Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Europa impune definitiv utilizarea USB-C, Apple va trebui să respecte directiva

Publicat

pe

Uniunea Europeană a dat aprobarea finală directivei care va forța Apple și alți producători de electronice să folosească încărcătoare tip USB-C începând cu 2024. Europa a depășit ultimul obstacol înainte de adoptarea finală a planului de standardizare a încărcătoarelor dispozitivelor portabile, fie că sunt accesorii, dispozitive sau computere. Zilele trecute Parlamentul European a aprobat definitiv directiva privind încărcătoarele universale. Aceasta prevede că porturile USB-C vor deveni obligatorii pe dispozitivele electronice. Prin urmare, același încărcător poate fi utilizat pentru diferite dispozitive. Pe lângă faptul că ușurează viața consumatorilor, această măsură ar trebui să reducă semnificativ deșeurile electronice.

Din 2024, toate telefoanele mobile, tabletele, cititoarele electronice, camerele foto, consolele de jocuri, căștile wireless, mouse-urile și tastaturile și alte dispozitive GPS cu o putere mai mică sau egală cu 100 de wați vor fi reîncărcate utilizând USB-C, potrivit PhonAndroid. La cumpărare, clienții vor trebui să aleagă noul dispozitiv cu sau fără încărcător. Viteza de încărcare va fi aceeași pentru toate dispozitivele cu încărcare rapidă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la viteza și calitatea reîncărcării: Parlamentul European se asigură că utilizatorii își vor putea reîncărca dispozitivul la aceeași viteză cu orice încărcător compatibil.

Din 2026, producătorii de laptopuri vor fi, de asemenea, obligați să-și doteze dispozitivele cu o mufă de încărcare cu un cablu USB-C. Potrivit spuselor lui Jozef Sikela, ministrul ceh al comerțului, cu toții avem cel puțin trei încărcătoare pentru smartphone-uri acasă și găsirea celui potrivit este adesea plictisitoare. Toate aceste accesorii combinate formează 11.000 de tone de deșeuri electronice în fiecare an.

Aceste considerente ecologice va afecta cel mai mult compania Apple. Alte companii producătoare de telefoane mobile, tablete sau laptopuri, cum ar fi Asus, Nokia, Oppo, sau Samsung au introdus în mare măsură mufă USB Tip-C pe dispozitivele lor. Compania din Cupertino a susținut de mult timp că astfel de reglementări înăbușă inovația mai degrabă decât o încurajează. Compania continuă să folosească propriul port Lightning pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, încorporând treptat USB-C în celelalte dispozitive ale sale.

Încărcătorul universal este doar prima parte a lucrării Comisiei Europene privind standardizarea sistemelor de încărcare. Acum trebuie să se concentreze pe armonizarea tehnologiilor de încărcare fără fir. Un alt domeniu în care Apple iese în evidență cu neconformitatea sa, cu MagSafe-ul său foarte practic.

Internațional

Timișoara, promovată cu barca, în Europa

Publicat

pe

Expediția SEA 2023 a echipajului Circumeuropa devine parte din programul TM2023 și duce Capitala Culturală în jurul Europei.

Proiectul inedit poate fi asemănat cu o „caravană” pe apă. Ambarcațiunea va face opriri în peste 20 de orașe capitale culturale europene, pentru a promova Timișoara.

Echipajul Circumeuropa a pornit la drum cu barca „Vulpea” din spatele Catedralei, zona Pod 16, prin ecluzele de la Sânmihaiu Român și Uivar, pe Dunăre și apoi pe mare către Elefsina, înconjoară continentul și se întoarce la Timișoara de la Marea Nordului pe rețeaua de canale, râuri și Dunăre.

Călătoria pe mare și Oceanul Atlantic este programată să se desfășoare cu velierul „Gaia”. Va reveni la Timișoara la sfârșitul anului.

Caravana pe apă poartă cu ea o bogată încărcătură de evenimente culturale.

La traversarea Bosforului, va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara, al trompetistului Petrică Ionuțescu. La Elefsina și Patras, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul „Timișul“ alături de artiști locali.

De asemenea, publicul va putea vedea și testa aplicația Spotlight Timișoara, pe echipamente de VR. La Elefsina expediția va prezenta, de asemenea, expoziția fotografului grec Nikos Economópulos.

Partener pentru organizarea acestor evenimente este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul „Timișul“.

Pe toată perioada călătoriei, vor fi desfășurate și activități de cercetare. Va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei.

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite