Ne găsiți și pe:

Internațional

În China este necesară recunoașterea facială pentru a cumpăra un smartphone!

Publicat

pe

În China, recunoașterea facială a devenit obligatorie pentru a cumpăra un smartphone. Legea impune acum tuturor persoanelor care cumpără un smartphone nou într-un magazin să-și înregistreze fața cu ajutorul unui software de recunoaștere facială.

O directivă emisă de guvernul chinez în septembrie solicită chinezilor să-și înregistreze datele biometrice într-un software de recunoaștere facială când achiziționează un telefon mobil, conform PhonAndroid. Duminică 1 decembrie 2019, măsura pentru „păstrarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor online” a intrat în vigoare pe întreg teritoriul chinez.

Până acum am fost obișnuiți cu recunoașterea facială la aeroporturi, bănci sau alte instituții specializate ale statului. Recunoașterea facială este, de asemenea, prezentă pe mai multe telefoane Samsung, Apple, Google, Huawei sau alte mărci. Acum, cel puțin în China și sperăm să rămână acolo, este folosită dacă cineva cumpără un smartphone.

Legea impune, de asemenea, operatorilor de telefonie chinezi să „folosească inteligența artificială și toate mijloacele tehnice posibile” pentru a verifica identitatea reală a unei persoane care solicită un nou număr de telefon. Potrivit unui reprezentant al operatorului China Unicom contactat de Agenția France-Presse, solicitanții vor fi apoi filmați și fotografiați, întorcând capul și clipind din ochi. Datele biometrice înregistrate vor fi apoi asociate cu numărul de telefon și smartphone-ul achiziționat.

Pentru a se asigura că magazinele pun în aplicare aceste noi măsuri, guvernul a promis că va „continua să sporească supravegherea și inspecțiile”. Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației se angajează să combată traficul de carduri SIM, frauda și furtul de identitate.

Ca amintire, înregistrarea sub identitate reală a fost obligatorie în China din 2013. Până în prezent, persoanele care doreau să obțină un număr de telefon au trebuit doar să prezinte cartea de identitate. Acesta este și cazul Sina Weibo, rețeaua de socializare chineză sau WeChat. Utilizatorii de internet pot să refuze dezvăluirea identității când se înregistrează pe internet. Cu toate acestea, de curând, Beijingul a decis să apeleze la inteligența artificială (AI) și recunoașterea facială pentru a verifica identitatea reală a acestor solicitanți.

În China, recunoașterea facială este deja peste tot. Țara are acum peste 170 de milioane de camere de supraveghere video dopate cu AI. În ultimele săptămâni, cei care călătoresc cu metroul în China sunt identificați pe baza recunoașterii faciale. Până în 2020, numărul de camere echipate cu AI va ajunge în China la peste 400 de milioane.

Sursa Foto: via ilkha.com

Internațional

Panasonic a prezentat tableta robustă Toughbook A3 de 10,1 inch

Publicat

pe

Panasonic este una dintre companiile interesate de tablete. Seria robustă Panasonic Toughbook a primit acum un nou membru odată cu lansarea tabletei Toughbook A3. Noua tabletă Android ține pasul cu limbajul de design al seriei centrat pe o construcție solidă. Panasonic Toughbook A3, spre deosebire de tabletele subțiri și elegante cu care suntem obișnuiți, este concepută pentru utilizare în industrie, mai degrabă decât acasă.

Panasonic Toughbook A3 are un ecran LCD de 10,1 inch cu o rezoluție de 1920 × 1200 pixeli și o luminozitate maximă de 500 nits. Dispozitivul Panasonic are un total de opt butoane, dintre care cinci pot fi personalizate. Balansoarele de volum și butonul de alimentare sunt, de asemenea, pe lateral. Tableta are două baterii care pot fi schimbate dacă este nevoie. Există, de asemenea, un stylus încorporat, un port USB-A și unul USB Type-C. Tableta este dotată cu suport dual-SIM.

Mai mult, Panasonic Toughbook A3 este certificată IP65 cu rezistență la apă și praf, conform site-ului GizmoChina. Un alt atu important este certificarea cu standardul militar american MIL-STD-810H pentru durabilitate. De asemenea, Panasonic susține că Toughbook A3 ar trebui să reziste la o cădere de la 6 metri. Tableta vine cu suita Panasonic Compass pentru instrumente de gestionare a întreprinderii. Acesta include un scaner de coduri de bare, cititor de carduri inteligente sau un al doilea port USB-A. În prima fază am crezut că Panasonic Toughbook A3 poate fi comparată cu tableta Samsung Galaxy Tab Active Pro. În final tableta Samsung este mai bine dotată decât tableta Panasonic.

Tableta robustă este alimentată de cip-setul Snapdragon 660 de gamă medie, chiar dacă prețul este mult mai mare decât al tabletelor de gamă medie. Procesorul este asociat cu 4 GB de memorie RAM și există 64 GB stocare la bord care poate fi extinsă prin slotul microSD. Pe partea de software, acesta rulează pe sistemul de operare puțin mai învechit, Android 9. De asemenea, există suport pentru toate sistemele majore de navigație prin satelit, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou și QZSS. Pe spate are o cameră de 8 MP.

Cele două baterii care vin cu Toughbook A3 au o capacitate unică de 3.200 mAh, care poate dura până la 9 ore cu o singură încărcare. Panasonic oferă, de asemenea, opțiunea de a o extinde la 5.500 mAh care poate crește timpul de utilizare la 15 ore.

Vorbind despre prețuri și disponibilitate, tableta Panasonic va fi disponibilă la vânzare din luna august. Panasonic Toughbook A3 va fi la vânzare cu amănuntul în Europa al un preț aproape incredibil: aproximativ 1.500 de euro.

Citeste mai mult

Internațional

Românii care doresc să călătorească în Marea Britanie, obligați să stea în carantină

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că se menţin restricţiile de la frontierele Marii Britanii pentru cetăţenii români. Din 10 iulie, românii care ajung în Regatul Unit dintr-un stat care nu se află pe lista celor exceptate de la aceste restricţii sunt obligaţi să intre în autoizolare pentru 14 zile.

Precizarea vine în contextul în care România nu se regăseşte pe această listă.

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis MAE, vineri seară.

Astfel, începând din 10 iulie, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE a arătat că, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi Covid-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul acestei luni.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care călătoresc în străinătate consultarea paginilor de internet  http://londra.mae.ro,  https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules şi www.mae.ro.

Citeste mai mult

Internațional

HTC U20 5G lansat oficial, este primul smartphone 5G al companiei

Publicat

pe

La HTC lansarea unui smartphone este din ce în ce mai rară, în ciuda faptului că firma a fost cândva o forță în lumea Android. Dar, HTC (High Tech Computer Corporation) tocmai a fost lansat nu unul, ci două telefoane noi, inclusiv primul său smartphone cu o conectivitate 5G.

HTC U20 5G este telefonul 5G în cauză și, în afară de datele mobile mai rapide, este un telefon din gama medie, dar cu multe lucruri interesante și nu în ultimul rând, un telefon plăcut. HTC U20 5G are un design cu ecran aproape pe toată partea frontală, cu doar o margine mai vizibilă în partea de jos, în timp ce pe spate există un scaner de amprente. Smartphone-ul companiei din Taiwan are un ecran Full HD+ LCD cu diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri) și un procesor mediu Qualcomm Snapdragon 765G. Procesorul este însoțit de 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare, ce se poate extinde cu ajutorul unui card Micro-SD, conform site-ului TechRadar.

Smartphone-ul HTC U20 5G are o baterie mare de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 18W și sistemul de operare Android 10. Departamentul foto este în trendul actual al smartphone-urilor mid-range, cu patru camere la spate. Există acolo o cameră principală de 48 MP cu diafragma f / 1.8, o cameră cu unghi larg de 8 MP și f / 2.2, una de adâncime de 2 MP cu f / 2.4 și o cameră macro de 2 MP cu diafragma f / 2.4.

Este un departament foto identic cu al smartphone-ului Samsung Galaxy A21s, recent lansat. Diferența în materie de camere între cele două o face camera frontală de 32 MP pe HTC U20 5G, față de 13 megapixeli pe Galaxy A21s.

Pe lângă smartphone-ul descris mai sus, HTC a lansat și unul mai puțin interesant, pe HTC Desire 20 Pro cu o conectivitate 4G. Acesta are un ecran FHD+ LCD de 6,5 inch, un cip-set Snapdragon 665, 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și un slot pentru card Micro-SD pentru extinderea stocării. Bateria este tot de 5.000 mAh, Android 10 este și el tot acolo ca sistem de operare. În departamentul foto are aceeași configurație cu HTC U20 5G, există o diferență la camera pentru selfie și apeluri video, care este de 25 MP. Designul este similar cu modelul 5G.

Vestea proastă cu ambele telefoane este că până acum au fost lansate doar în Taiwan, iar detaliile privind prețurile chiar și pentru acea regiune nu au fost confirmate.

Nu este clar când și dacă aceste telefoanele vor avea parte de o lansare pe mai multe piețe internaționale. Totuși, un purtător de cuvânt al HTC a declarat pentru TechRadar că „în acest moment, dispozitivele vor fi disponibile în Taiwan, dar vom căuta să le lansăm pe piețe suplimentare mai târziu în acest an„. Deci, se pare că ar putea fi puse la dispoziția publicului în mai multe regiuni înainte de sfârșitul anului 2020.

Sursa Foto: HTC

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite