Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Ecran Super AMOLED de 11 inch pe tableta Samsung Galaxy Tab S9

Publicat

pe

Știm că Samsung va lansa în acest an o nouă serie de tablete premium, seria Galaxy Tab S9. Pe lângă Galaxy S9, Galaxy S9+ și Galaxy S9 Ultra se pare că mai primim și două modele Galaxy Tab S9 FE. Una dintre cele mai bune părți ale tabletelor emblematice ale Samsung au fost afișajele AMOLED.

Dar modelele mai mici din seriile emblematice Galaxy Tab S, de exemplu Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S8 au venit cu ecrane TFT LCD, nu ecrane Super AMOLED. Potrivit ultimelor informații, începând cu Samsung Galaxy Tab S9 lucrurile se vor schimba. Conform 9to5Google, modelul mai mic din serie va primi un ecran AMOLED.

Samsung folosește ecrane AMOLED în tabletele sale emblematice din seria Galaxy Tab S încă din 2014. Tableta de 10,5 inch (26,67 cm) cu ecran AMOLED a fost incredibilă și acel ecran a fost folosit de-a lungul mai multor generații de tablete Samsung. Cu Galaxy Tab S6 din 2019 era încă disponibil un panou AMOLED.

Lucrurile s-au schimbat însă cu seria Galaxy Tab S7. Seria a venit în două dimensiuni de ecran, opțiunea mai mare avea o diagonală de 12,4 inch și afișaj AMOLED, dar dimensiunea mai mică de 11 inch a fost retrogradată la un panou LCD. Galaxy Tab S7 FE, lansat ulterior, avea tot un ecran LCD. Același lucru a fost valabil și pentru seria Galaxy Tab S8, lansată în 2022, Galaxy Tab S8 a primit ecran LCD, iar Galaxy Tab S8+ și adăugarea Samsung Galaxy Tab S8 Ultra un ecran Super AMOLED.

Acum, se pare că seria Galaxy Tab S9 va aduce în sfârșit ecran AMOLED la modelul mai mic. Potrivit lui Ross Young, analist pentru Display Supply Chain Consultants (DSCC), versiunea de 11 inch (27,94 cm) a Galaxy Tab S9 va fi livrată cu un afișaj AMOLED în loc de un LCD. Nu se menționează alte îmbunătățiri, dar numai asta ar trebui să se dovedească a fi o actualizare importantă.

Se zvonește că Samsung va lansa seria Galaxy Tab S9 în august, alături de noile sale pliabile și seria Galaxy Watch 6. Sunt informații că toate cele trei tablete vor fi certificate pentru rezistență la praf și apă, o premieră pentru tabletele emblematice ale Samsung.

Foto: @OnLeaks

Internațional

Fără modificări semnificative de design la seria iPhone 16

Publicat

pe

Când este vorba despre viitoarele modele de telefoane Samsung sau Apple toată lumea este interesată de ce vor lansa pe piață cei doi giganți în materie de tehnologie. După lansarea ultimelor serii Galaxy S24 de către Samsung și iPhone 15 de către Apple atenția se îndreaptă deja către viitoarele telefoane premium ale celor două companii. Este vorba despre seria Galaxy S25 și pliabele Galaxy Z Flip 6 și Fold 6 ale companiei Samsung și seria Apple iPhone 16 a companiei americane.

Cele mai noi informații despre viitoarea serie iPhone 16 vin de la cunoscutul analist Apple – Ming-Chi Kuo. Acesta, citat de site-ul 91Mobiles, nu aduce vești bune pentru fanii Apple. Kuo spune că nu vor exista modificări semnificative de design pentru seria iPhone 16 care va fi lansată în toamna acestui an. Acum, iPhone-urile ratează două cele mai mari tendințe ale produselor emblematice: design-ul pliabil și funcțiile AI generative.

Potrivit lui Ming-Chi Ku, este puțin probabil ca Apple să ofere funcții AI generative „mai cuprinzătoare” până la seria iPhone 17 ce va fi lansată în 2025. Nu este prima dată când Apple se dovedește foarte conservator, cel mai recent amintim telefoanele pliabile, deja rivalul său pe piață, compania Samsung, a ajuns la a cincea generație de telefoane pliabile cu Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, ambele foarte bine vândute în toate colțurile lumii.

După seria iPhone 15 – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max – care a introdus unele îmbunătățiri notabile și upgrade-uri hardware, compania va lansa modelele iPhone 16 mai târziu în acest an. Acum, potrivit analistului Apple, nu vor exista modificări semnificative de design pentru seria iPhone 16. El a adăugat în continuare că gigantul tech american este puțin probabil să ofere funcții AI generative „mai cuprinzătoare” până la seria iPhone 17 anul viitor.

De asemenea, în informații conexe, Ming-Chi Kuo a împărtășit și predicții pentru seria iPhone ce va fi lansată în acest an. Analistul spune că cel mai recent sondaj al său privind lanțul de aprovizionare sugerează că Apple și-a „scăzut livrările de componente cheie de semiconductori pentru iPhone-urile din 2024 la aproximativ 200 de milioane de unități”.  Analistul consideră că livrările de iPhone ar putea scădea în 2024, ca urmare a faptului că Apple nu va introduce produse axate pe aceste caracteristici în tendințe.

Kuo spune că Apple nu va lansa noi modele de iPhone cu modificări semnificative de design anul acesta. Designul pliabil și caracteristicile AI generative sunt cele mai mari două tendințe pentru produsele emblematice de ultimă generație în acest moment, conform lui Kuo. Se pare că singura schimbare hardware notabilă care vine în gama iPhone 16 este „butonul de captare” pentru acțiunile legate de videoclipuri.

Potrivit rapoartelor, butonul va răspunde la presiune și atingere. De exemplu, utilizatorii vor putea mări și micșora în aplicația pentru cameră mutând butonul la stânga și la dreapta. Momentan știm că Apple iPhone 16 Pro și Pro Max vor avea diagonale mai mari de ecran de 6,3 inch (16 cm) și 6,9 inch (17,53 cm), în comparație cu ecranele de 6,1 inch și 6,7 inch de pe iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

Foto: Apple

Citeste mai mult

Internațional

Începe Noul An Chinezesc 2024 – Anul Dragonului de Lemn

Publicat

pe

Anul Nou Chinezesc 2024 începe în 10 februarie și marchează trecerea de la Anul Iepurelui de Apă la Anul Dragonului de Lemn, care simbolizează tăria, puterea și norocul.

Mitologia locală spune că acesta este un an al oportunităților.

Ca o parte din tradiție, familiile își vor curăța, de obicei, casele în noaptea de Revelion, pentru a îndepărta orice ghinion. Tradiția se cheamă ”alungarea prafului” și reprezintă dorința de a pune deoparte lucrurile vechi, de a-și lua rămas bun de la vechiul an și de a ura bun venit Anului Nou Lunar.

Unul dintre cele mai importante momente ale Anului Nou este o cină cu familia. Uneori, această sărbătoare durează mai multe zile, în funcție de cât de mare este familia.

Dragonul este unul dintre cele 12 animale ale zodiacului chinezesc și este asociat cu norocul, forța și bunăstarea. Lemnul este unul dintre cele cinci elemente și simbolizează creșterea, expansiunea și vitalitatea. Atunci când aceste două elemente, Dragonul și Lemnul, se combină într-un an, se spune că anul respectiv este unul cu potențial semnificativ și cu o energie puternică.

Se crede că Dragonul aduce noroc și schimbări pozitive, iar Lemnul adaugă o notă de vitalitate și dezvoltare. Persoanele născute în Anul Dragonului de Lemn sunt considerate a avea trăsături precum inteligență, determinare și un spirit aventuros. Se crede că acești oameni pot avea o influență pozitivă în comunitate și pot aduce schimbări semnificative. Dacă tu cauți o schimbare în viața ta actuală, anul acesta ar putea oferi o șansă favorabilă.

Prosperitatea va fi o temă importantă pentru toate semnele zodiacale în acest an, dar persoanele născute semnul Dragonului vor avea parte de o perioadă deosebit de norocoasă. Perspectivele sunt de expansiunde în ceea ce privește cariera și de câștigarea respectul meritat.

Elementul de lemn va aduce, de asemenea, entuziasm, abundență și creștere.

Citiți AICI previziunile astrale pentru noul an chinezesc, pentru fiecare zodie.

Citeste mai mult

Internațional

TOP. Timișoara, printre cele mai sigure locuri din Europa

Publicat

pe

Cinci orașe din România, printre care și Timișoara, se află în topul celor mai sigure locuri din Europa în care să trăiești, să călătorești sau să te muți cu jobul.

Cluj-Napoca este primul oraș din România care a ajuns în top 10, după care, pe locul 17, s-a clasat Timișoara, urmată de Brașov.

Nici Bucureștiul nu este considerat un oraș periculos, clasându-se pe locul 31 în topul celor mai sigure orașe din Europa unde sa locuiești sau să călătorești.

Iași este ultimul oraș românesc prezent în acest clasament, pe locul 50.

În cee ace privește situația europeană, Haga, din Țările de Jos, este cel mai sigur oraș din Europa.

În clasamentul siguranței urmează Berna, capitala Elveției, și Munchen, din Germania.

În top 10 se mai află Ljubljana din Slovenia, Zagreb din Croația, Eindhoven, un alt oraș din Țările de Jos.

Unul dintre cei mai importanți indicatori ai siguranței unui oraș este rata criminalității. Accidentele rutiere sunt un alt factor care a fost luat în calcul pentru a determina gradul de siguranță.

Orașele care investesc în infrastructură rutieră implementează reguli stricte de circulație și promovează transportul public pot fi considerate mai sigure. Pentru realizarea acestui clasament a contat și siguranța publică sau cea din spațiile publice.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite