Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

A fost desemnat constructorul noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara

Publicat

pe

S.N. Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia S.A. a anunțat, zilele trecute, câștigătorul licitației pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”, denumire sub care a fost publicat pe SICAP în urmă cu șapte luni.

Din cele șase asocieri constituite pentru ofertare inițială ai cărui lideri au fost Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcții România, Elidiclau Prest și Construcții Erbașu, pentru etapa finală a licitației au fost selectați trei:  S.C. CONCELEX SRL București, S.C. CONSTRUCȚII ERBAȘU SRL București și S.C. STRABAG SRL București.

Oferta câștigătoare este cea depusă de S.C. CONCELEX SRL București.

Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023.

Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor.

În continuare este în procedură licitația pentru achiziționarea serviciilor de dirigenție de santier, pentru supervizarea lucrărilor de construcție pentru noul terminal. Valoarea estimată a contractului este de 600.000 lei fără TVA, iar patru firme interesate și-au depus ofertele până ieri. Desemnarea se va face cel târziu până la data 26.04.2022.

Noua construcție va completa terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare începând din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafață totală de 4.383 mp iar investiția s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului.

Clădirile care constituie vechea infrastructură și care sunt utilizate și în prezent pentru deservirea pasagerilor, au fost realizate în etape succesive începând cu anul 1960 și sunt în exploatare din 28 februarie 1964.

Locale

Firme de construcții, amendate cu 40.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor pe spațiile publice

Publicat

pe

Încă două firme de construcții din zona Stan Vidrighin din Timișoara au fost sancționate cu 40.000 de lei fiecare pentru că au aruncat deșeuri în locuri necorespunzătoare.

Recent, și în zona Grigore Alexandrescu o altă societate a primit aceeași amendă, din motive similare.

Pe lângă sancțiunile financiare, companiile sancționate au și obligația de a sorta și preda corespunzător deșeurile.

„Este esențial să înțelegem că aruncarea deșeurilor în locuri nepermise nu este doar o încălcare a regulilor, ci are un impact negativ direct asupra calității vieții noastre.

Așadar, apelăm la toate firmele din domeniul construcțiilor să respecte cu strictețe regulile privind gestionarea deșeurilor și să coopereze cu autoritățile locale pentru a menține orașul curat.

Dacă dorim să trăim într-un oraș european, trebuie să acționăm cu responsabilitate, să respectăm normele unei societăți civilizate“, precizează reprezentanții Primăriei Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Reabilitare termică. Încă 75 de apartamente din Timișoara, modernizate

Publicat

pe

Execuția lucrărilor de reabilitare termică pentru 75 de apartamente din mai multe blocuri poate demara.

Primăria Municipiului Timișoara a atribuit achiziția lucrărilor aferente mai multor loturi din cadrul proiectului de îmbunătăţire a eficienţei energetice în sectorul rezidenţial, prin reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe.

Sunt incluse imobilele situate pe str. Argeș nr. 4, Intrarea Topologului nr.1, sc. A și str. Răsăritului nr. 5. Proiectul Primăriei presupune lucrări de izolare termică, de înlocuire a tâmplăriei și geamurilor și lucrări de reabilitate termică a planșeelor și teraselor.

În cazul lucrărilor din proiectul „Reabilitare termică imobil str. Argeș nr. 4”, este prevăzută o perioadă de execuție de 7 luni și jumătate. Imobilul are 24 de apartamente. Valoarea contractului este de 518.203 lei și a fost adjudecat de societatea Valea Frumoasei Construct S.R.L.

În ceea ce privește lucrările din proiectul „Reabilitare termică imobil Intrarea Topologului nr.1, sc. A ”, 30 de apartamente vor fi reabilitate în decurs de 4 luni și jumătate. Valoarea contractului este de 632.231 lei și a fost câștigat de firma Ivo-Tim Business.

Referitor la proiectul „Reabilitare termică imobil str. Răsăritului nr. 5“, lucrările vor dura 4 luni și vizează 21 de apartamente. Valoarea contractului câștigat de societatea Valea Frumoasei Construct S.R.L. este de 501.296 lei.

În urma reabilitării, toate imobilele vor beneficia de:

– izolarea termică a pereților exteriori cu vată minerală bazaltică 10 cm grosime, respectiv 10 cm polistiren extrudat la soclu și finisarea acestora;

– înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplărie etanșă cu rama PVC și geamuri duble, tratate low-e și înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC;

– închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplăriei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii coeficientului termic;

– reabilitarea termică a planşeului peste subsol se realizează cu polistiren grosime de 8 cm;

– reabilitarea termică a planşeului peste ultimul nivel cu polistiren grosime 16 cm și hidroizolare;

– lucrări conexe.

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările de reabilitare termică la 68 de imobile, în urma procesului de revizuire a soluției tehnico-economice. Drept urmare, în mai mult de 3.000 de apartamente confortul termic va fi comparabil cu cel al unor blocuri nou construite. Dintre acestea, 14 blocuri au fost reabilitate termic, 33 de blocuri sunt în execuție, iar celelalte sunt în diverse etape procedurale.

Citeste mai mult

Locale

Revelion 2024 la Colosseum Timișoara. Meniu internațional, muzică și focuri de artificii

Publicat

pe

Restaurantul Colosseum Timișoara organizează, și în acest an, petrecerea de Revelion cu multă muzică bună, un meniu rafinat și focuri de artificii la miezul nopții.

Pe lângă bucatele alese pregătite de un chef de renume şi barul bine garnisit cu băuturi fine, vă vor încânta cu un program artistic Vanesa Jarja, Cosmin Popa, Adrian Ostafie şi formația.

DJ Ally by ESD va întreține atmosfera pe ritmuri moderne.

Meniul serii este:

STARTER „MAGIA SERII“ 

Mouse de foie gras cu infuzie de trufe, biscuite crocant, dulceață de ceapă roșie și germeni de praz 

Terină din brâzeturi fine cu infuzie de busuioc 

Tartină cu avocado, somon fume, rucola și roșii chery 

Terină de căprioară cu fructe confiate 

Terină din piept de curcan cu migdale și glazură de vin Porto,  

Raffaello din carne de mistreţ în crustă de seminţe și sos sweet chilli 

File de ton în crusta de mac, jeleu de sfeclă roșie și sos Calypso 

Piept de curcan cu sos Oyster și germeni de ridiche 

Măsline multicolore 

Pastramă de purcel cu sos de hrean 

MERIENDA CALIENTE (Gustarea caldă) 

O călătorie culinara pe meleagurile Spaniei unde întâlnim gustul preparatelor din pește, gătite după o reţetă autentică din zona insulelor spaniole. 

Medalion de rechin în crustă de panko, verdeţuri aromate, sos de creveţi și apio. 

MAINE COURSE (Fel principal) – French Kiss 

Destinația noastă este Franţa unde reţeta de vita Burguignon încă face furori prin aromele sale extraordinare înăbușite cu un vin roșu nobil direct de pe meleagurile franţuzești.  

Vită Burguignon, piure din cartofi dulci cu infuzie de trufe și steak de curcan și sos de șampanie 

Desertul serii va fi deliciosul Tort Colosseum.  

Biletele costă 398 lei/persoană și pot fi achiziționate sunând la numărul de telefon 0741.684.595.

Vă aşteptăm să petrecem împreună și să păşim în noul an cu noroc şi voie bună!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite