Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Priorităţile Comisiei Europene în anul 2016

Publicat

pe

Anul trecut, la Strasbourg, Comisia Juncker a adoptat cel de al doilea program anual de lucru, ce continuă să pună accentul pe realizarea celor 10 priorități.

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans a declarat: „În urmă cu un an, această Comisie a luat un nou start, angajându-se să își concentreze eforturile pe chestiunile de importanță majoră acolo unde cetățenii se așteaptă să vadă intervenția Uniunii Europene. Astăzi trecem la etapa următoare în direcția realizării acestor priorități politice.

Pe parcursul anului 2016, vom propune măsuri suplimentare pentru gestionarea crizei refugiaților, stimularea ocupării forței de muncă și a creșterii economice și pentru consolidarea pieței unice, aprofundarea uniunii economice și monetare, asigurarea echității fiscale, a unor standarde sociale ridicate și promovarea sustenabilității economice, sociale și a mediului. În circumstanțe excepționale, acțiuni pe măsură: cetățenii vor judeca UE în funcție de măsura în care obține rezultate în ceea ce privește provocările majore cu care se confruntă societățile noastre în prezent. Acesta este motivul pentru care facem apel la Parlamentul European și la Consiliu să stabilească prioritățile activității legislative în funcție de propunerile noastre cele mai urgente.”

Programul de lucru pentru 2016 aduce 23 de inițiative-cheie legate de cele 10 priorități politice ale Comisiei, 20 de propuneri pendinte preconizate a fi retrase sau modificate și 40 de acțiuni REFIT pentru a evalua calitatea legislației UE existente.

În foarte multe domenii, este necesară o abordare comună la nivel european dacă dorim să ne atingem obiectivele ambițioase de politică — un nivel ridicat de protecție a mediului, standarde ridicate de protecție socială și de ocupare a forței de muncă, securitatea energetică, o economie înfloritoare, care aduce beneficii tuturor, și o politică în materie de migrație care să reflecte valorile noastre comune

Printre noile inițiative pe care Comisia le va prezenta în 2016 se numără:

inițiativa privind o mai bună gestionare a migrației și propuneri privind gestionarea frontierelor;

punerea în aplicare a pieței unice digitale, măsuri în continuarea strategiei privind piața unică, strategia spațială pentru Europa, precum și un plan de acțiune privind apărarea europeană;

o economie circulară, noi pași pentru un viitor durabil al Europei și legislația de punere în aplicare a uniunii energetice;

o agendă privind noi competențe pentru Europa, un nou start pentru părinții care lucrează, și un pilon al drepturilor sociale în cadrul aprofundării Uniunii economice și monetare;

pachetul privind impozitarea societăților și planul de acțiune privind TVA.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite