Ne găsiți și pe:

Internațional

Se reiau zborurile spre și dinspre Marea Britanie. Care sunt condițiile la intrarea în țară

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de duminică Hotărârea nr. 1 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, text care prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Pe lângă actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, hotărârea prevede reluarea zborurilor către şi dinspre Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

De asemenea, persoanele care vin din acest stat trebuie să intre în carantină ori să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au obligaţia prezentării la intrarea în ţară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în ţară.

Excepţiile de la măsura carantinei instituite cu privire la persoanele menţionate se aplică doar pentru: conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone; conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului; conducătorii auto care se deplasează în interesul desfăşurării profesiei din statul de rezidenţă al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidenţă, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu; piloţii de aeronave şi personalul navigant; persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării; membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.

Internațional

Honor revine pe piață după despărțirea de Huawei, va lansa seria Honor 50

Publicat

pe

Honor este pe punctul de a reveni pe piața smartphone-urilor după separarea de compania Huawei. Cum va evolua Honor pe piața smartphone vom afla pe data de 16 iunie când vor fi lansate mai multe produse ale companiei din China. Printre acestea și seria Honor 50. Viitoarea serie a fost confirmată zilele trecute, când producătorul Asiatic a publicat un teaser video pe Weibo.

Clipul scurt începe să dezvăluie modulul camerei din spate, dar nu afișează alte detalii ale smartphone-ului Honor 50. Compania lasă privitorii în suspans și nu dă detalii despre viitorul telefon. În ultima parte a clipului video compania confirmă data lansării. Din ce vedem, lucrurile par să coincide cu zvonurile de luna trecută privind designul. Conform site-ului italian HDBlog, smartphone-ul va include trei camere la spate integrate într-un modul destul de proeminent în raport cu corpul telefonului.

Știm deja din informațiile anterioare că smartphone-ul va avea la bord procesorul Qualcomm Snapdragon 778G. Este un procesor superior modelului Snapdragon 750G aflat pe diverse modele mid-range, cum ar fi Samsung Galaxy A52 5G, în acest fel ne așteptăm ca Honor 50 să fie peste modelul Samsung ca specificații și caracteristici. Apariția pe Honor 50 a unui procesor Qualcomm confirmă că relațiile dintre Honor și Qualcomm au fost reconectate după întreruperea cauzată de interdicția SUA, care afectează Huawei. Reamintim că Honor a fost o filială a Huawei.

Sunt informații că Honor 50 poate veni și într-o variantă Pro și într-una Pro+ echipate cu procesorul Snapdragon 888, mult mai performant. Acesta se găsește pe seria Samsung Galaxy S21. Faptul că este o serie și nu un singur model este confirmat de teaserul oficial, dar pentru confirmarea caracteristicilor va trebui să așteptăm până la jumătatea lunii iunie.

Sunt informații, deocamdată neconfirmate de Honor, că modelul Honor 50 Pro+ are un ecran AMOLED QHD+ cu diagonala de 6,79 inch (19,79 centimetri) cu rata de 120Hz. Va avea 8GB de memorie RAM și 128GB stocare. O baterie de 4.400mAh cu suport pentru încărcare cu și fără fir de 50W va fi la bord. Camerele spate vor fi trei la număr cu una de 50MP, una de 13MP și una telefoto de 8MP. Smartphone-ul va avea frontal două camere (32MP + 8MP).

Honor a anunțat că seria Honor 50 va fi lansată oficial pe 16 iunie la un eveniment online organizat în Shanghai, China. Având în vedere că evenimentul de lansare este programat pentru piața chineză, unde – după cum știm – aplicațiile și serviciile Google nu sunt utilizate, nu știm dacă și când aceste modele vor ajunge și în Europa și pe alte piețe internaționale. Nu este sigur că vor fi la bord aplicațiile și serviciile Google. Nu știm nici prețurile.

Sursa foto: Honor

Citeste mai mult

Internațional

Samsung a lansat cele mai mari monitoare inteligente de până acum

Publicat

pe

După lansarea anul trecut a primului monitor „Do-it-all” din lume, Samsung și-a actualizat seria Smart Monitor cu dimensiuni suplimentare de afișare, noi opțiuni de design și funcții inteligente îmbunătățite. Când Samsung Smart Monitor M7 a fost lansat anul trecut, era deja destul de mare pentru un monitor de afaceri cu o dimensiune a ecranului de 32 inch (81,28 centimetri).

Acum însă, gigantul hardware coreean a mărit substanțial diagonala monitorului cu un nou model de 43 de inch (109,22 centimetri). Samsung Smart Monitor M7 de 43 inch are un ecran 4K Ultra-High Definition (UHD) care poate trece fără probleme de la un dispozitiv de domiciliu la un hub de divertisment 4k cu aplicații de streaming încorporate, difuzoare și capabilități HDR10, conform TechRadar.

Samsung și-a actualizat și gama Smart Monitor M5 cu un nou design elegant și alb atât pentru modelele sale de 27 inch (68,58 centimetri), cât și pentru cele de 32 de inch. Noul design va ajuta monitorul de afaceri să se integreze mai bine în orice interior și să adauge o notă finală de culoare oricărei estetice de acasă sau de birou. Cei care caută un monitor mai compact, cu aceleași caracteristici inteligente, sunt norocoși, deoarece Samsung a lansat și o nouă versiune de 24 inch (60,96 cm) a monitorului său inteligent M5. Acesta a fost conceput pentru a fi mai accesibil atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al prețurilor.

Pe lângă aceste noi opțiuni de dimensiune și design, Samsung dezvăluie, de asemenea, o serie de funcții noi pentru monitoarele sale inteligente.

Noile monitoare Samsung M7 și M5 pot fi utilizate cu ușurință pentru a viziona conținut, compania a inclus un serviciu video Smart TV gratuit 100%, numit TV Plus. Găsirea conținutului de urmărit va fi mai ușoară, deoarece Universal Guide oferă acum recomandări de conținut pe baza preferințelor utilizatorului și a modelelor de vizualizare.

În timp ce monitoarele inteligente originale Samsung au acceptat doar pe Bixby ca asistent vocal, noile modele acceptă și pe Google Assistant și Amazon Alexa. Noile monitoare acceptă, de asemenea, aplicațiile Microsoft 365, astfel încât utilizatorii să poată vizualiza și edita documente și chiar să le urce pe cloud fără o conexiune la computer.

Când vine vorba de conectivitate, noile Samsung Smart Monitor oferă numeroase opțiuni pentru conectarea computerelor și smartphone-urilor. Utilizatorii își pot conecta dispozitivele mobile cu o simplă atingere rapidă folosind Tap View, Mirroring sau cu Apple AirPlay 2. În același timp, Samsung DeX permite utilizatorilor să se bucure de o experiență desktop completă, conectându-și monitorul cu smartphone-urile Android acceptate prin USB-C. Samsung nu a anunțat încă prețurile pentru noile sale Smart Monitor M7 și M5.

Citeste mai mult

Internațional

Ceasul inteligent Huawei Watch 3 confirmat, va fi lansat în acest an

Publicat

pe

Huawei se pregătește să lanseze seria P50 la sfârșitul acestui an în China. Și aceasta, dincolo de specificațiile hardware, va păcătui prin lipsa aplicațiilor Google. De asemenea, se așteaptă ca Huawei să dezvăluie și alte produse alături de noua serie de smartphone-uri. Unul dintre dispozitivele care vor fi lansate la evenimentul online al companiei chineze este ceasul intelligent Huawei Watch 3.

Recent smartwatch-ul a vizitat site-ul web de certificare NBTC din Thailanda înainte de lansare. Listarea de pe site-ul NBTC dezvăluie numele de scenă și numărul de model al dispozitivului. Are numărul de model GLL-AL04. Listarea confirmă că va avea și conectivitate eSIM, potrivit MySmartPrice.

Ceasul inteligent Huawei Watch 3 va fi lansat inițial în China, dar va ajunge și pe alte piețe internaționale. A fost anterior certificat și de CEE din Rusia și de Indonesia Telecom, sugerând o lansare în aceste zone.

La începutul lunii mai ceasul inteligent Huawei a fost certificat și de Wi-Fi Alliance care a confirmat că va avea sistemul de operare Harmony OS. Huawei a anunțat propriul sistem de operare Harmony în 2019, în urma interdicției de a utiliza Amdroid pe dispozitivele sale ca parte a disputei comerciale cu SUA. Atunci Huawei a vorbit și despre faptul că ceasurile sale inteligente vor rula și ele noul software. Sistemul de operare Harmony este gândit pentru a oferi o experiență perfectă pe telefoanele și dispozitivele portabile Huawei.

Huawei Watch 2 a fost lansat în 2017 și de atunci Huawei a lansat seria Watch GT. Viitorul ceas inteligent revine după aproape patru ani și se vrea un concurent pentru Samsung Galaxy Watch 3 și Apple Watch 6. Detaliile despre dispozitivul purtabil sunt limitate în acest moment. Smartwatch-ul va veni în două variante, 42 și 46 mm (probabil pentru Pro) și cu două tipuri de curele: una din silicon pentru modelul sport și una din piele. Zvonurile sugerează că pe lângă HarmonyOS va avea și o nouă interfață de utilizare. Mai multe informații sugerează că ceasul inteligent Huawei Watch 3 va suporta și aplicații de la terți.

Se așteaptă ca Huawei să lanseze noul său ceas inteligent în 19 iunie la un eveniment organizat de companie când va lansa și seria P50. Având în vedere că va fi un model de vârf, nu este exclus ca acesta să coste undeva între echivalentul în Europa a 200 și 300 de euro.

Sursa foto:  via huaweicentral.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite