Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Miliardarii americani donează bani pentru cercetări medicale

Publicat

pe

Anunţul făcut de miliardarul din Silicon Valley Sean Parker de a investi un sfert de miliard de dolari în lupta împotriva cancerului şi pentru crearea unui institut dedicat imunoterapiilor face parte din iniţiativa ‘Giving Pledge’ lansată în 2010 de Bill Gates şi Warren Buffett, prin care miliardarii lumii au fost invitaţi să facă donaţii în acest scop.

Donaţia din partea Fundaţiei Parker fondate anul trecut de Sean Parker vine la trei luni după lansarea de către preşedintele american Barack Obama a unei iniţiative de un miliard de dolari din partea guvernului federal pentru a mobiliza cercetarea cu privire la cancer, numită „Moonshot”, cu referire la programul de cucerire a Lunii din anii ’60.

Şi alţi oameni de afaceri americani bogaţi au făcut donaţii mari pentru cercetarea anti-cancer, cum ar fi fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg.
În anul 2014, miliardarul Daniel Ludwig a donat 540 milioane de dolari pentru şase centre de cercetare iar Phil Knight, cofondatorul Nike, a donat 500 de milioane de dolari.

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg a promis să lase prin testament 99 la sută din averea sa, a cărei valoare este estimată în prezent la 47,4 miliarde de dolari, mai notează AFP.

Cu o avere estimată la 2,4 miliarde de dolari, Sean Parker în vârstă de 36 de ani, devenit personaj de film în pelicula „The Social Network”, în care rolul a fost interpretat Justin Timberlake, este o figură influentă şi controversată în Silicon Valley.

Cel care se defineşte drept un „pirat filantrop” a contribuit deja din 2005 cu mai multe milioane de dolari la lupta împotriva acestei boli şi a fondat anul trecut o organizaţie, ‘Parker Foundation’, căreia i-a donat 600 de milioane de dolari pentru a acţiona în diferite domenii.

„Suntem la un moment de cotitură în cercetarea împotriva cancerului şi trebuie să optimizăm potenţialul unic al imunoterapiei într-un mod care să transforme toate bolile canceroase în maladii care pot fi controlate. Acest lucru va salva milioane de vieţi „, a declarat el, într-un comunicat prin care anunţa donaţia făcută.

Calificată drept „cea mai mare donaţie făcută vreodată în domeniul imunoterapiei”, aceasta este însoţită de crearea Institutului Parker pentru imunoterapie împotriva cancerului.

Imunoterapiile, dezvoltate de peste un deceniu, constau în stimularea sistemului imunitar astfel încât acesta să poată detecta şi distruge celulele canceroase. Aceste proceduri permit deja combaterea eficientă a melanomului, un cancer de piele agresiv pentru care nu a existat până acum vreun tratament.

Fostul preşedinte american Jimmy Carter, care a anunţat în decembrie anul trecut că suferă de melanom cu metastaze la creier, a spus recent că nu mai are nici o urmă de celule canceroase, după un astfel de tratament.

Obiectivul Institutului Parker va fi accelerarea descoperirilor terapeutice prin încurajarea colaborării între cei mai buni cercetători. El se va baza pe o reţea de 40 de laboratoare şi peste 300 de cercetători care lucrează în cele mai avansate centre din Statele Unite ale Americii.

Aproximativ 22 de milioane de oameni riscă să moară de cancer până în anul 2030, potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Seria Galaxy Tab S10 posibil cu doar două tablete

Publicat

pe

Se pare că Samsung va experimenta cu gama sa de tablete emblematice. Seria Galaxy Tab S10 va veni în doar două versiuni – Plus și Ultra. Gama se concentrează pe concurența cu iPad-urile. Potrivit unui raport recent lansat de firma de cercetare de piață Canalys, Samsung este al doilea cel mai mare producător de tablete din SUA .

Cu toate acestea, cota de piață a companiei este semnificativ mai mică în comparație cu cea a Apple din regiune. Decizia de a poziționa Galaxy Tab S10 Plus ca model de bază ar putea avea ca scop să ofere dispozitive mai capabile și să concureze eficient cu cele mai recente oferte ale Apple, fără a se concentra în primul rând pe prețuri.

Vestea vine de la platforma coreeană Naver. Sursa mai susține că seria Galaxy Tab S10 va fi un concurent direct al iPad-ului Apple, care a fost lansat recent cu un afișaj OLED. Raportul notează, de asemenea, că noile tablete emblematice de la Samsung ar putea fi lansate „încă din a doua jumătate a acestui an”.

Se așteaptă ca Samsung să înceapă producția în masă a Galaxy Tab S10 Plus și Ultra începând cu această lună.

Compania a lansat trei modele începând cu seria Galaxy Tab S8 , care a fost introdusă în 2022. Seria Tab S7 vine în principal în două modele diferite – Galaxy Tab S7 și Tab S7 Plus. Modelele de bază, plus și ultra ale seriei Tab S9 de anul trecut vin în trei dimensiuni diferite – 11 inchi, 12,4 inchi și 14,6 inchi. Se spune că Samsung poate opta pentru dimensiuni și mai mari cu seria Tab S10.

În luna mai trecută, Apple a lansat modelele de 11 și 13 inchi ale iPad Pro cu ecrane OLED. A fost prima dată când un iPad a fost echipat cu OLED. În schimb, Samsung folosește panouri OLED în tabletele sale de ultimă generație din 2014. Raportul susține că Samsung ar putea alege un panou AMOLED de 12+” pentru modelul Plus pentru a concura cu cele mai recente modele iPad Pro de 11” și 13”.

Foto: notebookcheck.net

Citeste mai mult

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Internațional

Galaxy Z Fold 8 va avea rival pe piață primul Apple iPhone pliabil

Publicat

pe

Samsung are deja experiență pe piața telefoanelor pliabile, compania sud-coreeană a lansat mai multe modele de Fold și Flip până acum. Mai sunt și alte companii care au lansat telefoane pliabile, dar lumea așteaptă cu nerăbdare intrarea companiei Apple pe această piață. Se pare că primul Apple iPhone Pliabil va fi lansat doar în 2027.

Conform mai multor informații și zvonuri, Apple lucrează la două dispozitive pliabile, un iPhone pliabil și un dispozitiv pliabil cu un ecran de 20,3 inch (51.56 cm), care ar putea fi fie un iPad pliabil, fie un MacBook pliabil. Informațiile anterioare au sugerat că primul dispozitiv pliabil de la Apple ar fi iPad/MacBook pliabil de 20,3 inch, pe care compania l-ar lansa în 2026 sau 2027, iar apoi Apple ar lansa primul său iPhone-ul pliabil în 2027. Ei bine, Apple pare să aibă a modificat ușor acea cronologie, potrivit SamMobile.

Potrivit unei informații recente provenite de la Jeff Pu de la Haitong International Securities, Apple va începe să producă în masă iPad/MacBook pliabil în 2025 și iPhone pliabil în 2026. Aceasta înseamnă că Apple a pregătit deja producția în masă a acestor dispozitive pliabile. Privind aceste date, ne putem aștepta ca primul iPhone pliabil să sosească aproximativ în aceeași perioadă când Samsung va lansa Galaxy Z Fold 8, ceea ce s-ar putea întâmpla în iulie 2026. Acum Samsung are pe piață pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 și va lansa la începutul lui iulie pe Fold 6 și Flip 6.

De asemenea, Jeff Pu spune că Apple a „accelerat” lucrul pe dispozitivele pliabile. Este posibil ca compania să fi făcut acest pas, deoarece vede o creștere mare a vânzărilor de pliabile Samsung, dar și din partea unor companii din China.

Jeff Pu spune că viitoarele dispozitive pliabile ale Apple vor reprezenta o „nouă gamă pentru Apple” care vizează „piața ultra-high-end”. Se pare că Apple explorează două dimensiuni pentru afișajul iPhone-ului pliabil, de 7,9 inch (20,06 cm) și 8,3 inch (21,08 centimetri). Aceasta înseamnă că afișajul pliabil al dispozitivului va fi mai mare decât cel al actualului Samsung Galaxy Z Fold 5.

Sunt informații că ecranele viitoarelor telefoane pliabile Apple iPhone vor fi fabricate de Samsung Display, aceeași companie livrează și ecranele OLED pentru modelele iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, dar și pentru aceleași modele Pro de la generațiile de iPhone-uri anterioare.

Foto: Google.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite