Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

PREMIERĂ. Un român a creat unul din cei mai frumoși pantofi văzuți vreodată

Publicat

pe

România a ajuns, pentru prima dată în istorie, pe podiumul Campionatul Mondial de Construcția Pantofului, ocazie cu care reprezentantul țării noastre a  doborât și un record.

Zilele trecute, la Londra, Victor Vulpe și-a adjudecat medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023  și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. Este a doua participare a României la competiția care poate fi comparată cu Jocurile Olimpice ca importanță în lumea designului de lux în materie de încălțăminte. În ambele momente țara noastră a fost reprezentată de bănățeanul Victor Vulpe. Într-o lume în care consumerismul e la ordinea zilei nișa încălțămintei de lux câștigă tot mai mult teren.

Victor Vulpe este artist licențiat în pedagogia artei și creează ceea ce acum numim pantofi „bespoke”. El a început să lucreze cu piele de la 25 de ani, iar de vreo 20 de ani creează exclusiv încălțăminte de lux. Acum, la 49 de ani, a ajuns să încalțe, cu pantofi unici, personalități și clienți celebri: de la artiști plastici cu cotă internațională, la oameni de afaceri milionari, manageri expați sau oameni pasionați.

În 2019, Victor Vulpe a participat pentru prima dată la celebra competiție internațională care adună cei mai mari creatori de pantofi de lux din lume. Nu a ajuns pe podium, dar a pus România pe harta creativilor acestui domeniu fabulos.

World Championships of Shoemaking este o competiție strânsă și neobișnuită. Cu câteva luni înainte de jurizare se anunță tema pantofului care trebuie creat. Pantof, la singular, pentru că artiștii nu vor confecționa o pereche, ci doar unul, mai exact stângul. Tema din acest an s-a numit: Black Balmoral boot. Iar creația lui Victor Vulpe o vedeți în imagini.

„Gheata prezentată la Londra e închisă în partea de sus cu limba, care e mult mai lungă, și care e cusută de fețe. Se pare ca nu toți membrii juriului de la Londra au înțeles dificultatea metodei, ba chiar nici nu au observat că ar fi ceva ciudat la gheata mea. Cu toate astea, a impresionat ansamblul și forma echilibrată a calapodului. Plus un record mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa: 30 de pași pe inch. Recordul doborât era de 25. Mă așteptam să fie greu de „citit” gheata, de aceea am încercat să creez un ansamblu irezistibil în primul rând”, declară Victor Vulpe, vicecampionul mondial în Construcția Pantofului.

În juriul World Championship of Shoemaking 2023  sunt pantofari ce lucrează la John Lobb, Berlutti, independenți și alți specialiști cu renume mondial în breaslă.

Medalia de argint pe care românul a obținut-o este însoțită un premiu în bani și de un turneu în jurul lumii pentru gheata sa, timp de un an, în cele mai mari capitale,  pe toate continentele.

Ce înseamnă un pantof „bespoke”

Un pantof „bespoke” e făcut 100% manual, de artistul creator. Este un proces întreg care durează și mai mult de șase luni. Mai întâi apare ideea în mintea clientului, apoi informația e transmisă creatorului. Înainte de pantof trebuie făcut un calapod pe măsurile clientului și abia după acesta se construiește piesa propriu-zisă. Un pantof de lux, explică Victor Vulpe, se naște în minimum șase luni.

„Mai întâi se discută, detaliat. Apoi se desenează. Clientul merge la probe ca la croitor, de minimum trei ori pe durata procesului. Prima dată pentru măsuri, apoi pentru a verifica cât de bine e făcut calapodul, apoi la proba finală. Fiecare detaliu e stabilit cu clientul, iar asta înseamnă un calapod – adică un model – o altă pereche de pantofi. Niciun alt client nu va putea încălța respectiva pereche. Nu o să i se potrivească, în mod sigur. Ea e făcută pentru o unică persoană. E ca în povestea Cenușăresei”, mai spune Victor Vulpe.

Internațional

Jehovah’s Witnesses organize a unique event in Timișoara – European Capital of Culture 2023

Publicat

pe

Timișoara, August 18 – 20, 2023 – After a three-year pandemic pause, one of the largest convention organizers in the world has once again chosen Timișoara to host its global three-day event, the 2023 “Exercise Patience”! Convention.

Participants from more than 26 countries are expected to attend, including those that live in Romania but originate from another country, such as Australia, France, Haiti, Hungary, Japan, Myanmar, Nepal, Poland, Sao Tome, Sri Lanka, The Philippines, United States of America, Ukraine. The desire to learn from the Bible motivates all these people from different cultures to attend the Convention.

Even though the Witnesses speak different languages and originate from different countries and cultures they are united through love, which makes this event unique for a multicultural city. The Witnesses’ Regional Conventions showed that people from different cultures can form true and lasting friendships when they share the worship of God.

Prior to 2019, summers in Timișoara were marked by Jehovah’s Witnesses filling hotels and restaurants as they attended their annual conventions. In 2020, the pandemic interrupted that tradition when Witnesses canceled their in-person events throughout the world and held their convention programs as virtual events in more than 500 languages. Beginning August 18, 2023, the Witnesses will bring that tradition back to Timișoara, at the Iulius Congress Hall, 1 Aristide Demetriade Street.

Some 6,000 conventions will be held worldwide as part of the 2023 “Exercise Patience”! Convention series. In Romania alone, 36 conventions will be held in 15 host cities. From Friday through Sunday, six convention sessions will explore the quality of patience, highlighting its modern-day relevance through Scriptural examples. A live baptism will be performed following the Saturday morning session and a prerecorded video-drama will be featured in two parts during the Saturday and Sunday afternoon sessions.

“Patience is a beautiful quality that all Christians desire to display in their daily lives,” says Mr. Ionuț Moraru, spokesman for the Jehovah’s Witnesses. “Despite our good intentions, however, maintaining patience in the face of life’s many challenges can be a daily struggle. Spending three days exploring aspects of this quality will be very timely for all of us.”

Jehovah’s Witnesses have been holding public conventions in stadiums, arenas, convention centers, and theaters around the world for more than 100 years. After resuming smaller in-person meetings and their public ministry during 2022, the summer of 2023 marks the first time they will gather at much larger regional events around the world since the lifting of pandemic restrictions.

The convention is open to the public and no collection is taken. For more information on the program or to find other convention locations and dates, please go to jw.org and navigate to the “About Us” tab.

For more information, contact the Public Information Department of Jehovah’s Witnesses in Romania at +4 0770 315 146 or birouldeinformatiipublice.ro@jw.org.

Citeste mai mult

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Seria Galaxy Tab S9 lansată, procesor puternic și ecrane Dynamic AMOLED 2X

Publicat

pe

Samsung tocmai a anunțat noua serie Galaxy Tab S9, iar fanii sunt încântați. Acestea sunt tablete puternice și vin cu unele modificări pentru a se diferenția de seria Galaxy Tab S8 de anul trecut. La fel ca în ultimii doi ani, există trei modele. Există o tabletă de bază Galaxy Tab S9, însoțită de Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra. Aceste tablete aduc specificații de top pentru utilizatorii cu putere.

Galaxy Tab S9 are cele mai modeste specificații, dar nu trebuie desconsiderată. Are un afișaj cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri) și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Galaxy Tab S8 de anul trecut avea un afișaj LCD, în timp ce celelalte modele aveau afișaje AMOLED. De data aceasta, cel mai accesibil model are aceeași tehnologie de afișare ca toată seria Galaxy Tab S9.

La fel ca toată seria și Galaxy Tab S9 folosește puternicul procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, procesor aflat pe seria Galaxy S23 și pe cele două telefoane pliabile recent lansate: Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Potrivit AndroidHeadlines, există două configurații RAM/stocare din care puteți alege, de 8 GB de memorie RAM/128 GB stocare și 12 GB/256 GB. Galaxy Tab S9 are o cameră de 13 MP în spate și o cameră ultrawide de 12 MP frontal. Această tabletă folosește o baterie mare de 8.400 mAh cu încărcare rapidă de 25 W.

Samsung Galaxy Tab S9 Acesta este tableta mijlocie și nu există prea multe care o diferențiază de modelul de bază. Are aceeași tehnologie de afișare, dar ecranul este puțin mai mare, are 12,4 inch (31,50 cm). Procesorul este același, dar configurațiile RAM/stocare sunt diferite. Există o variantă de 12 GB de RAM /256 GB și una de 12 GB/512 GB. Furnizează curentul electric o baterie de 10.090 mAh.

Galaxy Tab S9 Ultra este cel mai premium dintre cele trei modele. Această tabletă are un ecran de 14,6 inch (37,09 cm). Este aceeași diagonală aflată pe Samsung Galaxy Tab S8 Ultra de anul trecut.

Modelul Ultra are trei opțiuni de memorie RAM/stocare. Există modelul de 12 GB/256 GB; 12 GB/512; și 16 GB de memorie RAM /1TB capacitate de stocare. Acest model are aceleași camere din spate ca Galaxy Tab S9+, dar Ultra are două camere de 12 megapixeli în față. O baterie de 11.200 mAh ține luminile aprinse.

Cele trei tablete au mai multe specificații comune. Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy este pe toate cele trei modele. Toate aceste trei tablete folosesc ecrane Dynamic AMOLED 2X și patru difuzoare cu difuzoare reglate AKG. De asemenea, toate au un scaner de amprentă in-display.

Trecând la conectivitate, toate trei tabletele au conectivitate 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct și Bluetooth 5.3. În ceea ce privește software-ul, toate vin cu Android 13 și interfața Samsung One UI 5.1.1 din cutie.

Trebuie menționat că cele trei tablete au slot pentru card microSD prin care stocarea poate fi extinsă până la 1TB. Nu primiți încărcător în cutie la niciuna. În schimb, toate vor avea în cutie un S Pen.

De asemenea, toate trei vor primi patru ani de actualizări majore Android și cinci ani de actualizări de securitate. Un alt plus evident față de seria Galaxy Tab S8 este certificarea IP68 pentru rezistență la praf și apă.

Când vine vorba de opțiunile de culoare, nu sunt atât de multe precum cele pe care le-ai găsi cu telefoanele Samsung. Toate cele trei modele vor fi disponibile în grafit (negru) sau culoarea în bej.

Modelul mai mic începe de la 800 de dolari pentru varianta cu 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. Galaxy Tab S9+ va începe de la 1.000 USD pentru versiunea cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare, iar, Galaxy Tab S9 Ultra începe de la 1.200 de dolari pentru modelul cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Foto: via  androidheadlines.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite