Ne găsiți și pe:

Internațional

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată

Publicat

pe

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

CNSU a decis să scoată Marea Britanie din zona galbenă, astfel că cei care vin în România din acest stat nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Estonia
Cehia
San Marino
Ungaria
Muntenegru
Iordania
Serbia
Seychelles
Curaçao
Polonia
Liban
Aruba
Andorra
Bulgaria
Cipru
Suedia
Macedonia de Nord
Malta
Palestina
Franța
Uruguay
Bahrain
Italia
Kosovo
Slovenia
Republica Moldova
Olanda
Brazilia
Slovacia
Monaco
Austria
Luxemburg
Belgia
Kuweit
Bosnia si Herțegovina
Chile
Letonia
Paraguay
Africa de Sud
Wallis and Futuna
Bonaire, Saint Eustatius and Saba

Internațional

Lista roșie a statelor cu risc epidemiologic, aprobată

Publicat

pe

CNSU a introdus, vineri seară, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină. Pe lista roşie sunt în prezent 31 de state, între care destinaţii de vacanţă frecventate de români – Maldive, Turcia sau Croaţia.

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie.

„Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilorcu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr.28din14.05.2021a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Citeste mai mult

Internațional

Samsung va furniza atât afișaje, cât și plăci de circuite pentru iPhone 13 Pro

Publicat

pe

Ultimele informații din Coreea de Sud, via The Elec, sugerează că Samsung va furniza 110 milioane de ecrane OLED pentru seria iPhone 12 și viitoarea serie Apple iPhone 13 anul acesta. Panourile pentru iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea un ecran OLED TFT de tipul LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide – Oxid Policristalin la Temperatură Scăzută (LTPO), care permite o rată de reîmprospătare variabilă de 120Hz fără a afecta bateria.

Conform GSMArena, aceste ecrane LTPO OLED vor fi furnizate în cea mai mare parte de Samsung Display, cu unele mici completări provenind de la LG Electronics. Dar plăcile de circuit din aceste ecrane și care conectează afișajul OLED la telefon vor proveni de la Samsung Electro-Mechanics și Samsung Display. Producătorul de PCB-uri (Printed Circuit Board – circuit imprimat) Youngpoong Electronics a fost adăugat ca partener de aprovizionare prin intermediul Samsung Display.

Samsung va furniza atât afișaje OLED LTPO, cât și plăci de circuit pentru Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. RFPCB (Rigid-Flexible Printed Circuit Board – placă de circuite imprimate rigidă) este atât puternică, cât și rigidă, dar și flexibilă și poate găzdui mai multe modele de circuite și transmiterea mai rapidă a semnalelor electrice. Modelele mai mici Apple iPhone 13 și Apple iPhone 13 Mini, care se pare că nu vor avea un afișaj cu o rată de reîmprospătare mare, vor folosi un circuit FPCB mai convențional și mai ieftin.

Apple va lansa patru modele cu seria iPhone 13. Va fi un Apple iPhone 13 Mini (modelul încă nu este sigur, din cauza vânzărilor sub așteptări ale iPhone 12 Mini) și un Apple iPhone 13, ca modele mai ieftine. Telefoane vedetă vor fi Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. Doar cele din urmă vor folosi ecrane OLED LTPO, aceste ecrane fiind și pe seriile Samsung Galaxy S21 și seria Galaxy Note 20. Ecranele OLED LTPO sunt necesare pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz. Acestea vor fi furnizate exclusiv de Samsung Display.

Apple va avea nevoie de cel puțin 169 de milioane de panouri OLED pentru iPhone-urile sale în 2021. Dintre acestea mai mult de 110 milioane vor proveni de la Samsung Display, 50 de milioane de la LG Display și 9 milioane de la compania chineză BOE. Volumul precis al ecranelor OLED pe care aceste companii le furnizează Apple pentru seria iPhone 13 va fi cunoscut doar în jurul lunii iulie, când începe producția pentru acestea.

Sursa Foto: gsmarena.com

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Cine nu intră în carantină

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care ajung în România din acestea urmând să stea în carantină.

Ţările nou incluse pe listă sunt Anguilla, India, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Irak, Spania, Tunisia, Guyana, Kazahstan, Bahamas, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia.

Lista cuprinde următoarele ţări: Cipru, Uruguay, Bahrain, Maldive, Seychelles, Capul Verde, Turcia, Suedia, Argentina, Croaţia, Puerto Rico, Andorra, Olanda, Lituania, Franţa, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Slovenia, Paraguay, Chile, Letonia, Anguilla, Serbia, Georgia, Belgia, Luxemburg, Estonia, Qatar, Brazilia, India, Muntenegru, Bermuda, Iran, Oman, Germania, Peru, Palestina, Ungaria, Austria, Aruba, Elvetia, Ucraina, Cehia, Canada, Italia, Polonia, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Macedonia de Nord, Liban, Irak, Iordania, Spania, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Bosnia si Herţegovina, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Curaçao, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia şi Africa de Sud.
Autoritățile au anunțat că nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:
– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a 2-a doză şi au trecut cel puţin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;
– au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în ţară) şi au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în ţară;
– rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite