Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Numărul de utilizatori 5G va ajunge la 2,6 miliarde în 2025

Publicat

pe

Se estimează că numărul utilizatorilor rețelei de ultimă generație 5G va ajunge la 2,6 miliarde în 2025, reprezentând 29% din numărul total de utilizatori mobili. Ericsson-LG a declarat zilele trecute că numărul de utilizatori 5G va ajunge la 2,6 miliarde în anul 2025. Ericsson-LG este o companie mixtă deținută de grupul suedez Ericsson (75%) și grupul sud-coreean LG Electronics (25%), fondată în 2005.

Conform datelor Ericsson-LG preluate de ziarul BusinessKorea, numărul de utilizatori 5G este estimat să crească mult mai rapid decât cel al utilizatorilor LTE.  Până în anul 2025 aproximativ 29% din utilizatorii de telefoane mobile vor folosi rețelele 5G.

Se preconizează că America de Nord (Statele Unite și Canada) va înregistra cea mai rapidă creștere și se estimează că utilizatorii 5G din această zonă vor reprezenta 74% dintre utilizatorii de telefonie mobilă la nivel global la sfârșitul anului 2025.

Datele furnizate de Ericsson-LG afirmă că aproximativ 56% din locuitorii din Asia de Nord-Est vor folosi rețelele 5G și doar 55% din locuitorii din Europa vor folosi 5G. Numărul de utilizatori 5G este estimat că va ajunge la aproximativ 13 milioane la sfârșitul acestui an. Numărul de utilizatori 5G din Coreea de Sud este de aproximativ cinci milioane în prezent. „Vitezele 5G în Coreea de Sud sunt mult mai rapide decât viteza LTE înregistrată în SUA și Marea Britanie”, au declarat analiștii IHS Markit într-un studiu despre primele cinci luni de 5G. „Este cu 48% mai rapidă decât pe smartphone-urile 4G comparabile„.

Coreea de Sud este prima țară din lume care a lansat servicii comerciale complete 5G pe 3 aprilie. Acolo rețeaua 5G este disponibilă la nivel național și sunt disponibile cele mai multe telefoane cu o conectivitate 5G din lume. Meritul este în primul rând al companiei Samsung care a lansat pe piața din Coreea de Sud pe Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 și Note 10+ ambele cu 5G, și pe Galaxy Fold. Acestea sunt numai telefoane high-end. Mai este disponibil și modelul Galaxy A90 5G și V50 ThinQ 5G. Samsung Galaxy S10 5G a fost cel mai vândut model.

China, care a intrat târziu pe piața LTE, se mișcă de minune pe piața 5G și este de așteptat să crească mai repede numărul de utilizatori 5G. „Anterior, numărul de utilizatori 5G din 2024 a fost estimat la 1,9 miliarde, dar este probabil să se ridice la 2,6 miliarde pe baza creșterii numărului de furnizori de servicii 5G și o creștere rapidă a numărului de dispozitive 5G în China„, a declarat consultantul Ericsson-LG, Park Byeong-sung.

Sursa foto: via businesskorea.co.kr

Internațional

Timișoara, promovată cu barca, în Europa

Publicat

pe

Expediția SEA 2023 a echipajului Circumeuropa devine parte din programul TM2023 și duce Capitala Culturală în jurul Europei.

Proiectul inedit poate fi asemănat cu o „caravană” pe apă. Ambarcațiunea va face opriri în peste 20 de orașe capitale culturale europene, pentru a promova Timișoara.

Echipajul Circumeuropa a pornit la drum cu barca „Vulpea” din spatele Catedralei, zona Pod 16, prin ecluzele de la Sânmihaiu Român și Uivar, pe Dunăre și apoi pe mare către Elefsina, înconjoară continentul și se întoarce la Timișoara de la Marea Nordului pe rețeaua de canale, râuri și Dunăre.

Călătoria pe mare și Oceanul Atlantic este programată să se desfășoare cu velierul „Gaia”. Va reveni la Timișoara la sfârșitul anului.

Caravana pe apă poartă cu ea o bogată încărcătură de evenimente culturale.

La traversarea Bosforului, va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara, al trompetistului Petrică Ionuțescu. La Elefsina și Patras, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul „Timișul“ alături de artiști locali.

De asemenea, publicul va putea vedea și testa aplicația Spotlight Timișoara, pe echipamente de VR. La Elefsina expediția va prezenta, de asemenea, expoziția fotografului grec Nikos Economópulos.

Partener pentru organizarea acestor evenimente este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul „Timișul“.

Pe toată perioada călătoriei, vor fi desfășurate și activități de cercetare. Va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei.

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite