Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

În China este necesară recunoașterea facială pentru a cumpăra un smartphone!

Publicat

pe

În China, recunoașterea facială a devenit obligatorie pentru a cumpăra un smartphone. Legea impune acum tuturor persoanelor care cumpără un smartphone nou într-un magazin să-și înregistreze fața cu ajutorul unui software de recunoaștere facială.

O directivă emisă de guvernul chinez în septembrie solicită chinezilor să-și înregistreze datele biometrice într-un software de recunoaștere facială când achiziționează un telefon mobil, conform PhonAndroid. Duminică 1 decembrie 2019, măsura pentru „păstrarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor online” a intrat în vigoare pe întreg teritoriul chinez.

Până acum am fost obișnuiți cu recunoașterea facială la aeroporturi, bănci sau alte instituții specializate ale statului. Recunoașterea facială este, de asemenea, prezentă pe mai multe telefoane Samsung, Apple, Google, Huawei sau alte mărci. Acum, cel puțin în China și sperăm să rămână acolo, este folosită dacă cineva cumpără un smartphone.

Legea impune, de asemenea, operatorilor de telefonie chinezi să „folosească inteligența artificială și toate mijloacele tehnice posibile” pentru a verifica identitatea reală a unei persoane care solicită un nou număr de telefon. Potrivit unui reprezentant al operatorului China Unicom contactat de Agenția France-Presse, solicitanții vor fi apoi filmați și fotografiați, întorcând capul și clipind din ochi. Datele biometrice înregistrate vor fi apoi asociate cu numărul de telefon și smartphone-ul achiziționat.

Pentru a se asigura că magazinele pun în aplicare aceste noi măsuri, guvernul a promis că va „continua să sporească supravegherea și inspecțiile”. Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației se angajează să combată traficul de carduri SIM, frauda și furtul de identitate.

Ca amintire, înregistrarea sub identitate reală a fost obligatorie în China din 2013. Până în prezent, persoanele care doreau să obțină un număr de telefon au trebuit doar să prezinte cartea de identitate. Acesta este și cazul Sina Weibo, rețeaua de socializare chineză sau WeChat. Utilizatorii de internet pot să refuze dezvăluirea identității când se înregistrează pe internet. Cu toate acestea, de curând, Beijingul a decis să apeleze la inteligența artificială (AI) și recunoașterea facială pentru a verifica identitatea reală a acestor solicitanți.

În China, recunoașterea facială este deja peste tot. Țara are acum peste 170 de milioane de camere de supraveghere video dopate cu AI. În ultimele săptămâni, cei care călătoresc cu metroul în China sunt identificați pe baza recunoașterii faciale. Până în 2020, numărul de camere echipate cu AI va ajunge în China la peste 400 de milioane.

Sursa Foto: via ilkha.com

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Cum se face trecerea graniței

Publicat

pe

Pasionații de ciclism sunt invitați să petreacă un nou weekend pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, care leagă Timișoara de Zrenjanin.

Trecerea frontierei va fi posibilă în zilele de 28 și 29 iunie, între orele 8:00 și 20:00.

Traversarea graniței se face pe baza cărții de identitate.

Următorul weekend în care va fi permisă trecerea frontierei este 5–6 iulie, la solicitarea autorităților sârbe, cu ocazia evenimentului „Pile Fest 2025”, desfășurat la Žitište.

Acest proiect este derulat în parteneriat de Consiliul Județean Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Zrenjanin, promovând mobilitatea verde și colaborarea între comunitățile de pe cele două maluri ale frontierei.

Cei care aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi informații despre cazare, restaurante și obiective turistice pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Internațional

De la Timișoara la Zrenjanin, cu bicileta sau cu ambarcațiuni

Publicat

pe

În perioada 23-25 mai frontiera româno-sârbă va fi din nou deschisă pentru bicicliști și ambarcațiuni.

Consiliul Județean Timiș îi așteaptă pe toți iubitorii de natură și mișcare să profite de vremea frumoasă și să pornească într-o escapadă de weekend spre Serbia, pe două roți sau pe apă, din Timișoara spre Zrenjanin!

Trecerea frontierei se face cu cartea de identitate, de vineri până duminică, între orele 08:00 și 20:00.

Pentru cei care vor să exploreze mai mult, găsiți idei de cazare și locuri de luat masa pe: www.visitzrenjanin.com.

cordul pentru traversarea granței către Serbia, la fiecare sfârșit de lună, a fost prelungit până în august.

În acest proiect, CJ Timiș este partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Citeste mai mult

Internațional

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a primit premiul „Timișoara pentru Valori Europene“

Publicat

pe

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a primit, joi, la Timișoara, Premiul „Timișoara pentru Valori Europene“, cea mai înaltă distincție a Municipiului Timișoara, care onorează personalități care susțin valorile europene.

Președinta PE, Roberta Metsola: “Sunt puține orașe care reprezintă spiritul european așa cum o face Timișoara, un oraș al pionieratului, al curajului, al speranței. Orașul care a început Revoluția din 1989. Un oraș care știe prețul libertății și puterea noilor începuturi.

De aceea sunt profund onorată că orașul Timișoara a premiat Parlamentul European prin această recunoaștere a valorilor europene.

Vreau să mulțumesc locuitorilor Timișoarei, și în special primarului Dominic Fritz. Mulțumesc pentru leadership-ul dumneavoastră, pentru viziune și atașament față de Europa. Mulțumesc pentru Europa de aici”.

Primarul Dominic Fritz: „Ce moment mai bun pentru a celebra valorile europene decât astăzi, la doar câteva zile după ce cetățenii români au făcut o alegere clară și răsunătoare pentru parcursul nostru european. La alegerile de duminica trecută, mesajul nostru a fost fără echivoc: de la cetățenii orașului nostru la vocile din diaspora, Europa nu este doar o alegere politică sau economică. Este identitatea noastră. Este datoria noastră.

Roberta Metsola a fost mult timp un prieten al democrației românești. A fost alături de noi în timpul protestelor din 2017-2019, când românii au ieșit în stradă pentru a apăra statul de drept. Ea a vorbit când alții au tăcut. Într-un moment în care speranța părea fragilă, ea ne-a reamintit că Europa se uită la noi.

Și într-unul dintre cele mai frustrante și nedrepte momente pentru țara noastră, ea a spus clar și public: «Spațiul Schengen nu este complet fără România». Un adevăr simplu, rostit cu curaj”.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite