Ne găsiți și pe:

Internațional

În China este necesară recunoașterea facială pentru a cumpăra un smartphone!

Publicat

pe

În China, recunoașterea facială a devenit obligatorie pentru a cumpăra un smartphone. Legea impune acum tuturor persoanelor care cumpără un smartphone nou într-un magazin să-și înregistreze fața cu ajutorul unui software de recunoaștere facială.

O directivă emisă de guvernul chinez în septembrie solicită chinezilor să-și înregistreze datele biometrice într-un software de recunoaștere facială când achiziționează un telefon mobil, conform PhonAndroid. Duminică 1 decembrie 2019, măsura pentru „păstrarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor online” a intrat în vigoare pe întreg teritoriul chinez.

Până acum am fost obișnuiți cu recunoașterea facială la aeroporturi, bănci sau alte instituții specializate ale statului. Recunoașterea facială este, de asemenea, prezentă pe mai multe telefoane Samsung, Apple, Google, Huawei sau alte mărci. Acum, cel puțin în China și sperăm să rămână acolo, este folosită dacă cineva cumpără un smartphone.

Legea impune, de asemenea, operatorilor de telefonie chinezi să „folosească inteligența artificială și toate mijloacele tehnice posibile” pentru a verifica identitatea reală a unei persoane care solicită un nou număr de telefon. Potrivit unui reprezentant al operatorului China Unicom contactat de Agenția France-Presse, solicitanții vor fi apoi filmați și fotografiați, întorcând capul și clipind din ochi. Datele biometrice înregistrate vor fi apoi asociate cu numărul de telefon și smartphone-ul achiziționat.

Pentru a se asigura că magazinele pun în aplicare aceste noi măsuri, guvernul a promis că va „continua să sporească supravegherea și inspecțiile”. Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației se angajează să combată traficul de carduri SIM, frauda și furtul de identitate.

Ca amintire, înregistrarea sub identitate reală a fost obligatorie în China din 2013. Până în prezent, persoanele care doreau să obțină un număr de telefon au trebuit doar să prezinte cartea de identitate. Acesta este și cazul Sina Weibo, rețeaua de socializare chineză sau WeChat. Utilizatorii de internet pot să refuze dezvăluirea identității când se înregistrează pe internet. Cu toate acestea, de curând, Beijingul a decis să apeleze la inteligența artificială (AI) și recunoașterea facială pentru a verifica identitatea reală a acestor solicitanți.

În China, recunoașterea facială este deja peste tot. Țara are acum peste 170 de milioane de camere de supraveghere video dopate cu AI. În ultimele săptămâni, cei care călătoresc cu metroul în China sunt identificați pe baza recunoașterii faciale. Până în 2020, numărul de camere echipate cu AI va ajunge în China la peste 400 de milioane.

Sursa Foto: via ilkha.com

Internațional

CONCURS. Mergi cu bicicleta până la Zrenjanin îți faci un selfie și poți să câștigi un premiu

Publicat

pe

Weekend-ul vine cu o nouă surpriză, după anunțul deschiderii graniței cu Serbia pe pista de biciclete de pe malul Begăi în zilele de 24 și 25 septembrie.

Astfel, cei care vor alege să treacă granița pe bicicletă și să pedaleze de la Timișoara la Zrenjanin se pot înscrie și la un concurs de selfie-uri prin care pot câștiga invitații la cele mai mari festivaluri timișorene de anul viitor, Flight Festival, CODRU și PLAI. Mai exact, se pun în joc cinci premii a câte trei invitații duble la toate cele trei mari evenimente din 2023.

Cei interesați trebuie doar să-și facă un selfie în care să apară însemnele CJ Timiș de la graniță și să-l posteze pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1173506563201425/1173506573201424. Cinci selfie-uri, care vor primi cele mai multe reacții pozitive, vor fi declarate câștigătoare.

Vă reamintim, sâmbătă și duminică (24 – 25 septembrie), se va putea circula cu bicicleta pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate, între orele 08.00 și 20.00. Deschiderea informală a frontierei a fost posibilă în urma unei solicitări a Consiliului Județean Timiș.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Internațional

Trei noi telefoane anunțate de Nokia: Nokia X30 5G, Nokia G60 5G și Nokia C31

Publicat

pe

Un smartphone fabricat 100% din aluminiu reciclat și 65% din plastic reciclat se numără printre cele trei dispozitive anunțate recent de HMD Global. Cele trei telefoane Nokia sunt Nokia X30 5G, Nokia G60 5G și Noka C31. HMD Global spune că X30 5G este cel mai ecologic smartphone de până acum. Cele trei smartphone-uri Nokia au făcut parte din gama de produse dezvăluită de companie în timpul evenimentului său de la Berlin.

Toate cele trei modele rulează pe sistemul de operare Android 12 din cutie, în timp ce Nokia X30 5G și G60 5G se vor bucura de trei ani fiecare de upgrade-uri Android și actualizări lunare de securitate. Pachetul include, de asemenea, o garanție extinsă de trei ani pentru modelele 5G, în timp ce modelul Nokia C31 primește doi ani de actualizări lunare de securitate, potrivit GizmoChina.

Nokia X30 5G are un ecran AMOLED FHD+ de 6,43 inc (16,33 cm), 1080p, cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz și 700 nits de luminozitate maximă. Vine cu protecție Corning Gorilla Glass Victus și este alimentat de cipul Snapdragon 695. Este același procesor aflat și pe mai titratul telefon Samsung Galaxy A23 5G. Configurațiile RAM/de stocare la Nokia X30 5G sunt 6GB de RAM/128GB și 8GB/256GB. Modulul foto pe X30 5G include o cameră principală de 50MP, una ultra-wide de 13MP și o cameră frontală de 16MP. Are o baterie de 4.200 mAh cu încărcare rapidă de 33W, precum și protecție IP67.

Nokia G60 5G are un ecran LCD FHD+ de 6,58 inch (16,71 centimetri) 1080p, cu o rată de reîmprospătare. Display-ul V-notch poate atinge o luminozitate maximă de 500 niți și este protejat de Corning Gorilla Glass 5. Telefonul este alimentat de chipset-ul Snapdragon 695 cu configurații RAM/ stocare de până la 6 GB/128 GB. Spațiul de stocare poate fi extins prin micro-SD până la 1TB. Nokia G60 5G are o cameră spate de 50MP, una ultra-wide de 5MP și o cameră frontală de 8MP. Are o baterie de 4.500 mAh care acceptă încărcare rapidă de 20W.

Nokia C31 are un ecran LCD HD+ V-notch de 6,7 inch (17,02 cm), cu rezoluția 1600 x 720 pixeli, protejat de sticlă securizată 2.5D. Procesroul UNISOC SC9863A1 este la bord însoțit de până la 4 GB/128 GB RAM/ stocare. Smartphone-ul are trei camere la spate, cu una principală de 13MP, una de adâncime de 2MP și una macro de 2MP. Are o cameră frontală de 5MP. Nokia C31 primește curent de la o baterie de 5.050 mAh cu încărcare de 10W.

În ceea ce privește prețul, Nokia X30 5G va fi vândut cu amănuntul pentru echivalentul a 529$, în timp ce G60 5G costă aproximativ 319 de dolari. Nokia C31 are un preț de 129 de dolari. Cele trei telefoane vin în mai multe combinații de culori și vor fi disponibile și în România după 20 septembrie.

Sursa foto: Nokia

Citeste mai mult

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Când se va deschide frontiera

Publicat

pe

Ca urmare a solicitării Consiliul Județean Timiș, Poliția de frontieră va deschide informal frontiera, în zilele de 24 și 25 septembrie 2022, între orele 08.00 și 20.00, pe pista de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega.

Astfel, se va putea circula cu bicicleta pe toți cei peste 70 de km de pistă între Timişoara și Zrenjanin.

Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

Cei care sunt interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite