Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

LG Gram Style lansat, este primul laptop LG cu ecran OLED

Publicat

pe

Concurența în tehnologie continuă în aproape toate domeniile. De la telefoanele și computerele pe care le utilizați până la companiile care produc piese pentru aceste dispozitive. Când ne uităm la piața display-urilor, vedem concurență între câțiva jucători mari. Samsung și LG sunt, fără îndoială, printre cele mai notabile companii de aici. Interesant este că LG a folosit un ecran Samsung în primul său laptop cu ecran OLED – LG Gram Style – în ciuda faptului că era un furnizor important de astfel de ecrane.

Tehnologiile de afișare continuă să evolueze și noile ecrane vin cu costurile mai ieftine de producție. De exemplu, tehnologia OLED, care odinioară era folosită doar în produsele premium, poate fi acum văzută în dispozitivele de gamă medie și chiar în dispozitivele entry-level. Unul dintre ultimele domenii în care vedem tehnologia OLED este laptopurile. Potrivit GizmoChina, compania LG a lansat noua serie Gram Style cu ecran OLED produs de Samsung Display.

LG Electronics a anunțat primul său notebook OLED, seria Gram Style, care vine în modele de 14 inch (35,56 centimetri) și 16 inch (40,64 centimetri). Cu aceleași diagonală de ecran și Samsung a lansat recent laptopurile Galaxy Book 3 Pro și Galaxy book 3 Pro 360. Revenind la LG Gram Style, potrivit informațiilor, noile modele LG au ecrane OLED rigide fabricate de subsidiara Samsung Electronics, Samsung Display. Afișajele OLED rigide folosesc substraturi de sticlă, care sunt mai ieftine decât ecranele OLED cu panouri flexibile care folosesc plastic.

Pentru comparație, Gram Style de 14 inch are o rezoluție Quad HD (2.880 x 1.800), iar modelul de 16 inch are o rezoluție Quad HD+ (3.200 x 2.000). Ecranele au rate de refresh de 90 respectiv 120 Hz și luminozitatea maximă de 400 niți. Ambele modele au procesoare Intel Core de a 13-a generație. Procesorul este asociat cu grafica integrată Intel Iris Xe.

Opțiunile de memorie RAM sunt de 8 / 16 / 32GB iar configurațiile de stocare de 256 / 512GB și 1TB. LG Gram Style modelul de 14 inch are o baterie de 72 mAh în timp ce modelul de 16 inch are o baterie de 80 mAh. Alte caracteristici de luat în seamă includ conectivitate 2x Thunderbolt 4, 1x USB 3.1, Micro-SD și HDMI. Notabilă este și apariția pentru prima dată pe un laptop din gama Gram a Dolby Atmos.

Modelul LG Gram Style de 14 inch cu Intel Core i5 din a 13-a generație are un preț de aproximativ 2.020 USD. Pe de altă parte, LG Gram Style de 16 inch este disponibil la un preț de aproximativ 2.220 de dolari.

Internațional

Timișoara, promovată cu barca, în Europa

Publicat

pe

Expediția SEA 2023 a echipajului Circumeuropa devine parte din programul TM2023 și duce Capitala Culturală în jurul Europei.

Proiectul inedit poate fi asemănat cu o „caravană” pe apă. Ambarcațiunea va face opriri în peste 20 de orașe capitale culturale europene, pentru a promova Timișoara.

Echipajul Circumeuropa a pornit la drum cu barca „Vulpea” din spatele Catedralei, zona Pod 16, prin ecluzele de la Sânmihaiu Român și Uivar, pe Dunăre și apoi pe mare către Elefsina, înconjoară continentul și se întoarce la Timișoara de la Marea Nordului pe rețeaua de canale, râuri și Dunăre.

Călătoria pe mare și Oceanul Atlantic este programată să se desfășoare cu velierul „Gaia”. Va reveni la Timișoara la sfârșitul anului.

Caravana pe apă poartă cu ea o bogată încărcătură de evenimente culturale.

La traversarea Bosforului, va avea loc un concert pe barcă, cu livestreaming în Timișoara, al trompetistului Petrică Ionuțescu. La Elefsina și Patras, vor avea loc spectacole susținute de Ansamblul „Timișul“ alături de artiști locali.

De asemenea, publicul va putea vedea și testa aplicația Spotlight Timișoara, pe echipamente de VR. La Elefsina expediția va prezenta, de asemenea, expoziția fotografului grec Nikos Economópulos.

Partener pentru organizarea acestor evenimente este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara cu Ansamblul „Timișul“.

Pe toată perioada călătoriei, vor fi desfășurate și activități de cercetare. Va fi realizată o hartă a calității apei și a microorganismelor din apele parcurse, aceasta fiind o cercetare independentă importantă în domeniul ecologiei.

Citeste mai mult

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite