Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

New York – destinația perfectă pentru a petrece Revelionul

Publicat

pe

New York, metropola insomniacă, în care totul pare etern şi debordează de culoare şi de viaţă, reprezintă o destinaţie mult râvnită de turiştii care visează să se lase purtaţi de forfota caracteristică celui mai populat oraş din Statele Unite şi să trăiască astfel senzaţia unică de contopire cu atmosfera caracterizată de energie, rezonanţă şi multiculturalism.

Şi dacă New York-ul este o atracţie spectaculoasă în orice anotimp, datorită numeroaselor atracţii urbane, a miilor de zgârie-nori cu înălţimi ameţitoare, a centrelor de afaceri cu nume răsunătoare, a muzeelor de dimensiuni colosale, a sălilor de spectacole care mai de care mai ofertante, a centrelor comerciale epatante şi a magazinelor de modă ce dau tonul în vestimentaţie pe tot globul, nicicând el nu străluceşte mai tare ca în această perioadă, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, totul culminând cu noaptea de Revelion.

În Times Square – punctul central al oraşului cu peste 8,5 milioane de locuitori – se adună în noaptea dintre ani o mulţime impresionantă de turişti veniţi din toată lumea, atraşi ca un magnet de un singur lucru: să trăiască pe propria piele emoţiile transmise de vibraţiile celor circa un milion de persoane care păşesc laolaltă în noul an şi se bucură la unison de spectacolul sărbătorii de lumini, confetti, muzică, ghirlande, spoturi luminoase şi artificii.

Pregătirile sunt în toi. În această piaţă turistică vor putea fi văzute cifrele 2017 care vor fi aprinse pentru a ura bun venit Anului Nou şi unde publicul va putea face fotografii la cumpăna dintre ani. Cifrele având înălţimea de 2,13 metri vor fi luminate cu 496 de becuri LED economice, potrivit unui comunicat al organizaţiei Times Square Alliance, care îi reprezintă pe comercianţi şi care organizează evenimentul. Cifrele vor fi instalate la nr. 1 din Times Square, unde la miezul nopţii pe 31 decembrie vor coborî din vârful clădirii pentru a marca intrarea triumfală a Anului Nou în faţa milioanelor de spectatori care vor urmări personal, sau la televiziune acest moment.

Simbolic pentru acest eveniment este, bineînţeles, Globul din Times Square, o tradiţie ce datează din 1907 şi care este astăzi vedeta Revelionului. Iniţial, acesta a fost construit din fier şi lemn, avea o greutate de circa 320 de kilograme şi un diametru de 1,5 metri, fiind împodobit cu o sută de becuri, însă în prezent sfera beneficiază de un sistem de iluminare cu peste 30.000 de leduri multicolore, are un diametru de aproape patru metri şi este decorată cu aproximativ 2.700 de panouri de cristal Waterford cântărind peste cinci tone.

La Revelionul precedent, în Times Square au fost prezente circa un milion de persoane care au numărat împreună secundele până la începutul Anului Nou, şi-au făcut urări, s-au îmbrăţişat, au ciocnit pahare cu şampanie, s-au sărutat, s-au fotografiat în mulţime şi s-au bucurat împreună de valul de confetti, de muzică şi de focurile de artificii.

Acesta reprezintă un moment inegalabil atât pentru turiştii străini cât şi pentru americani. ”Nu poţi spune că ai trăit până nu ajungi în Times Square de Anul Nou”, a declarat pentru NBC Eric Robertson, în vârstă de 25 de ani din Philadelphia, care şi-a sărutat iubita la ora 00:00 în noaptea dintre 2015 şi 2016, în mijlocul mulţimii de turişti veniţi din toată lumea. ”Toată lumea ştie că Times Square de Revelion este ceva absolut epic”, a spus pentru sursa citată şi Eva Ta, din Canada. ”Este un vis pentru francezi să facă Revelionul în New York”, a declarat o altă turistă, Angelaque Rivearo.

”Rockefeller Christmas Tree”, vedeta sărbătorilor de iarnă din marea metropolă

New York şi-a pus straie de sărbătoare încă de la 30 noiembrie, odată cu aprinderea beculeţelor de Crăciun şi iluminării ”emblemei” sărbătorilor de iarnă din marea metropolă americană, tradiţionalul ”Rockefeller Christmas Tree”. Aproximativ 8 kilometri de cablu electric au fost necesari pentru a lega cele 50.000 de lumini LED, care împodobesc bradul vechi de 90 de ani cu înălţimea de aproape 29 de metri şi aproximativ 14 metri lăţime. În vârful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiţie din 2004, o stea împodobită cu 25.000 de cristale Swarowski având diametrul de trei metri.

Momentul aprinderii numeroaselor beculeţe colorate cu care este ornat a fost însoţit de un spectacol pe măsura evenimentului, la care au participat artişti precum Tony Bennett, Tori Kelly, Pentatonix, Sarah Mclachlan, Neil Diamond, Josh Groban, Garth Brooks, Trisha Yearwood, Jordan Smith şi City Rockettes. De asemenea, Kate McKinnon şi Alec Baldwin l-au ajutat pe primarul oraşului New York, Bill de Blasio, să aprindă beculeţele de Crăciun, în uralele mulţimii prezente.

Giganticul brad de Crăciun, o tradiţie anuală din 1931, va rămâne aprins până la 7 ianuarie, potrivit The Excelsior.

Magia sărbătorilor de iarnă îşi face, însă, simţită prezenţa şi în numeroase alte locaţii ale metropolei, potrivite pentru toate vârstele. Printre acestea se numără spectacolele The Rockettes de la Radio City Music Hall, ce vor avea loc până la 2 ianuarie, dar şi ”Spărgătorul de nuci” în interpretarea companiei de balet New York City Ballet, la care iau parte, printre alţii, 90 de dansatori şi 62 de muzicieni, ultima reprezentaţie fiind la 31 decembrie.

Împătimiţii sesiunilor de cumpărături ajunşi la New York nu pot rata ocazia unui periplu prin magazinele cu renume internaţional precum Macy’s Herald Square, Saks Fifth Avenue din spatele Rockefeller Center, Lord & Taylor sau Bloomingdale, ale căror vitrine frumos decorate cu ocazia sărbătorilor de iarnă reprezintă în sine un spectacol de muzică şi lumini. Înainte de a le vizita se poate face şi un tur virtual al acestora, o şansă oferită de Google care dă posibilitatea vizitării a 18 centre comerciale din confortul căminului, cu ajutorul aplicaţiei Winter Wonderland (windowwonderland.withgoogle.com). Aceasta prezintă o serie de imagini de înaltă rezoluţie ce înfăţişează vitrinele formând astfel o panoramă interactivă (panografie). Ba mai mult, pentru un plus de veridicitate, aplicaţia poate fi conectată la un dispozitiv de realitate virtuală, potrivit Daily Mail.

Odată ajunşi la New York, indiferent de sezon, merită vizitat şi Muzeul Naţional 11 Septembrie (National September 11 Memorial & Museum), amenajat pe locul în care s-a aflat World Trade Center, distrus în atentatele teroriste din 2001 soldate cu aproape 3.000 de morţi. De asemenea, nu trebuie ratat nici Central Park din Manhattan, deschis în 1859, o oază de natură în ”Oraşul care nu doarme niciodată”, vizitată anual de circa 25 de milioane de persoane.

De pe lista obiectivelor turistice nu trebuie să lipsească nici Empire State Building, Podul Brooklyn, Flatiron Building (cel mai vechi zgârie-nori din New York – 1902), centrul Rockefeller, Muzeul Metropolitan de Artă, Muzeul Guggenheim, Muzeul American de Istorie Naturală, Opera Metropolitană, Catedrala Sfântul Patrick, celebra Wall Street, dar şi Broadway, arteră emblematică pentru cultura americană şi nu numai datorită zecilor de teatre ale sale pe a căror scândură se joacă producţii de renume internaţional.

Alte atracţii de neratat în această perioadă a anului în marea metropolă americană sunt patinoarele, ce se ”asortează” de minune cu cidrul de mere cu mirodenii, cu ciocolata caldă, plăcinta tradiţională cu brânză şi celebrul ”eggnog”, dar şi evenimentele religioase, precum slujbele şi concertele tradiţionale anuale de la Cathedral of Saint John the Divine, cel mai important dintre acestea fiind ”Concertul pentru Pace”, de la 31 decembrie (prima ediţie a avut loc în 1984).

AGERPRES

Internațional

Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro lansate cu cip cu Snapdragon 8 Elite

Publicat

pe

Compania chineză Honor a lansat zilele trecute seria Honor 7, compusă din Honor Magic 7 și Honor Magic 7 Pro. Noile telefoane emblematice au fost lansate în China și au la bord cel mai nou procesor Qualcomm, Snapdragon 8 Elite. Seria Honor Magic 7 rulează sistemul de operare MagicOS 9 bazat pe Android 15 din cutie. Ambele modele au sticlă de protecție Honor Rhino Glass și certificare pentru praf și apă IP69+IP68.

Honor Magic 7 are un afișaj OLED LTPO plat cu diagonala 6,78 inch (17,22 cm) cu o rată de refresh de 120 Hz și luminozitate maximă de până la 5.000 de niți, ceva ne mai întâlnit pe cele mai recente telefoane mobile. Potrivit Honor, nu lipsește nici Dolby Vision. Fratele său mai mare, Honor Magic 7 Pro are un afișaj OLED micro-quad-curbat cu cu diagonala de 6,8 inch (17,27 cm) cu specificații similare, potrivit MySmartPrice. Honor Magic 7 Pro are diagonala ecranului la fel ca Samsung Galaxy S24 Ultra.

Modelul Pro primește o insulă dinamică, în genul telefoanelor mai noi Apple iPhone. Acolo este plasată o a doua cameră frontală de adâncime 3D pentru deblocarea feței, spre deosebire de telefonul mai mic, care dispune de doar o cameră frontală.

Ambele telefoane din seria Honor 7 au procesorul emblematic Qualcomm Snapdragon 8 Elite asociat cu cu până la 16GB de memorie RAM și 1 TB de stocare internă.

Honor Magic 7 și Magic 7 Pro au camere principale identice de 50MP, o cameră ultrawide de 50MP și o cameră selfie de 50MP. Magic 7 Pro are o cameră cu teleobiectiv tip periscop de 200 MP cu zoom optic de 2,5x și zoom digital de 100x. În schimb, modelul mai mic, Magic 7 are o cameră cu teleobiectiv de 50 MP cu zoom optic de 3x și zoom digital de 50x.

Sunt diferențe și la baterie între cele două telefoane din seria Honor magic 7. Modelul mai mic are o baterie de 5.650 mAh, cu încărcare SuperCharge cu fir de 100W și fără fir de 80W. Honor Magic 7 Pro are o baterie de 5.850 mAh și aceleași viteze de încărcare.

Honor Magic 7 are dimensiunile și greutatea de 162,1 x 75,8 x 7,95 mm și 199 grame, în timp ce Honor Magic 7 Pro are 162,7 x 77,71 x 8,8 mm și o greutate de 223 grame. Ambele telefoane au scaner de amprentă în afișaj, deblocare facial și difuzoare stereo. Cele două telefoane sunt certificate IP68+IP69 pentru rezistență la praf și apă.

Honor Magic 7 este disponibil în culorile Asaka Gold, Snow White, Moon Shadow Grey, Sky Blue, Velvet Black, în timp ce Honor Magic 7 Pro în Moon Shadow Grey, Snow White, Sky blue, Velvet black.

Honor Magic 7, modelul cu 12GB RAM + 256GB stocare costă în China 4.499 CNY, aproximativ 580 de euro sau 630 de dolari. Modele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB RAM + 1TB stocare, ajung până la 710 euro sau 770 de dolari.

HONOR Magic 7 Pro, modelul cu 12GB de memorie RAM + 256GB stocare costă 5.699 CNY, adică aproximativ 740 de euro sau 800 de dolari. Modelele cu memorie RAM și stocare mai multă, de exemplu 16GB de RAM + 1TB stocare costă 6.699 yuani chinezești, aproximativ 870 de euro sau 940 de dolari.

Honor nu a dezvăluit încă data lansării smartphone-urilor pentru piețele globale, dar ne așteptăm ca cele două modele să fie lansate cel puțin în India, similar cu seria precedentă.

Foto: honor.com

Citeste mai mult

Internațional

Vivo a lansat seria X200, cip puternic, cameră de 200MP și baterii mari

Publicat

pe

În cadrul unui eveniment care a avut loc în China, compania Vivo și-a prezentat noile telefoane Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini. Toate cele trei smartphone-uri au procesoare Mediatek Dymensity 9400, iar memoria RAM poate ajunge la 16GB de RAM și stocarea până la 1TB. Nu știm momentan dacă aceste modele din seria Vivo X200 vor fi disponibile și în Europa.

Vivo X200 are un ecran de 6,67 inch (16,94 cm), în timp ce varianta X200 Pro are un ecran de 6,78 inch (17,22 cm). Ambele au ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz și până la 4.500 niți luminozitate maximă, potrivit GSMArena. Vivo X200 Pro mini are un ecran cu diagonala de 6,3 inch (16 cm) de tip OLED LTPO cu rata de 120Hz.

Toate cele trei modele au procesorul emblematic MediaTek Dimensity 9400. Există diferențe în materie de RAM și stocare între cele trei modele în funcție de modul cum sunt cuplate memoria RAM și stocarea. Dar, toate 12/16GB de RAM și 256/512GB și până la 1TB stocare. Toate cele trei modele au sistemul de operare Origin OS 5. Cele trei telefoane vor fi concurenți redutabili pentru Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro mini au trei camere de 50MP, una principală, una cu unghi ultra-larg și una cu teleobiectiv. În plus, varianta Pro are o cameră cu teleobiectiv de 200MP. Toate cele trei smartphone-uri au o cameră selfie de 32MP.

Vivo a reușit să împacheteze baterii uriașe în ambele telefoane X200 Pro datorită tehnologiei de baterie Silico Anode de a treia generație. X200 are o baterie de 5.800 mAh, modelul Pro are o baterie de 6.000 mAh, în timp ce X200 Pro mini are o unitate de 5.700 mAh. Toate cele trei modelele oferă încărcare cu fir de 90W și încărcare wireless de 50W.

În materie de senzori și conectivitate Vivo X200, Vivo X200 Pro și Vivo X200 Pro mini au tot ce oferă telefoanele emblematice. De asemenea, cele trei telefoane sunt certificare IP68+IP69, pentru rezistență la praf și apă.

Vivo X200 și Vivo X200 Pro sunt livrate în culorile Sapphire Blue, Titanium Grey, Moonlight White și Carbon Black, potrivit 91Mobiles. Prețurile sunt în funcție de RAM și stocare și pornesc de la 5.299 CNY sau 748 USD / 685 euro. Variantele cu mai mult RAM și stocare vor fi mai scumpe.

Vivo X200 Pro mini este disponibil în culorile Titanium Blue, Micro Powder (un fel de roz), Straight Forward (alb) și Simple Black. Telefonul pornește, pentru varianta de bază, de la 4.699 CNY (yuan chinezesc), adică aproximativ 663 de dolari / 610 euro. Toate cele trei telefoane sunt disponibile la vânzare din ziua lansării, 14 octombrie. Cum a scris mai sus, greu de crezut că vor fi disponibile în Europa.

Foto: Vivo

Citeste mai mult

Internațional

România îndeplinește condițiile pentru programul Visa Waiver. Când vom putea călători peste Ocean

Publicat

pe

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru a anunţat marţi că România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

Astfel, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.

„Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a spus Muraru, într-o înregistrare video.

Acesta a mai adăugat: „Astăzi este o zi mare, o zi pe care am aşteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunţă Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.

Ambasadorul României în SUA a mai precizat că este necesară o confirmare din partea autorităţilor de la Washington în perioada următoare.

https://www.facebook.com/watch/?v=1230806568162765&t=15

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite