Ne găsiți și pe:

Internațional

iPhone: UE vrea să forțeze Apple să abandoneze portul Lightning pentru încărcătorul universal

Publicat

pe

Uniunea Europeană vrea să forțeze Apple să renunțe la portul Lightning al iPhone-ului și iPad-ului pentru a opta pentru un încărcător universal. În ciuda protestelor de la firma lui Tim Cook, eurodeputații solicită impunerea unui singur încărcător pentru toate smartphone-urile din Europa.

Joi, 30 ianuarie 2020, eurodeputații au susținut introducerea unui încărcător universal pentru telefoanele inteligente din Europa în numele drepturilor consumatorilor și al mediului, conform PhonAndroid. Rezoluția fără caracter obligatoriu a fost adoptată de 582 de deputați. Doar 49 s-au opus. „Multitudinea de încărcătoare duce la costuri excesive și inconveniente pentru consumatori și generează o amprentă ecologică inutilă„, au spus europarlamentarii.

Provocarea climatică necesită distrugerea a 51.000 de tone de deșeuri electronice pe an legate de diversitatea încărcătoarelor”, a declarat Geoffroy Didier, europarlamentar. Cele două măsuri principale ale rezoluției adoptate sunt următoarele: standardizarea pieței pentru conectori și accesorii din jurul USB-C. În acest fel companiile producătoare nu mai sunt obligate să integreze un cablu USB și un încărcător în fiecare cutie de telefon.

Deputații solicită măsuri până în iulie 2020, în ciuda reticenței actorilor importanți din industria smartphone-urilor, inclusiv Apple. Cu câteva zile înainte de vot, Apple s-a opus cu tărie impunerii unui singur încărcător. Firma din Cupertino consideră că mișcarea „ar înăbuși inovația în loc să o încurajeze și ar răni consumatorii din Europa și economia în ansamblu”.

Grupul californian adaugă că impunerea unui încărcător universal riscă să creeze „un volum fără precedent de deșeuri electronice și ar enerva foarte mult utilizatorii”. Potrivit Apple, un miliard de utilizatori utilizează un dispozitiv cu port Lightning (iPhone, iPod sau iPad). Hotărât să acționeze împotriva planurilor Uniunii Europene, Apple ar fi exercitat un „lobby intens” înainte de votul rezoluției. Fără succes însă.

Cu toate acestea, există doar 3 tipuri de încărcătoare pe piață. Uniunea Europeană se referă la „o mulțime de încărcătoare oferite” pe piața smartphone-urilor. Cu toate acestea, tipurile de încărcătoare oferite de producători nu mai sunt atât de numeroase ca în anii 2000. În prezent, producătorii au în general trei conectori: microUSB (un conector care încet dispare, se mai găsește doar pe smartphone-uri entry-level), USB-C (cel mai obișnuit conector) și portul Apple Lightning. Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și în 2019, compania Samsung, a trecut cu noile smartphone-uri la un conector USB-C.

Suntem departe de multitudinea de conectori diferiți aflați pe piață înainte de 2010 (mai mult de 30 de încărcătoare diferite). Sub presiunea UE, 14 producători de smartphone-uri (cum ar fi Apple, Nokia și Samsung) au semnat un memorandum de înțelegere în 2009, conform căruia se angajează să-și armonizeze încărcătoarele într-o perioadă de doi ani. De atunci, multitudinea de încărcătoare de pe piață a fost redusă considerabil.

sursa foto: phonandroid.com

Internațional

Panasonic a prezentat tableta robustă Toughbook A3 de 10,1 inch

Publicat

pe

Panasonic este una dintre companiile interesate de tablete. Seria robustă Panasonic Toughbook a primit acum un nou membru odată cu lansarea tabletei Toughbook A3. Noua tabletă Android ține pasul cu limbajul de design al seriei centrat pe o construcție solidă. Panasonic Toughbook A3, spre deosebire de tabletele subțiri și elegante cu care suntem obișnuiți, este concepută pentru utilizare în industrie, mai degrabă decât acasă.

Panasonic Toughbook A3 are un ecran LCD de 10,1 inch cu o rezoluție de 1920 × 1200 pixeli și o luminozitate maximă de 500 nits. Dispozitivul Panasonic are un total de opt butoane, dintre care cinci pot fi personalizate. Balansoarele de volum și butonul de alimentare sunt, de asemenea, pe lateral. Tableta are două baterii care pot fi schimbate dacă este nevoie. Există, de asemenea, un stylus încorporat, un port USB-A și unul USB Type-C. Tableta este dotată cu suport dual-SIM.

Mai mult, Panasonic Toughbook A3 este certificată IP65 cu rezistență la apă și praf, conform site-ului GizmoChina. Un alt atu important este certificarea cu standardul militar american MIL-STD-810H pentru durabilitate. De asemenea, Panasonic susține că Toughbook A3 ar trebui să reziste la o cădere de la 6 metri. Tableta vine cu suita Panasonic Compass pentru instrumente de gestionare a întreprinderii. Acesta include un scaner de coduri de bare, cititor de carduri inteligente sau un al doilea port USB-A. În prima fază am crezut că Panasonic Toughbook A3 poate fi comparată cu tableta Samsung Galaxy Tab Active Pro. În final tableta Samsung este mai bine dotată decât tableta Panasonic.

Tableta robustă este alimentată de cip-setul Snapdragon 660 de gamă medie, chiar dacă prețul este mult mai mare decât al tabletelor de gamă medie. Procesorul este asociat cu 4 GB de memorie RAM și există 64 GB stocare la bord care poate fi extinsă prin slotul microSD. Pe partea de software, acesta rulează pe sistemul de operare puțin mai învechit, Android 9. De asemenea, există suport pentru toate sistemele majore de navigație prin satelit, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou și QZSS. Pe spate are o cameră de 8 MP.

Cele două baterii care vin cu Toughbook A3 au o capacitate unică de 3.200 mAh, care poate dura până la 9 ore cu o singură încărcare. Panasonic oferă, de asemenea, opțiunea de a o extinde la 5.500 mAh care poate crește timpul de utilizare la 15 ore.

Vorbind despre prețuri și disponibilitate, tableta Panasonic va fi disponibilă la vânzare din luna august. Panasonic Toughbook A3 va fi la vânzare cu amănuntul în Europa al un preț aproape incredibil: aproximativ 1.500 de euro.

Citeste mai mult

Internațional

Românii care doresc să călătorească în Marea Britanie, obligați să stea în carantină

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că se menţin restricţiile de la frontierele Marii Britanii pentru cetăţenii români. Din 10 iulie, românii care ajung în Regatul Unit dintr-un stat care nu se află pe lista celor exceptate de la aceste restricţii sunt obligaţi să intre în autoizolare pentru 14 zile.

Precizarea vine în contextul în care România nu se regăseşte pe această listă.

„Urmare anunţului autorităţilor britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricţiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgenţă aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules), MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunţului public, faptul că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis MAE, vineri seară.

Astfel, începând din 10 iulie, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricţiile de călătorie sunt obligaţi să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.

MAE a arătat că, potrivit informaţiilor comunicate de către autorităţile britanice, decizia Guvernului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi care urmăresc indicatorii aferenţi Covid-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul acestei luni.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care călătoresc în străinătate consultarea paginilor de internet  http://londra.mae.ro,  https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#exemption-rules şi www.mae.ro.

Citeste mai mult

Internațional

HTC U20 5G lansat oficial, este primul smartphone 5G al companiei

Publicat

pe

La HTC lansarea unui smartphone este din ce în ce mai rară, în ciuda faptului că firma a fost cândva o forță în lumea Android. Dar, HTC (High Tech Computer Corporation) tocmai a fost lansat nu unul, ci două telefoane noi, inclusiv primul său smartphone cu o conectivitate 5G.

HTC U20 5G este telefonul 5G în cauză și, în afară de datele mobile mai rapide, este un telefon din gama medie, dar cu multe lucruri interesante și nu în ultimul rând, un telefon plăcut. HTC U20 5G are un design cu ecran aproape pe toată partea frontală, cu doar o margine mai vizibilă în partea de jos, în timp ce pe spate există un scaner de amprente. Smartphone-ul companiei din Taiwan are un ecran Full HD+ LCD cu diagonala de 6,8 inch (17,27 centimetri) și un procesor mediu Qualcomm Snapdragon 765G. Procesorul este însoțit de 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stocare, ce se poate extinde cu ajutorul unui card Micro-SD, conform site-ului TechRadar.

Smartphone-ul HTC U20 5G are o baterie mare de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 18W și sistemul de operare Android 10. Departamentul foto este în trendul actual al smartphone-urilor mid-range, cu patru camere la spate. Există acolo o cameră principală de 48 MP cu diafragma f / 1.8, o cameră cu unghi larg de 8 MP și f / 2.2, una de adâncime de 2 MP cu f / 2.4 și o cameră macro de 2 MP cu diafragma f / 2.4.

Este un departament foto identic cu al smartphone-ului Samsung Galaxy A21s, recent lansat. Diferența în materie de camere între cele două o face camera frontală de 32 MP pe HTC U20 5G, față de 13 megapixeli pe Galaxy A21s.

Pe lângă smartphone-ul descris mai sus, HTC a lansat și unul mai puțin interesant, pe HTC Desire 20 Pro cu o conectivitate 4G. Acesta are un ecran FHD+ LCD de 6,5 inch, un cip-set Snapdragon 665, 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și un slot pentru card Micro-SD pentru extinderea stocării. Bateria este tot de 5.000 mAh, Android 10 este și el tot acolo ca sistem de operare. În departamentul foto are aceeași configurație cu HTC U20 5G, există o diferență la camera pentru selfie și apeluri video, care este de 25 MP. Designul este similar cu modelul 5G.

Vestea proastă cu ambele telefoane este că până acum au fost lansate doar în Taiwan, iar detaliile privind prețurile chiar și pentru acea regiune nu au fost confirmate.

Nu este clar când și dacă aceste telefoanele vor avea parte de o lansare pe mai multe piețe internaționale. Totuși, un purtător de cuvânt al HTC a declarat pentru TechRadar că „în acest moment, dispozitivele vor fi disponibile în Taiwan, dar vom căuta să le lansăm pe piețe suplimentare mai târziu în acest an„. Deci, se pare că ar putea fi puse la dispoziția publicului în mai multe regiuni înainte de sfârșitul anului 2020.

Sursa Foto: HTC

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite