Ne găsiți și pe:

Internațional

Huawei își testează deja alternativa la serviciile Google

Publicat

pe

Huawei testează deja Huawei Mobile Services (HMS), o suită de aplicații care să înlocuiască serviciile Google Mobile (GMS), cu utilizatorii și dezvoltatorii chinezi din ecosistemul său. În aceste condiții, soluția alternativă a firmei Huawei ar putea ateriza în Europa anul viitor.

Privat de o licență Android, Huawei și-a dezvoltat deja propria alternativă pentru majoritatea aplicațiilor Google, inclusiv Google Maps, Google Pay sau Gmail. Firma chineză tocmai a început să testeze în China suita sa de aplicații, conform PhonAndroid.

Un program beta, intitulat HMS Core Test, este într-adevăr oferită dezvoltatorilor ecosistemului său. Pe baza acestui program, dezvoltatorii vor putea dezvolta aplicații pentru smartphone-urile Huawei, inclusiv cele de pe Harmony OS. Versiunea de test conține în prezent 6 programe de bază pentru unificarea dezvoltării ecosistemului Huawei:

  • Joc (o aplicație de joc)
  • Fido & Safety (un serviciu de autentificare a codurilor de securitate Fido)
  • Achiziție (un serviciu pentru efectuarea de achiziții în cadrul unei aplicații)
  • Identitate (un sistem de verificare a identității unui utilizator)
  • Scanare (instrument pentru scanarea codurilor)
  • ML (un serviciu pentru învățarea automată și AI)

În paralel, Huawei testează, de asemenea, aplicațiile HMS implicite cu utilizatorii. Printre aplicațiile care sunt oferite utilizatorilor, există deja servicii cunoscute precum AppGallery (alternativa pentru Play Store), sau Huawei Browser, Huawei Mobile Cloud, Huawei Themes, Huawei Music, Huawei Video, Huawei Reader sau Huawei Assistant – asistentul vocal cunoscut sub numele de Xiaoyi în China. În Europa, asistentul va fi redenumit Celia. Alte aplicații, inclusiv alternativa la Google Maps, nu sunt încă integrate în suită. Nu știm cum se va putea compara Google Maps din Galaxy Note 10, ca să numim numai cel mai recent smartphone Samsung, cu Huavei Maps sau cum se va numi, ce va fi pe viitoarele smartphone-uri ale companiei chineze.

Aceste servicii vor fi accesibile prin intermediul unei comenzi rapide pe ecranul principal al viitoarelor telefoane produse de Huawei. În prezent, programul beta pentru testarea acestor alternative la soluțiile Google este deschis doar utilizatorilor chinezi. Majoritatea serviciilor sunt deja oferite pe dispozitivele Huawei din întreaga lume.

Huawei Mobile Services (HMS) poate funcționa alături de serviciile Google. De asemenea, conform Huawei Central, este posibil să instalați HMS pe un smartphone deja echipat cu servicii Google. Nu este imposibil ca firma să decidă în cele din urmă să își implementeze propria soluție pe toate smartphone-urile sale anterioare, inclusiv pe Huawei P30 sau Huawei Mate 20. Credem că Huawei va integra HMS în smartphone-urile așteptate în 2020, inclusiv Huawei P40, de exemplu.

Sursa Foto: Huawei Central

Internațional

Xiaomi pe locul trei după Samsung și Apple pe piața smartphone-urilor

Publicat

pe

Xiaomi a reușit să depășească Huawei în luna februarie 2020 și a urcat pe locu trei mondial, după Samsung pe unu și Apple pe doi. În urma sancțiunilor americane, grupul chinez Huawei a înregistrat într-adevăr o scădere de 70% în vânzările sale de smartphone-uri din lume, comparativ cu anul trecut.

În mod surprinzător, Xiaomi a profitat de ocazie pentru a ocupa locul trei pe piață și a se plasa chiar în spatele Apple, Samsung conducând lejer în continuare piața globală.

În urmă cu un an, Huawei a fost al doilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, chiar în spatele Samsung. Datorită succesului lui Mate 20 și P20, marca chineză a reușit să depășească Apple timp de trei trimestre consecutive. În mai 2019, sancțiunile decretate de Donald Trump au pus capăt creșterii meteorice a grupului chinez.

Potrivit unui raport al companiei de studiu de piață Strategy Analytics, preluat de PhonAndroid, Huawei tocmai a căzut pe locul patru pe piața mondială. În luna februarie 2020, producătorul chinez a vândut doar 5,5 milioane de smartphone-uri în întreaga lume. În februarie 2019, Huawei a vândut cu până la 70% mai multe telefoane. În ianuarie, Huawei era încă numărul trei, cu 12,2 milioane de dispozitive vândute în toată lumea.

Nu este deloc surprinzător, Xiaomi a profitat de prăbușirea rivalului său pentru a ocupa locul trei pe piață cu 6 milioane de smartphone-uri vândute în februarie 2020. Cu toate acestea, trebuie menționat că Xiaomi rămâne umăr la umăr cu Huawei.

Samsung continuă să domine autoritar piața mondială și nu are adversar pe măsură deocamdată. Compania sud-coreeană a lansat anul acesta o excelentă serie Galaxy S20, un smartphone pliabil Samsung Galaxy Flip și lansează în continuare smartphone-uri din gama medie pe bandă rulantă. Anul trecut a lansat seria Samsung Galaxy S10 și Note 10 care se vând foarte bine. se pregătește acum să lanseze două smartphone-uri mid-range cu o conectivitate 5G. Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 5G sunt aproape de lansare și sperăm să ajungă și în România.

Revenind la Huawei, nu știm dacă ar putea inversa tendința în lunile următoare. În ultimele luni a avut mari bătăi de cap de la COVID-19, lipsa unei licențe Android și până la lansarea lui Mate 30 în afara Chinei, care a fost de fapt un adevărat fiasco. De asemenea, multe alte dispozitive ale companiei Huawei nu au avut succesul așteptat în Europa, o piață foarte bună până acum pentru compania chineză. În ciuda succesului din China, prăbușirea Huawei pe celelalte piețe a fost, prin urmare, inevitabilă.

Pentru a ridica vânzările, Huawei poate conta pe sosirea smartphone-urilor P40 și P40 Pro. Dotată cu Huawei Mobile Services, o alternativă la serviciile Google, această nouă gamă de smartphone-uri ar putea permite grupului chinez să mai dreagă busuiocul.

Citeste mai mult

Internațional

Recomandări pentru românii care muncesc în Marea Britanie, în timpul pandemiei

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă lucrătorilor, cetăţeni români, care se află la acest moment în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă, să aibă în vedere o serie de demersuri, în contextul demersurilor întreprinse de autorităţile britanice în vederea gestionării şi prevenirii infecţiei cu COVID-19.

Astfel, angajaţii/ lucrătorii (de agenţie, „zero” ore) care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuiţi să îşi contacteze angajatorul cu privire la deciziile luate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile britanic.

Conform unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, măsurile adoptate de Guvernul britanic prevăd următoarele: munca la distanţă; unde nu este posibil, program de muncă flexibil, distanţare lucrători (2 metri); concediu medical de bază (Statutory Sick Pay) din prima zi de infectare/autoizolare COVID19 şi, dacă contractul prevede, Contractual Sick Pay; Coronavirus Job Retention Scheme (disponibilă din aprilie) – plata (pentru 3 luni) unei subvenţii de 80% din salariul persoanelor în şomaj tehnic (furloughed workers), desemnate de angajatori, spre evitarea concedierii (max. 2500 lire sterline/lună); angajatorul solicită subvenţii; accesarea de urgenţă a Universal Credit (beneficii sociale).

Pentru lucrătorii pe cont propriu (self-employed): accesarea de urgenţă a Universal Credit şi Employment and Support Allowance (beneficii sociale), în lipsa dreptului la concediu medical şi sprijin financiar; Self-employment Income Support Scheme (disponibilă din iunie) – accesarea (pentru 3 luni) unei subvenţii în valoare de 80% din media venitului lunar din ultimii trei ani (max. 2500 lire sterline/lună), conform eligibilităţii; Business Interruption Loan Scheme (disponibilă în prezent), accesare împrumuturi fără dobândă pe o perioadă de 12 luni (conform eligibilităţii); amânarea plăţii taxelor datorate la 31 iulie 2020 pentru ianuarie 2021.

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat au următoarele posibilităţi: încasarea drepturilor izvorâte din derularea contractului de muncă; solicitarea drepturilor de şomaj şi beneficii sociale; cei care nu şi-au recuperat în totalitate, pe cale amiabilă, drepturile legate de raporturile de muncă, să se adreseze serviciului public de mediere ACAS (telefon 0300 123 1100) sau agenţiei de administrare fiscală (HM Revenue and Customs), înainte de a părăsi teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pentru a semnala aspectele problematice legate de derularea/încetarea contractului de muncă.

Citeste mai mult

Internațional

Fără bani din bugetul american pentru pentru Huawei: Trump a semnat o nouă lege în SUA

Publicat

pe

Președintele american Donald Trump a semnat încă o lege, care stipulează că banii de la bugetul federal nu mai pot fi folosiți în achiziționarea de produse de la Huawei și de la companiile considerate de risc pentru securitatea națională.

Așa-numita Lege privind comunicațiile sigure și de încredere a trecut anterior de Senat și Camera Reprezentanților din Statele Unite. Noua lege clarifică faptul că firmele clasificate drept potențial riscante pentru securitatea națională nu mai sunt considerate parteneri de afaceri ai autorităților americane. Cu toate acestea, restricția se aplică doar agențiilor guvernamentale. Operatorii din sectorul privat nu sunt afectați, cel puțin momentan, de acestă lege după cum arată o informație publicată de revista americană The Hill, citată de site-ul german WinFuture.

În consecință, marii operatori de telefonie mobilă ar putea continua să cumpere în continuare de la Huawei. Totuși, în această situație aceștia ar trebui să țină cont de eventualele consecințe ale colaborării cu Huawei. De exemplu, acest lucru ar duce cu siguranță la pierderea contractelor acestor companii cu guvernul american sau cu departamentele sale, lucru ce poate cauza probleme pentru afacerile acestora. La urma urmei, autoritățile federale și alte departamente ale statului sunt printre cei mai mari clienți ai companiilor de telefonie mobilă, generând cele mai mari vânzări alături de unele corporații mari.

Huawei este exclus de la implementare rețelelor 5G din SUA, Samsung profitând din plin de această situație. Compania chineză a furnizat inițial echipamente 5G în SUA, dar acestea vor fi înlocuite. Același lucru se întâmplă și în Canada unde Samsung colaborează cu mai multe companii locale pentru implementarea rețelelor 5G. De altfel smartphone-urile Samsung 5G au avut o cotă de piață în SUA în 2019 de 74%.

Legea va avea un impact mult mai direct asupra sectorului privat și din alt punct de vedere. Acesta include, de asemenea, un regulament care impune FCC (comisia care reglementează telecomunicațiile în SUA) să înființeze un fond de miliard de dolari. Banii vor fi apoi folosiți pentru a sprijini operatorii de telecomunicații în înlocuirea echipamentelor Huawei instalate, cu produse de la alți furnizori.

Cine vor fi afectați de noile cerințe legale depinde de o listă pe care o deține Federal Communications Commission (FCC). În plus față de Huawei, și ZTE este în prezent în vizor ca un alt furnizor chinez cu probleme. Se presupune că ambele companii introduc vulnerabilități în infrastructurile de comunicații ale altor țări pentru a permite spionajul, dacă este necesar.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite