Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Motorola RAZR 40 Ultra un telefon ultra-pliabil și atractiv

Publicat

pe

Practic și estetic, formatul de telefon pliabil tip Flip devine din ce în ce mai popular și-a găsit noul maestru: Motorola RAZR 40 Ultra. Bazându-se pe un ecran extern imens și frumos, un design elegant, precum și o balama flexibilă care oferă o utilizare versatilă, smartphone-ul vrea să joace un rol important pe piața dispozitivelor cu ecran pliabil.

Cererea de smartphone-uri echipate cu ecran pliabil continuă să crească, iar Motorola a fost unul dintre primii producători care s-a ocupat serios acest segment și a comercializat produse inovatoare. Bazându-se pe expertiza sa în domeniu, marca a lansat recent un Motorola RAZR 40 Ultra, un telefon tip Flip de ultimă generație, ultra pliabil și ieftin, care este pe cale să devină noul etalon pe piață, potrivit PhonAndroid.

Nu este nevoie să deschideți smartphone-ul pentru a vă verifica notificările, pentru a răspunde cu ușurință la un mesaj sau pentru a face un selfie. Toate aceste acțiuni pot fi efectuate de pe ecranul Super AMOLED extern de 3,6 inch (9,14 cm) cu o rezoluție de 1056 x 1066 pixeli și protecție Gorilla Glass Victus. Ecranul are o rată de reîmprospătare de 144Hz și o luminozitate maximă de 1.100 niți. Interacțiunile sunt optimizate cu aplicații și o bară de notificare pentru a oferi o experiență confortabilă. Puteți chiar să răsfoiți Google Maps sau să jucați un joc pe acest ecran. Afișajul este personalizabil, iar comenzile rapide permit accesul rapid la aplicațiile tale preferate. Este un ecran mai mare decât cel care va fi pe viitorul Samsung Galaxy Z Flip 5.

Datorită balamalei sale flexibile și reglabile, telefonul RAZR 40 Ultra se îndoaie în toate unghiurile. Puteți să-l utilizați în modul Flex View așezându-l pe o masă sau un birou pentru a fi folosit fără mâini. O caracteristică foarte practică pentru a realiza fotografii de grup, pentru a realiza un video timelapse stabil sau pentru a efectua un apel video, fie cu camera frontală, fie cu senzorul foto principal. Puteți folosi chiar și ecranul ca oglindă de machiaj!

Motorola RAZR 40 Ultra are un cip Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, ceva mai vechi, însoțit a 8GB de RAM și 256GB de stocare. Când este deschis, smartphone-ul are un ecran P-OLED cu diagonala de 6,9 ​​inch (17,53 cm) cu rezoluție Full HD+ și rată de reîmprospătare variabilă de până la 165 Hz. Ecranul este certificat HDR10+ pentru o redare a culorilor mai vie și un contrast mai bun. Cititorul de amprentă este integrat în butonul de pornire iar dispozitivul este certificat IP52, garantând protecția acestuia împotriva prafului și stropilor de apă.

Telefonul are o cameră principală de 12MP și una cu unghi ultra-larg de 13MP. Are și o cameră frontală pentru selfie și apeluri video de 32MP. Smartphone-ul se descurcă foarte bine în toate condițiile de lumină și este capabil să filmeze în 8K și HDR10+.

O baterie de 3.800 mAh, reîncărcabilă cu tehnologie cu fir TurboPower de până la 30W ține luminile aprinse. Telefonul este compatibil și cu încărcarea wireless de 5W. Android 13 este la bord pe acest telefon. Are și funcția Ready For, care îi permite să fie folosit ca unitate centrală odată conectat wireless la un afișaj, monitor sau televizor extern. Acest lucru vă oferă acces la o experiență de birou și posibilitatea de a efectua apeluri video de pe un ecran mai mare.

Motorola RAZR 40 Ultra este disponibil și în Europa la un preț de 1.199 euro în culorile negru, albastru gheață și Viva Magenta. Telefonul are inclus în cutie un încărcător cu fir de 33W.

Foto: via phonandroid.com

Internațional

Următorul Apple Watch ar putea integra o cameră inteligentă

Publicat

pe

Dacă seria Apple iPhone 17 va fi în centrul atenției și în acesta an, nici viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch nu sunt mai prejos. Acum am aflat că un viitor Apple Watch ar putea include camere pentru monitorizare, extinzând eforturile Apple de inteligență artificială și inteligență vizuală de pe iPhone și pe încheietura mâinii.

Introducerea de către compania Apple a inteligenței vizuale oferă utilizatorilor o modalitate rapidă de a efectua căutări pe obiecte și semne fizice, potrivit AppleInsider. Potrivit cunoscutului Mark Gurman într-un recent buletin informativ Bloomberg, planul Apple pentru inteligența vizuală – visual intelligence este de a face din aceasta o caracteristică de bază a viitoarelor sale ceasuri. Aceasta include renunțarea la utilizarea modelelor AI externe de la OpenAI și Google pentru a alimenta funcția. În acest fel compania Apple vrea să folosească propria creație bazată pe AI. Cu toate acestea, Apple dorește să folosească inteligența vizuală și pe alt hardware care nu are de obicei o cameră la bord.

De asemenea, Mark Gurman scrie că Apple are în vedere adăugarea de camere la modelele standard și Ultra ale ceasurilor sale Apple Watch. Ambele versiuni ar putea avea o cameră frontală în interiorul afișajului, în timp ce Ultra poate avea una în lateral, lângă coroană și buton. Momentan nu știm dacă Ultra va acea doar o cameră în lateral sau și una în ecran.

Ideea Apple este de a folosi sistemul astfel încât AI să poată vedea lumea exterioară, care poate fi folosită pentru a furniza informații detaliate care pot îmbunătăți interogările. Acest concept este oarecum similar cu modul în care ar putea fi folosite camerele AirPods. În ceea ce privește momentul în care ar putea ajunge un Apple Watch echipat cu cameră, Gurman propune că este ceva ce Apple ar putea realiza până în 2027. Încă nu am văzut așa ceva la alte companii, nici chiar la Galaxy Watch Ultra, al companiei Samsung.

Ideea unei camere în interiorul unui Apple Watch a fost prezentată de mai multe ori în trecut. În afară de zvonuri și speculații, după mai multe brevete, Apple nu a realizat nimic în acest sens. Totuși, în privința acestei camere, se preconizează utilizarea acesteia și pentru efectuarea și primirea apelurilor video. De asemenea, acea cameră ar putea fi folosită pentru lucruri precum monitorizarea biometrică, cum ar fi ritmul cardiac al unui utilizator sau Face ID, printre alte aplicații video tipice.

În 2020 a apărut și un concept în care camera și blițul sunt vizibile extern pe un Apple Watch numai atunci când este necesar și ascunse atunci când nu sunt utilizate. A existat, de asemenea, propunerea de a-l ascunde în coroana digitală sau la capătul unei curele de ceas. Evident, Apple pur și simplu nu a trecut de fapt la producerea unuia dintre concepte ca un produs real.

Apple Watch Series 11 va vedea lumina zilei cel mai probabil în septembrie, alături de seria iPhone 17. Cu toate acestea, nu îndrăznim să spunem dacă această cameră în ecran va fi la bordul noilor ceasuri inteligente Apple, dar sperăm.

Foto: apple.com

Citeste mai mult

Internațional

OpenAI a crescut spectaculos la 400 de milioane de utilizatori săptămânal

Publicat

pe

Compania OpenAI, fondată în 2015, a surprins lumea tech când a lansat chatbot-ul de inteligență artificială ChatGPT în noiembrie 2022. Serviciul ChatGPT a revoluționat complet percepția multora cu privire la adevărata utilitate a Artificial Intelligence (AI). Acum, milioane de oameni au chatbot-ul ca parte fundamentală a vieții lor zilnice.

Până la vârsta de doi ani și ceva ChatGPT a crescut ca-n povești, mai mult a devenit pe zi ce trece tot mai bun și mai inteligent. Acum, potrivit AndroidHeadlines, compania OpenAI a dezvăluit că are 400 de milioane de utilizatori activi săptămânal. Acesta este un număr șocant. În acest fel ChatGPT este unul dintre cele mai accesate și utilizate platforme digitale din lume.

ChatGPT a fost un succes uriaș încă de la debut. Chatbot-ul a atins aproximativ 1 milion de utilizatori în doar cinci zile de la lansare. Apoi ritmul de creștere s-a accelerat, iar în decembrie, a ajuns la 300 de milioane de utilizatori săptămânali. Cifra de 100 de milioane de utilizatori a fost atinsă doar două luni mai târziu.

ChatGPT a făcut mai ușor și mai simplu accesul la puterea inteligenței artificiale pentru toată lumea. Opțiunile gratuite ale platformei sunt suficiente pentru nevoile a milioane de oameni. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de funcții mai avansate, există abonamente care trebuie plătite. De asemenea, OpenAI a făcut serviciul său AI mai intuitiv și mai ușor de utilizat. Toate acestea au dus la o creștere incredibilă a bazei de utilizatori activi.

Directorul operațional al OpenAI, Brad Lightcap, a declarat că OpenAI a avut 400 de milioane de utilizatori activi săptămânal în februarie. Pentru referință, compania a avut cu 33% mai puțini utilizatori activi în decembrie 2024. Lightcap susține că se află în mijlocul unei „progresii naturale”, pe măsură ce serviciul devine mai cunoscut în rândul publicului. „Există un efect general al oamenilor care își doresc cu adevărat aceste instrumente și văd că aceste instrumente sunt cu adevărat valoroase”, a spus Brad Lightcap.

OpenAI se mândrește acum și cu 2 milioane de utilizatori enterprise. Acest număr îl dublează pe cel din septembrie 2024, așa că creșterea se reflectă și în aceste tipuri de clienți. OpenAI oferă API-uri pe care dezvoltatorii externi își pot construi aplicațiile. Lightcap spune că traficul de la dezvoltatori pe API-urile sale s-a dublat în ultima jumătate de an. Se pare că cel mai popular model pentru ei este GPT-3.

Dezvoltatorii folosesc OpenAI pentru a integra tehnologia în propriile aplicații. OpenAI contează pe companiile Uber, Morgan Stanley, Moderna sau T-Mobile, care sunt unii dintre cei mai mari clienți ca întreprinderi ai săi.

Cu toate acestea, potrivit CNET, OpenAI este unul dintre cele câteva instrumente de inteligență artificială generativă AI într-un spațiu din ce în ce mai competitive. Avem acum pe piață, printre altele oferte precum Apple Intelligence, Meta AI, Google Gemini AI, Microsoft Copilot (Microsoft este un investitor major în OpenAI), dar și platforma chinezească DeepSeek.

https://www.androidheadlines.com/2025/02/openai-reaches-400-million-weekly-active-users.html

Foto: OpenAI

Citeste mai mult

Internațional

8 Martie – Ziua Internațională a Femeii

Publicat

pe

Ziua Internaţională a Femeii, marcată în fiecare an la 8 martie, este, potrivit ONU, un prilej pentru a sărbători actele de curaj şi hotărâre ale femeilor obişnuite care au jucat un rol extraordinar în istoria ţărilor şi comunităţilor lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate şi de a cere schimbări.

În România, în 8 Martie este și Ziua Mamei, încă un prilej pentru a arăta recunoștință și dragoste femeilor care ne-au adus pe lume.

Ziua Mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, aceștia o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor.

Mai târziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată „Dumincă mamei”, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui.

În anul 1909, la 28 februarie, în Statele Unite, s-a serbat la nivel național femeia în urma unei inițiative a Partidului Socialist American, în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condiţiilor de muncă.

Inițiativa a fost preluată în 1910 și în Europa, în cadrul Internaționalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a ținut la 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca și în alte câteva țări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeași dată, în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă față unei revolte armate și a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975, Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorită pentru prima dată Ziua internaţională a femeii la 8 martie.

În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua Femeii şi 19 noiembrie – Ziua Bărbatului.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite