Ne găsiți și pe:

Locale

La volan fie băuți fie drogați. Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale

Publicat

pe

Polițiștii timișeni au depistat în județul Timiș mai multe persoane care fie au consumat băuturi alcoolice fie substanțe psihoactive după care s-au urcat la volan.

Astfel, în 28 martie, în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Periam, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Totodată, în 26 martie, în jurul orei 19:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Periam, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis și amfetamină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În 27 martie, în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Timișoara au depistat, pe strada Pestalozzi din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot în 27 martie, în jurul orei 10:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Lenauheim, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 29 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive (MPB), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

În aceeași zi, în jurul orei 15:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Lovrin, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis și amfetamină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

De asemenea, în 27 martie, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Timișoara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ovidiu Cotruș din municipiul Timișoara, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani, acesta neconformându-se și continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiu, reușind oprirea acestuia pe strada Paul Morand.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (MPB), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Totodată, asupra acestuia ar fi fost găsite mai multe pachețele din staniol ce conțineau o substanță verde-olive, o țigaretă confecționată artizanal, 2 pastile de culoare galbenă și mai multe pliculețe cu substanțe albă și gălbuie cristalinizate.

Bărbatul de 23 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

În 28 martie, în jurul orei 01:35, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Timișoara au depistat, pe bulevardul Vasile Pârvan, din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite