Ne găsiți și pe:

Internațional

Telefonul pliabil Apple iPhone seamănă cu Samsung Galaxy Z Flip

Publicat

pe

Brevetele Apple, unele care datează de peste un deceniu, acoperă și multe tehnologii care se învârt în jurul telefoanelor pliabile. Acum compania americană vrea să lanseze și un smartphone pliabil, în urma succesului avut de Samsung cu Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2.

Recent compania americană a brevetat chiar detaliile balamalei și tehnologiile de sticlă flexibilă. Surse apropiate companiei Apple și oamenii „apropiați de problemă” susțin că Apple a creat chiar și prototipuri de lucru care au fost testate de Foxconn pentru a se plia și a se desface de până la 100.000 de ori. Sigur că nu există o garanție că aceste prototipuri vor deveni cu adevărat „iPhone-uri pliabile” fabricate în serie.

Până când Apple lansează un smartphone pliabil și dacă o face, tot ce putem face este să ne imaginăm cum ar arăta un Apple iPhone pliabil. Și nu numai noi facem acest lucru. Conform Yankodesign, se pare că designerul Technizo Concept are o idee pe baza informațiilor de până acum și telefoanelor Apple existente. Tecnnizo Concept a realizat fotografii cu un un model Apple iPhone pliabil. Apple iPhone Flip (creat de Technizo Concept în colaborare cu LetsGoDigital) împărtășește același stil și format de pliere ca Samsung Galaxy Z Flip. Sigur că sunt și câteva diferențe cheie.

Dispozitivul are aproximativ aceleași dimensiuni cu Apple iPhone 12 Pro Max actual, dar are o linie pliabilă în „talie”. Acest lucru îi permite iPhone-ului să se plieze în jumătate ca un telefon cu clapetă din anii ’90. Această structură pliabilă permite smartphone-ului să devină mai compact și mai ușor de transportat (deși forma pliată rezultată ar fi de două ori mai mare decât grosimea telefonului).

Prin acest sistem de pliere Apple iPhone Flip (probabil va avea alt nume) poate fi utilizat ca laptop miniatural prin plierea acestuia pe jumătate într-un format „L”. Cu toate acestea, detaliile cele mai demne de remarcat de pe iPhone Flip sunt prezența unui ecran secundar chiar lângă bump-ul camerei.

Proiectat pentru a se potrivi identic cu forma camerei, acest ecran secundar este perfect pentru citirea notificărilor din mers, sau chiar poate fi folosit ca fereastră de pre-vizualizare în timp ce faceți clic pe selfie-uri cu modulul camerei principale. Puteți chiar să opriți iPhone Flip-ul la jumătate și să-l sprijiniți pe o suprafață și puteți faceți clic pe selfie-uri la distanță fără un trepied. Aceeași funcționalitate există și pe Samsung Galaxy Z Flip.

Jon Prosser, un specialist în domeniul Apple, a menționat că, chiar dacă Apple va lansa un iPhone pliabil, nu va fi înainte de 2023. Prosser a spus că Apple ar opta pentru un ecran de pliere spre interior față de unul cu ecranul la exterior. Apple vrea, de asemenea, un iPhone mai mic, de tip scoică, mai degrabă decât un iPhone mai mare, în formă de carte, inspirat de Galaxy Z Fold 2. Dacă vreți un astfel de smartphone pliabil trebuie să începeți să economisiți bani pentru că nu va fi deloc ieftin! Nici modelele Samsung nu sunt.

Sursa foto:  yankodesign.com

Internațional

Lista roșie a statelor cu risc epidemiologic, aprobată

Publicat

pe

CNSU a introdus, vineri seară, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină. Pe lista roşie sunt în prezent 31 de state, între care destinaţii de vacanţă frecventate de români – Maldive, Turcia sau Croaţia.

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie.

„Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilorcu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr.28din14.05.2021a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Citeste mai mult

Internațional

Samsung va furniza atât afișaje, cât și plăci de circuite pentru iPhone 13 Pro

Publicat

pe

Ultimele informații din Coreea de Sud, via The Elec, sugerează că Samsung va furniza 110 milioane de ecrane OLED pentru seria iPhone 12 și viitoarea serie Apple iPhone 13 anul acesta. Panourile pentru iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea un ecran OLED TFT de tipul LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide – Oxid Policristalin la Temperatură Scăzută (LTPO), care permite o rată de reîmprospătare variabilă de 120Hz fără a afecta bateria.

Conform GSMArena, aceste ecrane LTPO OLED vor fi furnizate în cea mai mare parte de Samsung Display, cu unele mici completări provenind de la LG Electronics. Dar plăcile de circuit din aceste ecrane și care conectează afișajul OLED la telefon vor proveni de la Samsung Electro-Mechanics și Samsung Display. Producătorul de PCB-uri (Printed Circuit Board – circuit imprimat) Youngpoong Electronics a fost adăugat ca partener de aprovizionare prin intermediul Samsung Display.

Samsung va furniza atât afișaje OLED LTPO, cât și plăci de circuit pentru Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. RFPCB (Rigid-Flexible Printed Circuit Board – placă de circuite imprimate rigidă) este atât puternică, cât și rigidă, dar și flexibilă și poate găzdui mai multe modele de circuite și transmiterea mai rapidă a semnalelor electrice. Modelele mai mici Apple iPhone 13 și Apple iPhone 13 Mini, care se pare că nu vor avea un afișaj cu o rată de reîmprospătare mare, vor folosi un circuit FPCB mai convențional și mai ieftin.

Apple va lansa patru modele cu seria iPhone 13. Va fi un Apple iPhone 13 Mini (modelul încă nu este sigur, din cauza vânzărilor sub așteptări ale iPhone 12 Mini) și un Apple iPhone 13, ca modele mai ieftine. Telefoane vedetă vor fi Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. Doar cele din urmă vor folosi ecrane OLED LTPO, aceste ecrane fiind și pe seriile Samsung Galaxy S21 și seria Galaxy Note 20. Ecranele OLED LTPO sunt necesare pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz. Acestea vor fi furnizate exclusiv de Samsung Display.

Apple va avea nevoie de cel puțin 169 de milioane de panouri OLED pentru iPhone-urile sale în 2021. Dintre acestea mai mult de 110 milioane vor proveni de la Samsung Display, 50 de milioane de la LG Display și 9 milioane de la compania chineză BOE. Volumul precis al ecranelor OLED pe care aceste companii le furnizează Apple pentru seria iPhone 13 va fi cunoscut doar în jurul lunii iulie, când începe producția pentru acestea.

Sursa Foto: gsmarena.com

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Cine nu intră în carantină

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care ajung în România din acestea urmând să stea în carantină.

Ţările nou incluse pe listă sunt Anguilla, India, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Irak, Spania, Tunisia, Guyana, Kazahstan, Bahamas, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia.

Lista cuprinde următoarele ţări: Cipru, Uruguay, Bahrain, Maldive, Seychelles, Capul Verde, Turcia, Suedia, Argentina, Croaţia, Puerto Rico, Andorra, Olanda, Lituania, Franţa, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Slovenia, Paraguay, Chile, Letonia, Anguilla, Serbia, Georgia, Belgia, Luxemburg, Estonia, Qatar, Brazilia, India, Muntenegru, Bermuda, Iran, Oman, Germania, Peru, Palestina, Ungaria, Austria, Aruba, Elvetia, Ucraina, Cehia, Canada, Italia, Polonia, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Macedonia de Nord, Liban, Irak, Iordania, Spania, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Bosnia si Herţegovina, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Curaçao, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia şi Africa de Sud.
Autoritățile au anunțat că nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:
– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a 2-a doză şi au trecut cel puţin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;
– au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în ţară) şi au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în ţară;
– rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite