Ne găsiți și pe:

Internațional

Numărul de utilizatori 5G va ajunge la 2,6 miliarde în 2025

Publicat

pe

Se estimează că numărul utilizatorilor rețelei de ultimă generație 5G va ajunge la 2,6 miliarde în 2025, reprezentând 29% din numărul total de utilizatori mobili. Ericsson-LG a declarat zilele trecute că numărul de utilizatori 5G va ajunge la 2,6 miliarde în anul 2025. Ericsson-LG este o companie mixtă deținută de grupul suedez Ericsson (75%) și grupul sud-coreean LG Electronics (25%), fondată în 2005.

Conform datelor Ericsson-LG preluate de ziarul BusinessKorea, numărul de utilizatori 5G este estimat să crească mult mai rapid decât cel al utilizatorilor LTE.  Până în anul 2025 aproximativ 29% din utilizatorii de telefoane mobile vor folosi rețelele 5G.

Se preconizează că America de Nord (Statele Unite și Canada) va înregistra cea mai rapidă creștere și se estimează că utilizatorii 5G din această zonă vor reprezenta 74% dintre utilizatorii de telefonie mobilă la nivel global la sfârșitul anului 2025.

Datele furnizate de Ericsson-LG afirmă că aproximativ 56% din locuitorii din Asia de Nord-Est vor folosi rețelele 5G și doar 55% din locuitorii din Europa vor folosi 5G. Numărul de utilizatori 5G este estimat că va ajunge la aproximativ 13 milioane la sfârșitul acestui an. Numărul de utilizatori 5G din Coreea de Sud este de aproximativ cinci milioane în prezent. „Vitezele 5G în Coreea de Sud sunt mult mai rapide decât viteza LTE înregistrată în SUA și Marea Britanie”, au declarat analiștii IHS Markit într-un studiu despre primele cinci luni de 5G. „Este cu 48% mai rapidă decât pe smartphone-urile 4G comparabile„.

Coreea de Sud este prima țară din lume care a lansat servicii comerciale complete 5G pe 3 aprilie. Acolo rețeaua 5G este disponibilă la nivel național și sunt disponibile cele mai multe telefoane cu o conectivitate 5G din lume. Meritul este în primul rând al companiei Samsung care a lansat pe piața din Coreea de Sud pe Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 și Note 10+ ambele cu 5G, și pe Galaxy Fold. Acestea sunt numai telefoane high-end. Mai este disponibil și modelul Galaxy A90 5G și V50 ThinQ 5G. Samsung Galaxy S10 5G a fost cel mai vândut model.

China, care a intrat târziu pe piața LTE, se mișcă de minune pe piața 5G și este de așteptat să crească mai repede numărul de utilizatori 5G. „Anterior, numărul de utilizatori 5G din 2024 a fost estimat la 1,9 miliarde, dar este probabil să se ridice la 2,6 miliarde pe baza creșterii numărului de furnizori de servicii 5G și o creștere rapidă a numărului de dispozitive 5G în China„, a declarat consultantul Ericsson-LG, Park Byeong-sung.

Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Prețurile pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Fold 4 în Europa au fost confirmate

Publicat

pe

Samsung a lansat pe 10 august în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, seria Galaxy Watch 5 și telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 4. Vedetele evenimentului Samsung vor fi noile telefoane pliabile Flip și Fold. Dincolo de caracteristici și specificații multă lume se întreabă cât vor costa noile telefoane în contextual în care totul s-a scumpit la nivel global.

Acum au apărut informații despre prețurile europene ale viitoarelor smartphone-uri pliabile ale Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, și sunt mai mult sau mai puțin în concordanță cu ceea ce am văzut anterior. HDBlog a găsit aceste prețuri pe site-ul web al unui retailer online. Potrivit sursei, prețul pentru modelul Flip 4 va începe de la 1.080 euro, în timp ce pentru Fold 4 prețul configurației de bază ar trebui să fie de 1.863 euro.

Nu sunt prețuri standard, dar este legitim să presupunem un minim de aproximare odată ce dispozitivele sunt oficializate. Privind prețurile de lansare ale modelelor din generația anterioară, există și o creștere generalizată care variază între 30€ și 100€. Multă lume se aștepta la prețuri mai mici față de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 pentru noile modele.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 4:

Modelul cu 256GB stocare: 1.863,89 €| creștere de preț față de Fold 3: +50 €

Modelul cu 512GB: 1.981,89 €| Creștere de preț față de Fold 3: +100 €

Prețuri Samsung Galaxy Z Flip 4:

Modelul cu 128GB stocare: 1.080,90 € | creștere de preț față de Flip: +30 €

Modelul cu 256GB: 1.158,89 € | creștere de preț față de Flip: +60 €

Modelul cu 512GB: 1.275,89 €

Acestea sunt considerații care se fac ținând cont de prețurile medii practicate la nivel european, dar apoi aceste cifre trebuie contextualizate pe fiecare piață în parte.

În ultimele luni s-a presupus că prețurile chiar vor scădea, dar ne aflam încă într-o perioadă de incertitudine economică globală. Cu toate acestea, vă reamintim că telefoanele pliabile Samsung vor fi prezentate pe 10 august în cadrul unui eveniment dedicat Galaxy Unpacked care va începe la ora 16:00 ora României.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy Buds 2 Pro lansate cu funcția Intelligent ANC

Publicat

pe

A trecut exact un an de când Samsung a dezvăluit o nouă pereche de căști wireless, iar compania a lansat pe 10 august noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro. După cum sugerează și numele, noua generație combină elemente de la două căști Samsung anterioare, și anume Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro, și se mândrește cu o tehnologie îmbunătățită „Advanced Intelligent Active Noise Cancellation” împreună cu procesarea Hi-Fi pe 24 de biți.

Înainte de a trece mai departe, trebuie să menționăm că pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked compania Samsung a mai lansat telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și o nouă serie de ceasuri inteligente – Samsung Galaxy Watch 5.

Datorită noilor progrese în designul căștilor Samsung și tehnologiei ANC, noul set Samsung Galaxy Buds 2 Pro promite să ascunde chiar și cel mai puternic zgomot ambiental, potrivit SamMobile. În plus, căștile pretind că oferă sunet la calitate de studio și alte tehnologii precum HD Voice și 360 Audio cu Direct Multi-Channel, acesta din urmă necesită interfața Samsung One UI 4.1.1 sau una mai nouă.

Alte specificații pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro includ drivere de 10 mm, conectivitate Bluetooth 5.3, un grad de rezistență la apă IPX7 și o durată de viață suficientă a bateriei pentru a dura 8 ore la o singură încărcare sau până la 29 de ore cu carcasa de încărcare inclusă, cu ANC dezactivat. Când ANC este activat, durata de viață a bateriei scade la aproximativ 5 / 18 ore. Revenind la certificarea IPX7, aceasta nu garantează rezistența la praf!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro va fi disponibil pe majoritatea piețelor după 26 august. Noile căști sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Zenith Gry, Zenith White și Bora Purple. Din punct de vedere al designului, căștile au un finisaj mat și seamănă cu Samsung Galaxy Buds 2. Samsung susține că sunt cu 15% mai mici decât Buds Pro datorită unui nou „design aerodinamic”.

Noile căști oferă sunet Hi-Fi pe 24 de biți pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează One UI 4.0 sau o versiune ulterioară și acceptă sunet surround complet cu 360 Audio (5.1 sau 7.1 canale).

Compania Samsung oferă noile căști wireless la un preț de 229€ / 229$. Acest preț plasează noul model în aceeași categorie cu Galaxy Buds Pro original. În esență, Galaxy Buds 2 Pro ar trebui să fie cele mai avansate căști wireless Samsung de până acum, dar vom vedea dacă se rildică la așteptările utilizatorilor după folosirea zilnică.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite