Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Recomandări pentru românii care muncesc în Marea Britanie, în timpul pandemiei

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă lucrătorilor, cetăţeni români, care se află la acest moment în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă, să aibă în vedere o serie de demersuri, în contextul demersurilor întreprinse de autorităţile britanice în vederea gestionării şi prevenirii infecţiei cu COVID-19.

Astfel, angajaţii/ lucrătorii (de agenţie, „zero” ore) care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuiţi să îşi contacteze angajatorul cu privire la deciziile luate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile britanic.

Conform unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, măsurile adoptate de Guvernul britanic prevăd următoarele: munca la distanţă; unde nu este posibil, program de muncă flexibil, distanţare lucrători (2 metri); concediu medical de bază (Statutory Sick Pay) din prima zi de infectare/autoizolare COVID19 şi, dacă contractul prevede, Contractual Sick Pay; Coronavirus Job Retention Scheme (disponibilă din aprilie) – plata (pentru 3 luni) unei subvenţii de 80% din salariul persoanelor în şomaj tehnic (furloughed workers), desemnate de angajatori, spre evitarea concedierii (max. 2500 lire sterline/lună); angajatorul solicită subvenţii; accesarea de urgenţă a Universal Credit (beneficii sociale).

Pentru lucrătorii pe cont propriu (self-employed): accesarea de urgenţă a Universal Credit şi Employment and Support Allowance (beneficii sociale), în lipsa dreptului la concediu medical şi sprijin financiar; Self-employment Income Support Scheme (disponibilă din iunie) – accesarea (pentru 3 luni) unei subvenţii în valoare de 80% din media venitului lunar din ultimii trei ani (max. 2500 lire sterline/lună), conform eligibilităţii; Business Interruption Loan Scheme (disponibilă în prezent), accesare împrumuturi fără dobândă pe o perioadă de 12 luni (conform eligibilităţii); amânarea plăţii taxelor datorate la 31 iulie 2020 pentru ianuarie 2021.

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat au următoarele posibilităţi: încasarea drepturilor izvorâte din derularea contractului de muncă; solicitarea drepturilor de şomaj şi beneficii sociale; cei care nu şi-au recuperat în totalitate, pe cale amiabilă, drepturile legate de raporturile de muncă, să se adreseze serviciului public de mediere ACAS (telefon 0300 123 1100) sau agenţiei de administrare fiscală (HM Revenue and Customs), înainte de a părăsi teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pentru a semnala aspectele problematice legate de derularea/încetarea contractului de muncă.

Internațional

Timișoara, promovată cu barca, în Europa

Publicat

pe

Expediția SEA 2023 a echipajului Circumeuropa devine parte din programul TM2023 și duce Capitala Culturală în jurul Europei.

Proiectul inedit poate fi asemănat cu o „caravană” pe apă. Ambarcațiunea va face opriri în peste 20 de orașe capitale culturale europene, pentru a promova Timișoara.

Echipajul Circumeuropa a pornit la drum cu barca „Vulpea” din spatele Catedralei, zona Pod 16, prin ecluzele de la Sânmihaiu Român și Uivar, pe Dunăre și apoi pe mare către Elefsina, înconjoară continentul și se întoarce la Timișoara de la Marea Nordului pe rețeaua de canale, râuri și Dunăre.

Călătoria pe mare și Oceanul Atlantic este programată să se desfășoare cu velierul „Gaia”. Va reveni la Timișoara la sfârșitul anului.

Caravana pe apă poartă cu ea o bogată încărcătură de evenimente culturale.

La traversarea Bosforului, va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara, al trompetistului Petrică Ionuțescu. La Elefsina și Patras, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul „Timișul“ alături de artiști locali.

De asemenea, publicul va putea vedea și testa aplicația Spotlight Timișoara, pe echipamente de VR. La Elefsina expediția va prezenta, de asemenea, expoziția fotografului grec Nikos Economópulos.

Partener pentru organizarea acestor evenimente este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul „Timișul“.

Pe toată perioada călătoriei, vor fi desfășurate și activități de cercetare. Va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei.

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite