Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

La volan fie băuți fie drogați. Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale

Publicat

pe

Polițiștii timișeni au depistat în județul Timiș mai multe persoane care fie au consumat băuturi alcoolice fie substanțe psihoactive după care s-au urcat la volan.

Astfel, în 28 martie, în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Periam, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Totodată, în 26 martie, în jurul orei 19:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Periam, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis și amfetamină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

În 27 martie, în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Timișoara au depistat, pe strada Pestalozzi din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Tot în 27 martie, în jurul orei 10:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Lenauheim, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 29 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că bărbatul se afla sub influența substanțelor psihoactive (MPB), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

În aceeași zi, în jurul orei 15:20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sânnicolau Mare au oprit pentru control, în localitatea Lovrin, din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis și amfetamină), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

De asemenea, în 27 martie, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Timișoara, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ovidiu Cotruș din municipiul Timișoara, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 23 de ani, acesta neconformându-se și continuându-și deplasarea.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din municipiu, reușind oprirea acestuia pe strada Paul Morand.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat că tânărul se afla sub influența substanțelor psihoactive (MPB), acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Totodată, asupra acestuia ar fi fost găsite mai multe pachețele din staniol ce conțineau o substanță verde-olive, o țigaretă confecționată artizanal, 2 pastile de culoare galbenă și mai multe pliculețe cu substanțe albă și gălbuie cristalinizate.

Bărbatul de 23 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive”, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

În 28 martie, în jurul orei 01:35, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Timișoara au depistat, pe bulevardul Vasile Pârvan, din municipiul Timișoara, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Locale

Linie telefonică pentru campania de sterilizare a câinilor comunitari, la Timișoara

Publicat

pe

Campania de sterilizare gratuită inițiată de Primăria Municipiului Timișoara continuă. Pentru a simplifica procedura de înscriere, primăria a alocat un număr de telefon special, la care cetățenii pot suna direct, fără a mai fi nevoie de direcționare prin centrală.

Astfel, începând din 6 iunie 2023, numărul 0745232005 va funcționa dedicat pentru cei care doresc să își înscrie câinele/câinii la intervenția de sterilizare gratuită. Acest număr de telefon stă la dispoziția cetățenilor, în fiecare zi lucrătoare, după următorul program:

  • Luni – joi – între orele 8,00 – 16,30
  • Vineri – între orele 8,00 – 14,00.

Înscrierea se poate face și prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pentru a fi înscriși, telefonic sau prin e-mail, cetățenii trebuie să furnizeze următoarele infomații:

  • numele și prenumele
  • adresa de domiciliu
  • un număr de telefon valid care va fi utilizat în comunicarea cu beneficiarul, în vederea programării

În baza bonului de ordine emis după înscriere, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, pentru sterilizarea animalului de companie, cu următoarele documente:

  • cartea de identitate, care să ateste domiciliul sau reședința proprietarului în Timișoara;
  • carnetul de sănătate al câinelui, prin care se atestă microciparea;
  • dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (dovada poate fi : adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). (Conform Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023,  câștigul salarial mediu brut pe anul 2023 este de 6.789 de lei).

În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării. Asociația Happy Tails și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, în limita fondurilor disponibile, în ordinea înscrierii.

Îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări.

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate. Încurajăm deținătorii de câini, dacă îndeplinesc condițiile necesare, să se înscrie în acest program, prevăzut a se derula pe o perioadă de 2 ani. Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la creșterea calității vieții pentru companionii noștri canini, dar și pentru întreaga comunitate.

Citeste mai mult

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite