Ne găsiți și pe:

Internațional

STUDIU. Piața muncii, în plină schimbare. Milioane de locuri de muncă vor dispărea

Publicat

pe

În doar doi ani, milioane de locuri de muncă vor dispărea din 20 de industrii, în timp ce alte milioane vor apărea în zone economice aflate încă la început, se arată în raportul „Toward a Reskilling Revolution” (Spre o revoluție a recalificării), realizat de World Economic Forum (WEF) și publicat anul trecut.

Autorii analizei estimează că aproximativ două treimi din copiii care au început școala în 2016 vor ocupa locuri de muncă şi vor avea calificări care deo­camdată nu există.

Capitalul uman rămâne principalul atuu al oricărei economii. De fapt, într-o epocă a tehnologiei omniprezente, totul ține de abilitățile umane, de creativitate, care stau la baza competitivității oricărei organizații. Pe măsură ce a patra revoluție industrială are impact asupra calificărilor, sarcinilor și locurilor de muncă, există o preocupare tot mai mare în mediul economic de adaptare la modificările de pe piața muncii, iar deficitele de talent vor afecta serios nu doar dinamismul afacerilor, ci și coeziunea societății, evidențiază specialiștii WEF în cel mai recent raport cu privire la recalificări și adaptare la noile cerințe.

Piața muncii influențată de sistemelor inteligente

Potrivit raportului WEF, până în 2022 vor fi eliminate, cel mai probabil, 75 milioane de locuri de muncă din 20 de economii majore, în timp ce alte 133 de milioane vor apărea în industrii care acum sunt încă la început. Autorii documentului estimează că aproape două treimi din copiii care au început școala în urmă cu patru ani vor avea locuri de muncă şi calificări care nu există în prezent. Și aceasta, din două motive. O dată, mare parte din piața muncii este influențată de sistemele inteligente și automatizare, iar transformările pe care le produc sunt observabile deja. Și a doua oară, integrarea tehnologică va schimba modelele de afaceri ale tuturor industriilor, dând naștere la o serie de joburi emergente Atât companiile, cât și oamenii trebuie să aibă în vedere strategii relevante de (re)calificare și perfecționare pentru a se proteja de un posibil deficit de talente, respectiv pierderea locului de muncă.

Experții WEF au pus la dispoziție o platformă de implementare a colaborării viitoare între marile industrii, sectorul public, sindicate și educatori, care cuprinde o metodologie bazată pe date de identificare: de la tipuri de locuri de mun­că cu cerere în scădere la tipuri de locuri de muncă cu cerere crescândă, fiind descoperită o serie de joburi, asemănări de profil și de com­petență. În acest fel se subliniază că o abordare bazată pe date poate constitui un nou instrument valoros pentru angajați, companii și guverne deopotrivă în a acorda prioritate deciziilor și investițiilor în recalificare și/sau perfecționare. În cazul companiilor, o planificare strategică a forței de muncă ajută la depistarea „familiilor” de joburi cu o cerere mai mică în viitor.

Angajații doresc să se perfecționeze

Raportul WEF arată că angajații își exprimă tot mai mult dorința de a se perfecționa. Un sondaj realizat de Boston Consulting Group, cu scopul de a vedea ce prețuiesc mai mult oamenii și în cadrul căruia au fost chestionați peste 360.000 de angajați și solicitanți de locuri de muncă din întreaga lume, arată că aceștia apreciază oportunitățile de învățare și formare și că urmăresc opțiunile de dezvoltare a carierei într-o măsură mult mai mare decât securitatea locului de muncă.

Cert este că toate aceste transformări profunde – de la schimbarea tipului și naturii locurilor de muncă la schimbarea rapidă a tipului de abilități necesare – creează un imperativ pentru îmbunătățirea forței de muncă și oferirea de oportunități de recalificare celor ale căror joburi vor fi perturbate de automatizare și alte tehnologii. Sunt organizații care acordă deja angajaților oportunități de perfecționare și recalificare, deoarece înțeleg că viteza schimbării și cerințele de calificare necesită o astfel de investiție. În plus, aceste companii sunt conștiente de faptul că angajații prețuiesc să lucreze într-o organizație care le oferă posibilitatea de a-și îmbunătăți competența și perspectivele de ocupare a unui loc de muncă.

Cu toate acestea, la nivel global, un procent mare de companii din majoritatea industriilor încă nu au făcut investiții semnificative în programe de recalificare și perfecționare. De fapt, una dintre provocările majore ale creșterii și recalificării din perspectiva companiei este aceea că, în prezent, există puține informații fiabile despre felul cum afectează randamentul investițiilor aceste eforturi de a face față transformărilor provocate de tehnologie. Lipsa de claritate pentru companie în ceea ce privește unde și cât să investească determină o provocare similară și pentru angajați, care nu știu cât să investească la rândul lor în recalificare. Lipsa clarității se manifestă și la nivelul entităților, programelor guvernamentale specifice, asociațiilor sau sindicatelor.

Meserii noi

În zilele noastre, aproape că există o aplicație pentru orice, astfel că tehnologia „smart” a pătruns în fiecare segment al vieții noastre, realitate care a dus la creșterea cerinței de specialiști IT, web designers și dezvoltatori de software și de aplicații, din toate timpurile, pe piața muncii. Tot tehnologia a schimbat publicitatea, făcând-o mai intuitivă și, prin urmare, accesibilă în urmărirea comportamentelor online.

Așa au apărut joburile pentru manageri de marketing online, tot mai multe la număr. Posibilitatea conectării 24 de ore din 24 prin intermediul tehnologiei a determinat nevoia de specialiști în calculatoare și asistenți de mentenanță. La nivel de organizații, tehnologia permite corelarea și interpretarea unor cantități imense de date cu impact asupra afacerilor, ceea ce a dus la nevoia, în creștere, de administratori de baze de date. Tehnologia este prezentă și în zona de sănătate, astfel că datele medicale necesită tehnicieni care să le administreze.

Internațional

iPhone 11 Pro emite radiații două ori mai mult decât standardele autorizate

Publicat

pe

Măsurătorile privind radiațiile SAR (Specific Absorption Rate) efectuate într-un test independent arată că iPhone 11 Pro și iPhone 7 emit un nivel de radiații care depășește considerabil limitele de 1,6 W / Kg în vigoare în SUA, sau chiar cei 2 W / Kg în vigoare în Uniunea Europeană. Aceste rezultate pun din nou îndoială modul în care sunt efectuate testele oficiale privind radiațiile emise de telefoane.

În urmă cu un an, Chicago Tribune a încredințat firmei RF Exposure Labs, un laborator de testare din California, măsurarea nivelului de radiații la mai multe modele populare de smartphone-uri: iPhone 7, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S9, Moto e5 / Play, Moto G6 Play și BLU Vivo 5 Mini. Conform PhonAndroid, rezultatele au avut ca efect o mică bombă: majoritatea modelelor testate au depășit limitele autorizate.

Unele precum iPhone 7, iPhone 8, Galaxy S8, Galaxy S9, precum și Moto e5 Play au depășit cu mai mult de două ori standardele autorizate în SUA (1,6 W / kg) și în Europa (limita este de 2 W / kg). Surpriza vine de la telefoanele Samsung recunoscute pentru nivelul mic al radiațiilor emise. Chicago Tribune a dorit să arate că modul în care testele sunt efectuate de FCC-ul american nu mai este conform cu realitatea utilizării smartphone-urilor. De exemplu, măsurătorile sunt efectuate de cele mai multe ori la mai mult de 5 mm de „corp”, simulate printr-un lichid omogen (țesuturile corpului uman sunt de alt fel).

Chiar dacă aceste telefoane sunt de cele mai multe ori ținute la o distanță mai mică de corp, unele teste iau în considerare purtarea smartphone-ului într-o husă la centură, o practică dispărută odată cu sfârșitul telefoanelor simple GSM. Deodată, Chicago Tribune a cerut RF Exposure Labs să efectueze aceste teste la 2 mm de corp, pentru a simula mai bine transportul smartphone-ului în buzunar. În plus, testele au fost efectuate pe smartphone-uri achiziționate independent de pe piață și, prin urmare, nu au fost furnizate de mărci, așa cum se întâmplă adesea în etapa de certificare.

IPhone 11 Pro depășește aproape de două ori limita SAR autorizată în UE la acest test. Apple a răspuns apoi că măsurătorile nu au fost efectuate corect. Apoi compania Penumbra Brands a decis să repete testul în februarie 2020, pentru a vedea dacă ceea ce a fost adevărat ieri este adevărat și astăzi. De data aceasta, selecția a fost limitată la un iPhone 11 Pro și un iPhone 7. Potrivit Penumbra Brands, care se bazează din nou pe testele RF Exposure Labs, iPhone 11 Pro a înregistrat un SAR de 3,8 W / kg la 2 mm de corp. Rețineți că Penumbra Brands vinde huse de protecție care ar trebui să protejeze de radiații și scopul testului a fost, printre altele, să arate eficiența huselor sale.

În plus, de la articolul din Chicago Tribune, comisia americană FCC și-a reînnoit testele și a concluzionat că niciunul dintre modelele citate nu a depășit limitele autorizate. Potrivit lui Joel Moskowittz, cercetător la UC Berkeley, citat de IEEE Spectrum, nu pot exista decât două explicații: fie există o problemă cu metodele folosite de RF Exposure Labs – care este totuși omologat pentru a efectua aceste teste – sau problema vine de la telefoanele furnizate de companiile producătoare pentru teste comisiei Federal Communications Commission (FCC).

Citeste mai mult

Internațional

Atenționare de călătorie. Timpi mari de așteptare la punctele de frontieră din Bulgaria

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că în perioada 24 februarie – 1 martie există riscul creşterii timpului de aşteptare la punctele de frontieră.

Începând cu data de 1 martie, autorităţile bulgare vor da în folosinţă sistemul e-TOLL de taxare rutieră în baza distanţei parcurse (în km) pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone, informează un comunicat transmis de MAE.

Vigneta electronică bulgară, cu valabilitate de o săptămână, destinată acestei categorii de autovehicule va mai putea fi achiziţionată doar până la data de 23 februarie. În perioada 24 – 29 februarie, pentru categoria de autovehicule de transport marfă şi pasageri cu masa tehnică totală maxim admisibilă mai mare de 3,5 tone vor putea fi achiziţionate doar vignete electronice bulgare cu valabilitate de o zi.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei către Bulgaria, în special pentru autocamioane şi autocare cu masa mai mare de 3,5 t.

Începând cu data de 1 martie, Departamentul „BGTOLL” al Agenţiei Executive „Infrastructură Rutieră” din cadrul Ministerului Transporturilor, Comunicării şi Tehnologiei Informaţionale din Bulgaria, responsabil cu gestionarea problematicii implementării noului sistem e-TOLL şi colectării taxelor de drum aferente, va organiza echipe mobile ce vor asigura informarea şi sprijinirea şoferilor pentru obţinerea autorizaţiilor necesare, în vederea prevenirii formării de coloane.

MAE le recomandă cetăţenilor români care tranzitează teritoriul bulgar să se informeze din timp cu privire la aspectele menţionate, să se conformeze cerinţelor legale şi să ia măsurile necesare în vederea organizării itinerariilor de deplasare ţinând cont de noile prevederi legislative şi de riscul creşterii timpului de aşteptare la trecerea frontierei.

Informaţii suplimentare sunt disponibile: pe site-ul www.bgtoll.bg cu privire la e-vignetă şi noul sistem e-TOLL (informaţiile sunt disponibile şi în limba română); pe site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg/gdgp cu privire la situaţia traficului prin punctele de trecere a frontierei bulgare (informaţiile, la acest moment, sunt disponibile doar în limba bulgară).

De asemenea, pentru informaţii actualizate privind starea actuală a drumurilor, se recomandă utilizarea aplicaţiei gratuite LIMA (deocamdată doar în limba bulgară) https://lima.api.bg/, accesarea paginii de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg sau apelarea numărului de telefon 070013020 (non-stop). În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, https://www.meteoalarm.eu/, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste mai mult

Internațional

Reguli mai stricte pentru muncitorii străini în Anglia, după Brexit

Publicat

pe

Regatul Unit va aplica reguli ma drastice pentru străinii slab calificaţi şi le va solicita tuturor lucrătorilor calificaţi care doresc să vină în această ţară să aibă oferte de muncă ferme şi să îndeplinească cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din 2021.

„Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a informat  ministrul de interne britanic, Priti Patel, în cotidianul „The Sun”.

„Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel.

În prezent, cetăţenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.

Acordul de retragere din UE prevede că actuala perioadă de tranziţie poate fi prelungită un an sau doi, cu condiţia ca Londra să solicite acest lucru înainte de 30 iunie. În toată această perioadă, efectele concrete ale Brexit-ului nu se vor face simţite, întrucât regulile pentru cetăţeni şi companii vor rămâne la fel ca înainte de Brexit.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie, în care se produc puţine schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite