Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Noul ceas Casio G-Shock este poate cel mai ciudat dispozitiv Wear OS de până acum

Publicat

pe

Ceasurile G-Shock Casio sunt bine cunoscute pentru design-urile lor îndrăznețe, oferind rezistență la apă și șoc sportivilor, lucrătorilor și oricărui tip de activitate mai riscantă în aer liber. În ciuda livrării în trecut a mai multor gadgeturi Wear OS robuste, niciunul dintre ceasurile sale inteligente nu a fost inclus vreodată în seria G-Shock. În timp ce găsirea unui dispozitiv portabil potrivit pentru Android ar putea fi o provocare în aceste zile, Casio încearcă să aducă în cele din urmă G-Shock în secolul 21 cu noul său ceas inteligent GSW-H1000.

Abordăm aici cel mai evident punct: acesta este un ceas extrem de mare. Cu o greutate de 103 grame și o grosime de 19,5 mm, GSW-H1000 este mult mai gros și mai greu decât oricare dintre dispozitivele Wear OS anterioare ale mărcii. Corpul unghiular, cauciucat și logo-ul proeminent „G-Shock” îl fac să arate ca oricare dintre celelalte ceasuri robuste ale lui companiei Casio.

Conform AndroidPolice, noul ceas Casio oferă aceeași rezistență la șocuri și 200 de metri rezistență la apă ca majoritatea ceasurilor sale analogice. Gama obișnuită de senzori găsiți în majoritatea dispozitivelor portabile moderne este aici: un tracker optic al ritmului cardiac, busolă, contor de presiune a aerului, accelerometru, girometru și GPS încorporat. Din păcate, nu se știe nimic despre ce procesor alimentează acest monstru – un semn rău pentru orice așteptări de performanță.

În ceea ce privește ecranul, un ecran dublu de 1,2 inch (3,05 cm) are ca scop îmbunătățirea duratei de viață a bateriei, cu un ecran LCD color sub un ecran monocrom cu Always-on-Display, care arată ora. O singură încărcare în condiții de utilizare „normală”, poate ajunge până la o lună de utilizare prin limitarea afișajului la modul în tonuri de gri. La așa ceva noile ceasuri inteligente Apple Watch 6 sau Samsung Galaxy Watch 3 nici nu pot visa. Sigur că sunt și din altă categorie.

Casio pune un accent puternic pe software-ul său de fitness inclus, cu suport de urmărire inclus pentru 15 activități și 24 de antrenamente în interior. În plus față de antrenamentele esențiale, cum ar fi alergatul sau ciclismul, aplicația acceptă mai multe activități pe bază de apă, cum ar fi înot, caiac și surfing. Aceste exerciții se sincronizează cu aplicația G-Shock Move pe Android, afișând istoricul activităților, analiza antrenamentelor și multe altele.

Dacă v-ați gândit vreodată să cumpărați unul dintre ceasurile G-Shock de la Casio, știți că nu sunt ieftine. Nici GSW-H1000 nu face excepție, la prețul de aproximativ 700 de euro. Disponibilitatea nu a fost încă anunțată, dar nu va dura mult timp pentru acest lucru.

Internațional

Cosmin Adrian, la Campionatul Balcanic de Masaj de la Indija – Serbia

Publicat

pe

Cosmin Adrian este timişoreanul care va concura la Campionatul Balcanic de la Indija – Serbia, in 27 şi 28 mai.

El speră că va aduce României medalia de aur la această ediție.

La Campionatul balcanic vor fi prezenţi concurenţi pe cinci categorii de masaj şi vor participa maseuri inclusiv din Thailanda şi Japonia.

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, şi îl caracterizează ca pe un adevărat profesionist.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Citeste mai mult

Internațional

Vedeta pop Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Publicat

pe

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.

A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Biografie Tina Turner

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără „Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, „River Deep – Mountain High”, „Private Dancer”, „What You Get Is What You See”, „Steamy Windows”, „The Best”, „I Don’t Wanna Lose You” şi „Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

Citeste mai mult

Internațional

PREMIERĂ. Un român a creat unul din cei mai frumoși pantofi văzuți vreodată

Publicat

pe

România a ajuns, pentru prima dată în istorie, pe podiumul Campionatul Mondial de Construcția Pantofului, ocazie cu care reprezentantul țării noastre a  doborât și un record.

Zilele trecute, la Londra, Victor Vulpe și-a adjudecat medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023  și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. Este a doua participare a României la competiția care poate fi comparată cu Jocurile Olimpice ca importanță în lumea designului de lux în materie de încălțăminte. În ambele momente țara noastră a fost reprezentată de bănățeanul Victor Vulpe. Într-o lume în care consumerismul e la ordinea zilei nișa încălțămintei de lux câștigă tot mai mult teren.

Victor Vulpe este artist licențiat în pedagogia artei și creează ceea ce acum numim pantofi „bespoke”. El a început să lucreze cu piele de la 25 de ani, iar de vreo 20 de ani creează exclusiv încălțăminte de lux. Acum, la 49 de ani, a ajuns să încalțe, cu pantofi unici, personalități și clienți celebri: de la artiști plastici cu cotă internațională, la oameni de afaceri milionari, manageri expați sau oameni pasionați.

În 2019, Victor Vulpe a participat pentru prima dată la celebra competiție internațională care adună cei mai mari creatori de pantofi de lux din lume. Nu a ajuns pe podium, dar a pus România pe harta creativilor acestui domeniu fabulos.

World Championships of Shoemaking este o competiție strânsă și neobișnuită. Cu câteva luni înainte de jurizare se anunță tema pantofului care trebuie creat. Pantof, la singular, pentru că artiștii nu vor confecționa o pereche, ci doar unul, mai exact stângul. Tema din acest an s-a numit: Black Balmoral boot. Iar creația lui Victor Vulpe o vedeți în imagini.

„Gheata prezentată la Londra e închisă în partea de sus cu limba, care e mult mai lungă, și care e cusută de fețe. Se pare ca nu toți membrii juriului de la Londra au înțeles dificultatea metodei, ba chiar nici nu au observat că ar fi ceva ciudat la gheata mea. Cu toate astea, a impresionat ansamblul și forma echilibrată a calapodului. Plus un record mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa: 30 de pași pe inch. Recordul doborât era de 25. Mă așteptam să fie greu de „citit” gheata, de aceea am încercat să creez un ansamblu irezistibil în primul rând”, declară Victor Vulpe, vicecampionul mondial în Construcția Pantofului.

În juriul World Championship of Shoemaking 2023  sunt pantofari ce lucrează la John Lobb, Berlutti, independenți și alți specialiști cu renume mondial în breaslă.

Medalia de argint pe care românul a obținut-o este însoțită un premiu în bani și de un turneu în jurul lumii pentru gheata sa, timp de un an, în cele mai mari capitale,  pe toate continentele.

Ce înseamnă un pantof „bespoke”

Un pantof „bespoke” e făcut 100% manual, de artistul creator. Este un proces întreg care durează și mai mult de șase luni. Mai întâi apare ideea în mintea clientului, apoi informația e transmisă creatorului. Înainte de pantof trebuie făcut un calapod pe măsurile clientului și abia după acesta se construiește piesa propriu-zisă. Un pantof de lux, explică Victor Vulpe, se naște în minimum șase luni.

„Mai întâi se discută, detaliat. Apoi se desenează. Clientul merge la probe ca la croitor, de minimum trei ori pe durata procesului. Prima dată pentru măsuri, apoi pentru a verifica cât de bine e făcut calapodul, apoi la proba finală. Fiecare detaliu e stabilit cu clientul, iar asta înseamnă un calapod – adică un model – o altă pereche de pantofi. Niciun alt client nu va putea încălța respectiva pereche. Nu o să i se potrivească, în mod sigur. Ea e făcută pentru o unică persoană. E ca în povestea Cenușăresei”, mai spune Victor Vulpe.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite