Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Motorola Edge+ cu procesor puternic și cameră de 50MP

Publicat

pe

Compania Motorola este foarte activă pe piața mobilă în ultimul timp. Motorola tocmai a prezentat noul Edge+ pentru 2023 și este un smartphone cu adevărat incredibil. Nu numai că Motorola Edge+ este un smartphone cu aspect grozav, dar are și specificațiile și funcțiile pentru a-l face foarte tentant pentru cumpărători.

Motorola Edge+ are un display pOLED FHD+ cu diagonala de 7,7 inch (19,56 cm) și rata de actualizare 165 Hz. Este o rată de actualizare peste cele mai bune telefoane Samsung, cum ar fi Galaxy S23, S23 Ultra sau Galaxy A54. Așa cum sugerează și numele „Edge”, marginile ecranului sunt curbate de-a lungul părților de sus, de jos și din stânga și din dreapta. Ecranul, cu un raport de aspect de 20: 9, este un afișaj frumos, cu suport pentru HDR10+ și Dolby Vision, potrivit AndroidHeadlines.

Inima lui Motorola Edge+ noul procesor Snapdragon 8 Gen 2, un procesor destinat telefoanelor emblematice. Acesta este însoțit de 8GB de memorie RAM și 256 sau 512GB de stocare UFS 4.0. Mai ales cu o rată de actualizare așa mare, un ecran superb și multă memorie și stocare, Motorola Edge+ se apropie foarte mult de telefoanele de gaming. Pune în mișcare procesorul și toate internele o baterie cu o capacitate de 5.100 mAh.

Telefonul stă foarte bine și în departamentul foto. Motorola Edge+ are două camere de 50 megapixeli, dintre care una principală de 50MP cu deschiderea f/1,8, foarte bună. Are și una ultrawide cu vedere macro, tot de 50MP, cu un câmp vizual de 114° și diafragma f/2,2. În cele din urmă mai există la spate și o cameră de 12MP, adică un teleobiectiv capabil de zoom optic 2x. În față, Motorola a echipat telefonul cu o cameră de 60 megapixeli pentru selfie-uri și apeluri video.

Motorola a adăugat, de asemenea, câteva moduri noi de filmare video, cum ar fi Night Vision (înregistrări mai luminoase, cu mai multe detalii), Horizon Lock Stabilization (bun pentru sporturi extreme), Auto Focus Tracking (menține subiectul clar și focalizat chiar și în mișcare) și Portret (creează neclarități de fundal). Acestea nu sunt neapărat caracteristici noi, dar sunt îmbunătățite pe noul Motorola Edge+.

Motorola Edge+ va fi disponibil la vânzare începând cu 9 mai, inițial în Statele Unite și Canada. Bine, bine, dar prețurile? Ei bine, Motorola a stabilit un preț de plecare destul de agresiv, începând de la doar 799 de dolari.

sursa foto: via androidheadlines.com

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Internațional

Galaxy Z Fold 8 va avea rival pe piață primul Apple iPhone pliabil

Publicat

pe

Samsung are deja experiență pe piața telefoanelor pliabile, compania sud-coreeană a lansat mai multe modele de Fold și Flip până acum. Mai sunt și alte companii care au lansat telefoane pliabile, dar lumea așteaptă cu nerăbdare intrarea companiei Apple pe această piață. Se pare că primul Apple iPhone Pliabil va fi lansat doar în 2027.

Conform mai multor informații și zvonuri, Apple lucrează la două dispozitive pliabile, un iPhone pliabil și un dispozitiv pliabil cu un ecran de 20,3 inch (51.56 cm), care ar putea fi fie un iPad pliabil, fie un MacBook pliabil. Informațiile anterioare au sugerat că primul dispozitiv pliabil de la Apple ar fi iPad/MacBook pliabil de 20,3 inch, pe care compania l-ar lansa în 2026 sau 2027, iar apoi Apple ar lansa primul său iPhone-ul pliabil în 2027. Ei bine, Apple pare să aibă a modificat ușor acea cronologie, potrivit SamMobile.

Potrivit unei informații recente provenite de la Jeff Pu de la Haitong International Securities, Apple va începe să producă în masă iPad/MacBook pliabil în 2025 și iPhone pliabil în 2026. Aceasta înseamnă că Apple a pregătit deja producția în masă a acestor dispozitive pliabile. Privind aceste date, ne putem aștepta ca primul iPhone pliabil să sosească aproximativ în aceeași perioadă când Samsung va lansa Galaxy Z Fold 8, ceea ce s-ar putea întâmpla în iulie 2026. Acum Samsung are pe piață pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 și va lansa la începutul lui iulie pe Fold 6 și Flip 6.

De asemenea, Jeff Pu spune că Apple a „accelerat” lucrul pe dispozitivele pliabile. Este posibil ca compania să fi făcut acest pas, deoarece vede o creștere mare a vânzărilor de pliabile Samsung, dar și din partea unor companii din China.

Jeff Pu spune că viitoarele dispozitive pliabile ale Apple vor reprezenta o „nouă gamă pentru Apple” care vizează „piața ultra-high-end”. Se pare că Apple explorează două dimensiuni pentru afișajul iPhone-ului pliabil, de 7,9 inch (20,06 cm) și 8,3 inch (21,08 centimetri). Aceasta înseamnă că afișajul pliabil al dispozitivului va fi mai mare decât cel al actualului Samsung Galaxy Z Fold 5.

Sunt informații că ecranele viitoarelor telefoane pliabile Apple iPhone vor fi fabricate de Samsung Display, aceeași companie livrează și ecranele OLED pentru modelele iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, dar și pentru aceleași modele Pro de la generațiile de iPhone-uri anterioare.

Foto: Google.com

Citeste mai mult

Internațional

Se deschide frontiera Triplex Confinium. Programul evenimentelor

Publicat

pe

Sâmbăta, 25 mai, autoritățile din România, Serbia și Ungaria se vor reuni la punctul de trecere al frontierei între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia) la punctul Triplex Confinium, pentru a sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa.

Programul complet al manifestării:

10:00 – Festivitatea de deschidere a graniței la Triplex Confinium.
10:30 – Cross-ul transfrontalier al copiilor, simbolizând deschiderea granițelor. Vor participa câte 20 de copii din fiecare țară: România, Serbia și Ungaria.
11:30 – Ședința Adunării Generale a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa la Sânnicolau Mare, Castelul Nako. În cadrul acestei ședințe, vor fi acordate premii de excelență DKMT pentru proiecte deosebite implementate în relație transfrontalieră în Euroregiunea DKMT. De asemenea, vor fi prezentate ultimele proiecte de dezvoltare și rezultatele în domeniul infrastructurii transfrontaliere, inclusiv proiectele derulate prin Agenția de Dezvoltare Euroregională DKMT.
13:30 – Ședința Adunării Generale a Asociaților Agenției de Dezvoltare Euroregională DKMT la Sânnicolau Mare, Castelul Nako.

Totodată, în 25 și în 26 mai, în Beba Veche și în Kübekháza vor avea loc zilele satului, cu programe culturale, gastronomice, sportive și de divertisment:

Program Beba Veche:
https://www.facebook.com/photo?fbid=432708419700207&set=pcb.432708623033520

Program Kübekháza:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=897325779088396&set=gm.751552547155106

De asemenea, în aceeași perioadă, va avea loc și Turul de biciclete Timișoara – Szeged și retur, care pornește sâmbătă din Timișoara, la ora 10:00, din Piața Unirii.

Bicicliștii vor fi însoțiți de microbuze pe tot parcursul traseului pentru a se asigura suport, în caz de nevoie: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083091254190

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite