablete sunt similare, diferența o face diagonala ecranului și bateria.

Marginile tabletei sunt foarte înguste și ambele modele au o cameră selfie de 8MP. Camera frontală permite o deblocare a dispozitivelor prin Face Unlok, deși un scaner de amprente in-display poate fi folosit și el pentru deblocare în modelul „Plus”.

Complementar experienței vizuale, pe ambele modele este o configurație audio cu patru difuzoare, reglate de subsidiara Samsung, AKG. Dolby Atmos asigură un sunet de excepție pe cele două tablete. Samsung a inclus din nou și suportul pentru celebrul său stilou S Pen, permițându-i să continue concurența direct cu Apple iPad Pro, conform PhoneArena.

Samsung a lansat mai multe versiuni ale stylus-ului în ultimul deceniu, dar S Pen-ul planificat pentru 2020 este cel mai bun. Este mult mai performant decât cel aflat pe tableta Samsung Galaxy Tab S6, precedenta tabletă premium Samsung. S Pen-ul se atașează magnetic pe spate și tot de acolo se încarcă. Noul S Pen suportă o latență impresionant de scăzută de 9ms, ceea ce îl pune la egalitate cu stiloul Apple Pencil. Accesoriul Samsung care vine la pachet cu ambele tablete, are recunoașterea scrisului de mână și funcționează cu o serie de gesturi de mână.

Ambele tablete high-end au în dotare cel mai nou și performant procesor Qualcomm Snapdragon 865+ cuplat cu 6GB de memorie RAM și 128GB stocare internă, ca standard. Alte opțiuni de stocare sunt în lucru și suportul pentru card microSD pentru extinderea memoriei este disponibil și el.

Samsung va instala din cutie sistemul de operare Android 10 și interfața One UI 2.5. Pe Samsung Galaxy Tab S7+ există o baterie de 10,090 mAh care permite până la 16 ore de redare video cu o singură încărcare. Conform Samsung, Tab S7+ acceptă o încărcare rapidă de până la 45W. Galaxy Tab S7+ este livrată cu suport standard pentru rețea Wi-Fi, ca orice altă tabletă. În loc să se bazeze pe un model opțional 4G LTE, compania sud-coreeană a trecut la o variantă 5G care oferă 256GB stocare ca un stimulent suplimentar.

Samsung Galaxy Tab S7 este similară modelului Tab S7+ din multe puncte de vedere, dar există unele diferențe cheie. Ce mai mare diferență este la ecran și baterie. Modelul Tab S7 are un ecran de 11 inch LCD, mai ieftin decât ecranul Super AMOLED aflat pe modelul mai mare. Și bateria este mai mică, are 7.400 mAh, care permite 15 ore de redare video. Alt lucru diferit este scanerul de amprente montat lateral.

Toate celelalte caracteristici ale tabletei Galaxy Tab S7 sunt similare cu modelul mai mare. Camerele sunt și ele identice: 5 + 13MP pe spate și o cameră de 8MP în față. În ceea ce privește variantele, modelul Wi-Fi este livrat cu o configurație de stocare de 6 / 128GB, în timp ce varianta 5G oferă o configurație de 6 / 256GB ca standard. Culorile vor fi Mystic Black, Mystic Bronze și Mystic Silver.

Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+ sunt așteptate să fie anunțate miercuri, 5 august, alături de Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 și căștile wireless Galaxy Buds Live. Informațiile privind prețurile și data lansării efective la vânzare nu sunt cunoscute momentan.

Sursa foto: winfuture.de

Internațional

Lista statelor din „zona galbenă“, actualizată. Persoanele care sosesc din ele, în carantină

Publicat

pe

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita „zonă galbenă”, iar toate persoanele care vin din acestea trebuie să stea 14 zile în izolare. Lista, care intră în vigoare în 10 august, ora 0.00, cuprinde 41 de state.

Astfel, trebuie să stea în carantină persoanele care vin din: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel,  Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă”, a transmis INSP.

Citeste mai mult

Internațional

AVERTIZARE MAE. Persoanele din județul Timiș trebuie să prezente un test negativ de COVID-19, la intrarea în Germania

Publicat

pe

Judeţul Timiş alături de Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi a fost inclus de autorităţile din Germania pe lista zonelor de risc, iar persoanele care intră în ţară din aceste zone, indiferent de cetăţenie, trebuie să prezinte test negativ de coronavirus, făcut cu cel mult 48 de ore înainte, sau să fie de acord cu testarea, în cel mult 72 de ore. În caz contrar, autorităţile germane pot refuza intrarea în ţară.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii zilei de 7 august a.c., autorităţile Republicii Federale Germania au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“. Urmare noilor decizii adoptate, şapte judeţe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august”, a transmis, sâmbătă, MAE.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

„Măsura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolarii până la primirea rezultatului testului.  De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o “zonă de risc” (inclusiv din cele şapte judeţe menţionate) sunt obligate să completeze un formular de localizare”, a mai transmis MAE.

Informaţii cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor judeţe din România sunt disponibile la:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html (lista completă şi actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricţiile şi măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

De asemenea, informaţii cu privire la măsurile adoptate de autorităţile germane ori recomandările pe care acestea le fac populaţiei pot fi accesate în mai multe limbi de circulaţie internaţională: germană, engleză, franceză.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, + 49 30 21239514 şi + 49 30 21239516, Consulatului General al României la Bonn:  +49 228 6838135; +49 2286838211; + 49 228 6838244; + 49 228 6838254 şi Consulatului General al României la München:  +49 89 553307; +49 89 98106143,  Consulatului General al României la Stuttgart +49 711 664 86 11, +49 711 664 86 12, +49 711 664 86 13, +49 711 664 86 14 şi +49 711 664 86 15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin + 49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, oficiului consular al României la München +49 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Citeste mai mult

Internațional

Seria Galaxy Note 20 una de excepție: tehnologia viitorului este aici!

Publicat

pe

Galaxia Samsung este extrem de numeroasă, gigantul tech fiind cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. În 5 august Samsung a lansat mai multe dispozitive de excepție. Trei smartphone-uri, două tablete, un ceas inteligent și un set de căști total wireless. Au fost lansate telefoanele Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra și a doua generație a telefonului pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2. Două noi tablete high-end au fost lansate cu această ocazie: Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 3 și căștile wireless de forma bobului de fasole Galaxy Buds Live, au completat mica galaxie Samsung.

Cele care au atras cel mai mult luminile rampei virtuale au fost Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. În aceste două modele Samsung a pus tot ce are mai nou și mai bun în materie de telefonie mobilă. Camere, procesor, senzori sau memorii de ultimă generație. În materie de design suntem obișnuiți ca Samsung să nu aibă rival pe piață. Acest lucru este valabil și pentru cele două excelente smartphone-uri. Ambele sunt mult peste seria de anul trecut, Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost vedeta evenimentului. Un ecran uriaș cu diagonala de 17,56 centimetri (6,9 inch), ecran Dynamic AMOLED 2X cu rezoluția de 1440 x 3088 pixeli. Are o rată de actualizare de 120Hz, ideală pentru amatorii de jocuri mobile. Poate singurul lucru de criticat este procesorul Exynos 990 aflat la bord. Am așteptat un Exynos 992 pentru a fi la nivelul procesorului Snapdragon 865+ aflat în modelele Ultra ce vor fi vândute în SUA, China și alte câteva zone.

Procesorul este cuplat cu 12GB de RAM și trei variante de stocare: 128 / 256 / 512GB. Trei camere foto sunt la spate, una principală de 108MP, una telefoto de 12MP și una cu unghi ultra-wide tot de 12 megapixeli. Frontal, pentru selfie și apeluri video este o cameră de 10MP. Un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 25W și încărcare wireless de 9W este la bord. Galaxy Note 20 Ultra va fi disponibil în culorile Mystic Black, Mystic Bronze și Mystic White.

Samsung Galaxy Note 20, este modelul mai mic. Are o diagonală a ecranului de 6,7 inch, tot mare. Ecranul este Super AMOLED Plus și are rezoluția de 2.400 x 1.080. Același procesor Exynos 990 este la interior în Europa și automat și în România. Rata de actualizare a ecranului este mai mică, are 60Hz. Acest model vine cu o memorie de 8GB de RAM și 128 / 256GB de stocare. Camera frontală este aceeași de la Utra, dar la spate are în loc de o cameră de 108MP una de 64MP. Aceasta din urmă este însoțită de două camere de 12MP. Note 20 are și o baterie mai mică, are 4.300 mAh. Încărcarea rapidă și cea wireless este identică cu modelul Ultra. Mystic Bronze, Mystic Green, Mystic Gray și Mystic Black sunt culorile lui Note 20.

Cele două telefoane au certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf, eternul și fascinantul stylus S Pen este la bord și ambele modele au conectivitate 5G. Ca securitate biometrică au recunoaștere facială și un senzor de amprente în ecran. Și în materie de senzori și conectivitate cele două sunt identice.

Prețul pentru variantele de bază încep de la 1.000 de euro pentru Note 20 și de la 1.350 de euro pentru modelul Note 20 Ultra. Sunt scumpe!

Sursa foto:  xda-developers.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite