Ne găsiți și pe:

Internațional

Google Maps adaugă pictograme mari pentru locațiile de interes turistic

Publicat

pe

Când călătoriți într-un oraș nou și căutați punctele de interes, Google Maps vă ajută să știți unde sunt atracțiile și reperele populare. Google Maps poate oferi aceste informații, dar cele mai importante puncte de interes se pierd printre diferitele pictograme albastre, portocalii și verzi. Datorită unei schimbări recente, aceste repere majore sunt dotate cu o pictogramă mai mare, oferind o vizibilitate rapidă la prima vedere.

Acum Google Maps pentru Android a început să primească câteva imagini noi și frumoase începând cu versiunea 10.28.2 a aplicației. Modificările introduse, conform Android Police, sunt disponibile în prezent pentru un număr limitat de utilizatori și țări (este necesară activarea din partea serverului).

Modificările estetice nu sunt vizibile în toate orașele. Cel puțin la început, de fapt, vor beneficia de noua actualizare metropolele Londra, Paris, Barcelona, Roma și New York. Noul stil al icoanei, mai mare și ieșit în evidență, înglobează și un mic desen al monumentului sau clădirii indicate.

Aceste pictograme, după toate probabilitățile, vor fi adăugate pentru mai multe orașe suplimentare în următoarele câteva luni sau săptămâni. Acum sunt disponibile icoane mult mai mari care îmbunătățesc identificarea principalelor atracții turistice de pe hartă. Sperăm ca în curând acestă modificare să apară și în România.

Trebuie să recunoaștem că este o actualizare excelentă mai ales dacă vă place să călătoriți și sunteți un pasionat de orașele cu multe monumente istorice și atracții turistice. Dacă mai aveți și un smartphone cu ecran mare, noua actualizare Google Maps este cu atât mai extraordinară. Nu este clar dacă această actualizare Google Maps va fi disponibilă mai târziu și pe telefoanele cu sistemul de operare iOS.

Acum veți putea deschide Google Maps și naviga prin orașe importante precum Londra, Paris, Roma sau Barcelona și ar trebui să găsiți aceste icoane mari care indică locațiile cele mai importante ale orașelor. Concentrația pare să fie pe locuri vechi, importante din punct de vedere istoric, deși aceasta nu este o regulă stabilă. Cei care au încercat deja noul Google Maps spun că orașele Washington și Sydney nu au adăugate astfel de icoane mai mari pentru Casa Albă sau Opera din Sydney. Este posibil ca Google încă să lucreze la Google Maps așa că nu sunt încă adăugate sau poate există criterii specifice pentru a implementa aceste pictograme. Oricum Google a demarat acest lucru și este doar o chestiune de timp până când vom avea toți pe smartphone-uri noul Google Maps.

Pentru a completa această informație despre Google Maps, vă reamintim că versiunea Android a Google Maps a primit recent și modul incognito pentru toți utilizatorii.

Internațional

Marea Britanie va elimina Huawei din infrastructura sa 5G până în 2023

Publicat

pe

La începutul acestui an guvernul britanic a permis companiei Huawei să lucreze la rețelele 5G din Marea Britanie. Huawei a primit acceptul pentru a lucra la o capacitate limitată și în zone considerate mai puțin importante. Huawei a avut permanent probleme în ultimul an, a fost acuzată de spionaj în favoarea guvernului din China iar Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni companiei chineze. Recent administrația de la Washington a prelungit sancțiunile cu încă un an.

Dar acum, conform informațiilor de la GizmoChina, guvernul din Marea Britanie lucrează la eliminarea treptată a echipamentelor gigantului tehnologic chinez până în 2023. Anglia este cel mai important aliat al Statelor Unite și se pare că se va alinia noilor sancțiuni impuse de guvernul Trump. În acest sens, membrii conservatori din guvernul de la Londra, au presat primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, pentru a lua măsuri contra Huawei.

Conform mai multor informații, premierul Boris Johnson a fost forțat să elaboreze un plan care să înlăture echipamentele de telecomunicații realizate de Huawei în UK. Anterior, Huawei avea voie să dețină doar o cotă de piață de 35%, ceea ce era oarecum similar cu restricțiile impuse de guvernul din Australia. Acest lucru vine în mijlocul altor acuzații precum riscul de spionaj și securitatea datelor naționale lansate de către guvernul american.

În Statele Unite, rivalul Huawei pe piața de telefonie mobilă și rețele 5G (poate nici nu ar mai trebuie să-l numim rival), este vorba de compania Samsung, a fost contactată de administrația americană pentru a deschide mai multe fabrici de cipuri în SUA.

Guvernul american a cerut inițial Regatului Unit să interzică Huawei, dar premierul Boris Johnson a considerat necesară implicarea companiei Huawei în acel moment, chiar într-un mod limitat. Diverse țări de pe glob, în special aliații SUA, dar nu numai, au dezbateri similare cu privire la implicarea Huawei în implementarea rețelelor 5G pe teritoriul lor. În timp ce marea majoritate percep acest lucru ca o amenințare la adresa securității lor naționale, există și țări care adoptă echipamente 5G furnizate de compania chineză.

Cu toate acestea, planurile guvernului britanic pentru viitorul apropiat ar putea fi un semn al rezistenței crescute cu care se confruntă Huawei în Europa. Sir Iain Duncan Smith, un lider conservator, a declarat că: „Aceasta este o veste foarte bună și sper și cred că va fi începutul unei revizuiri complete și minuțioase a dependenței noastre periculoase de China”.

În acest moment, disputele comerciale dintre SUA și China s-au extins, fiind adoptate sancțiuni suplimentare pentru a limita în continuare operațiunile Huawei în SUA.

Sursa foto: via nationalinterest.org

Citeste mai mult

Internațional

Spania va primi turiști străini din iulie

Publicat

pe

Spania va primi turişti străini  din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa, dar companiile de turism sunt sceptice să pot salva sezonul de vară, transmite Reuters.

A doua cea mai vizitată ţară din lume s-a închis în luna martie pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar ulterior a impus o carantină de două săptămâni pentru vizitatorii din străinătate. Dar această condiţie va fi ridicată de la 1 iulie, potrivit unui comunicat al guvernului.

„Ce a fost mai rău trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

Prin ridicarea măsurii, guvernul speră să compenseze lipsa de comunicare anterioară şi să poată atrage turiştii în perioada verii.

În mod normal, Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Citeste mai mult

Internațional

Italia se deschide pentru turiști din 3 iunie

Publicat

pe

Guvernul Italiei a aprobat un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie, executivul italian sperând să poată salva cel puţin o parte a sezonului turistic, transmit Reuters şi dpa.

Decretul a fost propus de premierul Giuseppe Conte şi de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.

Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deşi unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor, pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel naţional în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor şi a fabricilor.

Scăderea curbei epidemiologice timp de câteva zile a încurajat Guvernul Italiei să devanseze redeschiderea unor activităţi comerciale în întreaga ţară. Astfel, de luni, au fost autorizate ridicarea storurilor pentru magazinele de vânzare cu amănuntul şi redeschiderea saloanelor de coafură şi de cosmetică, a restaurantelor şi a cafenelelor.

De la înregistrarea primului caz de contagiere locală, la 21 februarie, și până ieri, Italia a înregistrat în total 31.908 decese, al treilea cel mai grav bilanţ din lume după SUA şi Marea Britanie.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 224.760, al cincilea cel mai mare bilanţ de îmbolnăviri la nivel global după cel al Statelor Unite, Spaniei, Marii Britanii şi Rusiei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite