Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Seria Galaxy Tab S9 lansată, procesor puternic și ecrane Dynamic AMOLED 2X

Publicat

pe

Samsung tocmai a anunțat noua serie Galaxy Tab S9, iar fanii sunt încântați. Acestea sunt tablete puternice și vin cu unele modificări pentru a se diferenția de seria Galaxy Tab S8 de anul trecut. La fel ca în ultimii doi ani, există trei modele. Există o tabletă de bază Galaxy Tab S9, însoțită de Galaxy Tab S9+ și Galaxy Tab S9 Ultra. Aceste tablete aduc specificații de top pentru utilizatorii cu putere.

Galaxy Tab S9 are cele mai modeste specificații, dar nu trebuie desconsiderată. Are un afișaj cu diagonala de 11 inch (27,94 centimetri) și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Galaxy Tab S8 de anul trecut avea un afișaj LCD, în timp ce celelalte modele aveau afișaje AMOLED. De data aceasta, cel mai accesibil model are aceeași tehnologie de afișare ca toată seria Galaxy Tab S9.

La fel ca toată seria și Galaxy Tab S9 folosește puternicul procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, procesor aflat pe seria Galaxy S23 și pe cele două telefoane pliabile recent lansate: Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Potrivit AndroidHeadlines, există două configurații RAM/stocare din care puteți alege, de 8 GB de memorie RAM/128 GB stocare și 12 GB/256 GB. Galaxy Tab S9 are o cameră de 13 MP în spate și o cameră ultrawide de 12 MP frontal. Această tabletă folosește o baterie mare de 8.400 mAh cu încărcare rapidă de 25 W.

Samsung Galaxy Tab S9 Acesta este tableta mijlocie și nu există prea multe care o diferențiază de modelul de bază. Are aceeași tehnologie de afișare, dar ecranul este puțin mai mare, are 12,4 inch (31,50 cm). Procesorul este același, dar configurațiile RAM/stocare sunt diferite. Există o variantă de 12 GB de RAM /256 GB și una de 12 GB/512 GB. Furnizează curentul electric o baterie de 10.090 mAh.

Galaxy Tab S9 Ultra este cel mai premium dintre cele trei modele. Această tabletă are un ecran de 14,6 inch (37,09 cm). Este aceeași diagonală aflată pe Samsung Galaxy Tab S8 Ultra de anul trecut.

Modelul Ultra are trei opțiuni de memorie RAM/stocare. Există modelul de 12 GB/256 GB; 12 GB/512; și 16 GB de memorie RAM /1TB capacitate de stocare. Acest model are aceleași camere din spate ca Galaxy Tab S9+, dar Ultra are două camere de 12 megapixeli în față. O baterie de 11.200 mAh ține luminile aprinse.

Cele trei tablete au mai multe specificații comune. Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy este pe toate cele trei modele. Toate aceste trei tablete folosesc ecrane Dynamic AMOLED 2X și patru difuzoare cu difuzoare reglate AKG. De asemenea, toate au un scaner de amprentă in-display.

Trecând la conectivitate, toate trei tabletele au conectivitate 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct și Bluetooth 5.3. În ceea ce privește software-ul, toate vin cu Android 13 și interfața Samsung One UI 5.1.1 din cutie.

Trebuie menționat că cele trei tablete au slot pentru card microSD prin care stocarea poate fi extinsă până la 1TB. Nu primiți încărcător în cutie la niciuna. În schimb, toate vor avea în cutie un S Pen.

De asemenea, toate trei vor primi patru ani de actualizări majore Android și cinci ani de actualizări de securitate. Un alt plus evident față de seria Galaxy Tab S8 este certificarea IP68 pentru rezistență la praf și apă.

Când vine vorba de opțiunile de culoare, nu sunt atât de multe precum cele pe care le-ai găsi cu telefoanele Samsung. Toate cele trei modele vor fi disponibile în grafit (negru) sau culoarea în bej.

Modelul mai mic începe de la 800 de dolari pentru varianta cu 8 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare. Galaxy Tab S9+ va începe de la 1.000 USD pentru versiunea cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare, iar, Galaxy Tab S9 Ultra începe de la 1.200 de dolari pentru modelul cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Foto: via  androidheadlines.com

Internațional

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

Publicat

pe

Papa Francisc a murit luni, în a doua zi de Paşte, la vârsta de 88 de ani, în timp ce se afla în convalescență după o pneumonie severă.

„Dragi fraţi şi surori, trebuie să anunţ cu profundă tristeţe moartea Sfântului nostru Părinte Francisc. În această dimineaţă, la ora (locală) 7.55, (8.55, ora României), Papa Francisc a revenit la Casa Tatălui. Întreaga sa viaţă a fost dedicată slujirii Domnului şi bisericii Sale. El ne-a învăţat să trăim valorile Evangheliei cu fidelitate, curaj şi dragoste universală, mai ales în favoarea celor mai săraci şi mai marginalizaţi. Cu o imensă recunoştinţă pentru exemplul său de adevărat ucenic al Domnului Isus, încredinţăm sufletul Papei Francisc iubirii infinite de milă a Dumnezeului Unic şi Treinic”, a anunţă cardinalul Kevin Farrell.

Vestea morţii Suveranului Pontif a fost confirmată de Vatican.

Cauza decesului nu este precizată, însă Papa se afla în convalescenţă, la Vatican, de la 23 martie, în urma unei spitalizări îndelungate la Spitalul Gemelli, la Roma, unde a fost internat la 14 februarie cu pneumonie.

Duminică, de Paşti, Papa a apărut la balconul Bazilicii Sf. Petru, la binecuvântarea „Urbi et Orbi”.

Papa, născut la 17 decembrie 1936, a fost ales la 13 martie 2013 în urma demisie lui Benedict al XVI-lea.

Citeste mai mult

Internațional

Următorul Apple Watch ar putea integra o cameră inteligentă

Publicat

pe

Dacă seria Apple iPhone 17 va fi în centrul atenției și în acesta an, nici viitoarele ceasuri inteligente Apple Watch nu sunt mai prejos. Acum am aflat că un viitor Apple Watch ar putea include camere pentru monitorizare, extinzând eforturile Apple de inteligență artificială și inteligență vizuală de pe iPhone și pe încheietura mâinii.

Introducerea de către compania Apple a inteligenței vizuale oferă utilizatorilor o modalitate rapidă de a efectua căutări pe obiecte și semne fizice, potrivit AppleInsider. Potrivit cunoscutului Mark Gurman într-un recent buletin informativ Bloomberg, planul Apple pentru inteligența vizuală – visual intelligence este de a face din aceasta o caracteristică de bază a viitoarelor sale ceasuri. Aceasta include renunțarea la utilizarea modelelor AI externe de la OpenAI și Google pentru a alimenta funcția. În acest fel compania Apple vrea să folosească propria creație bazată pe AI. Cu toate acestea, Apple dorește să folosească inteligența vizuală și pe alt hardware care nu are de obicei o cameră la bord.

De asemenea, Mark Gurman scrie că Apple are în vedere adăugarea de camere la modelele standard și Ultra ale ceasurilor sale Apple Watch. Ambele versiuni ar putea avea o cameră frontală în interiorul afișajului, în timp ce Ultra poate avea una în lateral, lângă coroană și buton. Momentan nu știm dacă Ultra va acea doar o cameră în lateral sau și una în ecran.

Ideea Apple este de a folosi sistemul astfel încât AI să poată vedea lumea exterioară, care poate fi folosită pentru a furniza informații detaliate care pot îmbunătăți interogările. Acest concept este oarecum similar cu modul în care ar putea fi folosite camerele AirPods. În ceea ce privește momentul în care ar putea ajunge un Apple Watch echipat cu cameră, Gurman propune că este ceva ce Apple ar putea realiza până în 2027. Încă nu am văzut așa ceva la alte companii, nici chiar la Galaxy Watch Ultra, al companiei Samsung.

Ideea unei camere în interiorul unui Apple Watch a fost prezentată de mai multe ori în trecut. În afară de zvonuri și speculații, după mai multe brevete, Apple nu a realizat nimic în acest sens. Totuși, în privința acestei camere, se preconizează utilizarea acesteia și pentru efectuarea și primirea apelurilor video. De asemenea, acea cameră ar putea fi folosită pentru lucruri precum monitorizarea biometrică, cum ar fi ritmul cardiac al unui utilizator sau Face ID, printre alte aplicații video tipice.

În 2020 a apărut și un concept în care camera și blițul sunt vizibile extern pe un Apple Watch numai atunci când este necesar și ascunse atunci când nu sunt utilizate. A existat, de asemenea, propunerea de a-l ascunde în coroana digitală sau la capătul unei curele de ceas. Evident, Apple pur și simplu nu a trecut de fapt la producerea unuia dintre concepte ca un produs real.

Apple Watch Series 11 va vedea lumina zilei cel mai probabil în septembrie, alături de seria iPhone 17. Cu toate acestea, nu îndrăznim să spunem dacă această cameră în ecran va fi la bordul noilor ceasuri inteligente Apple, dar sperăm.

Foto: apple.com

Citeste mai mult

Internațional

OpenAI a crescut spectaculos la 400 de milioane de utilizatori săptămânal

Publicat

pe

Compania OpenAI, fondată în 2015, a surprins lumea tech când a lansat chatbot-ul de inteligență artificială ChatGPT în noiembrie 2022. Serviciul ChatGPT a revoluționat complet percepția multora cu privire la adevărata utilitate a Artificial Intelligence (AI). Acum, milioane de oameni au chatbot-ul ca parte fundamentală a vieții lor zilnice.

Până la vârsta de doi ani și ceva ChatGPT a crescut ca-n povești, mai mult a devenit pe zi ce trece tot mai bun și mai inteligent. Acum, potrivit AndroidHeadlines, compania OpenAI a dezvăluit că are 400 de milioane de utilizatori activi săptămânal. Acesta este un număr șocant. În acest fel ChatGPT este unul dintre cele mai accesate și utilizate platforme digitale din lume.

ChatGPT a fost un succes uriaș încă de la debut. Chatbot-ul a atins aproximativ 1 milion de utilizatori în doar cinci zile de la lansare. Apoi ritmul de creștere s-a accelerat, iar în decembrie, a ajuns la 300 de milioane de utilizatori săptămânali. Cifra de 100 de milioane de utilizatori a fost atinsă doar două luni mai târziu.

ChatGPT a făcut mai ușor și mai simplu accesul la puterea inteligenței artificiale pentru toată lumea. Opțiunile gratuite ale platformei sunt suficiente pentru nevoile a milioane de oameni. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de funcții mai avansate, există abonamente care trebuie plătite. De asemenea, OpenAI a făcut serviciul său AI mai intuitiv și mai ușor de utilizat. Toate acestea au dus la o creștere incredibilă a bazei de utilizatori activi.

Directorul operațional al OpenAI, Brad Lightcap, a declarat că OpenAI a avut 400 de milioane de utilizatori activi săptămânal în februarie. Pentru referință, compania a avut cu 33% mai puțini utilizatori activi în decembrie 2024. Lightcap susține că se află în mijlocul unei „progresii naturale”, pe măsură ce serviciul devine mai cunoscut în rândul publicului. „Există un efect general al oamenilor care își doresc cu adevărat aceste instrumente și văd că aceste instrumente sunt cu adevărat valoroase”, a spus Brad Lightcap.

OpenAI se mândrește acum și cu 2 milioane de utilizatori enterprise. Acest număr îl dublează pe cel din septembrie 2024, așa că creșterea se reflectă și în aceste tipuri de clienți. OpenAI oferă API-uri pe care dezvoltatorii externi își pot construi aplicațiile. Lightcap spune că traficul de la dezvoltatori pe API-urile sale s-a dublat în ultima jumătate de an. Se pare că cel mai popular model pentru ei este GPT-3.

Dezvoltatorii folosesc OpenAI pentru a integra tehnologia în propriile aplicații. OpenAI contează pe companiile Uber, Morgan Stanley, Moderna sau T-Mobile, care sunt unii dintre cei mai mari clienți ca întreprinderi ai săi.

Cu toate acestea, potrivit CNET, OpenAI este unul dintre cele câteva instrumente de inteligență artificială generativă AI într-un spațiu din ce în ce mai competitive. Avem acum pe piață, printre altele oferte precum Apple Intelligence, Meta AI, Google Gemini AI, Microsoft Copilot (Microsoft este un investitor major în OpenAI), dar și platforma chinezească DeepSeek.

https://www.androidheadlines.com/2025/02/openai-reaches-400-million-weekly-active-users.html

Foto: OpenAI

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite