Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Fără bani din bugetul american pentru pentru Huawei: Trump a semnat o nouă lege în SUA

Publicat

pe

Președintele american Donald Trump a semnat încă o lege, care stipulează că banii de la bugetul federal nu mai pot fi folosiți în achiziționarea de produse de la Huawei și de la companiile considerate de risc pentru securitatea națională.

Așa-numita Lege privind comunicațiile sigure și de încredere a trecut anterior de Senat și Camera Reprezentanților din Statele Unite. Noua lege clarifică faptul că firmele clasificate drept potențial riscante pentru securitatea națională nu mai sunt considerate parteneri de afaceri ai autorităților americane. Cu toate acestea, restricția se aplică doar agențiilor guvernamentale. Operatorii din sectorul privat nu sunt afectați, cel puțin momentan, de acestă lege după cum arată o informație publicată de revista americană The Hill, citată de site-ul german WinFuture.

În consecință, marii operatori de telefonie mobilă ar putea continua să cumpere în continuare de la Huawei. Totuși, în această situație aceștia ar trebui să țină cont de eventualele consecințe ale colaborării cu Huawei. De exemplu, acest lucru ar duce cu siguranță la pierderea contractelor acestor companii cu guvernul american sau cu departamentele sale, lucru ce poate cauza probleme pentru afacerile acestora. La urma urmei, autoritățile federale și alte departamente ale statului sunt printre cei mai mari clienți ai companiilor de telefonie mobilă, generând cele mai mari vânzări alături de unele corporații mari.

Huawei este exclus de la implementare rețelelor 5G din SUA, Samsung profitând din plin de această situație. Compania chineză a furnizat inițial echipamente 5G în SUA, dar acestea vor fi înlocuite. Același lucru se întâmplă și în Canada unde Samsung colaborează cu mai multe companii locale pentru implementarea rețelelor 5G. De altfel smartphone-urile Samsung 5G au avut o cotă de piață în SUA în 2019 de 74%.

Legea va avea un impact mult mai direct asupra sectorului privat și din alt punct de vedere. Acesta include, de asemenea, un regulament care impune FCC (comisia care reglementează telecomunicațiile în SUA) să înființeze un fond de miliard de dolari. Banii vor fi apoi folosiți pentru a sprijini operatorii de telecomunicații în înlocuirea echipamentelor Huawei instalate, cu produse de la alți furnizori.

Cine vor fi afectați de noile cerințe legale depinde de o listă pe care o deține Federal Communications Commission (FCC). În plus față de Huawei, și ZTE este în prezent în vizor ca un alt furnizor chinez cu probleme. Se presupune că ambele companii introduc vulnerabilități în infrastructurile de comunicații ale altor țări pentru a permite spionajul, dacă este necesar.

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite