Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Acuzații de amenințare și hărțuire la Secția 4 de Poliție din Timișoara. Ce spune cel acuzat

Publicat

pe

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut Corpului de Control să facă verificări la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara, unde Sindicatul Europol a reclamat că şeful Secţiei, care între timp a demisionat din funcţie, îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii.

„Conducerea Ministerului doreşte clarificarea urgentă a acestei situaţii, susţinând necesitatea menţinerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuţiilor de serviciu”, a transmis, luni, într-un comunicat de presă, MAI.

Sindicatul Europol a anunţat, sâmbătă, că şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, care îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii, a demisionat din funcţie, dar rămâne în cadrul Poliţiei Judeţene Timiş.

Sindicatul Europol a scris, pe pagina de Facebook, că un şef din cadrul IPJ Timiş îşi hărţuieşte angajaţii.
„Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, a transmis Europol.
Sursa citată a menţionat că un un asemenea limbaj trivial nu are ce căuta în Poliţia Română şi că cei care l-au tolerat ar trebui să plece împreună cu acesta.
„Efectiv am rămas consternaţi când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secţiei 4 Poliţie şi ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular poliţiştilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial şi această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliţia Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiş, iar lipsa de reacţie şi implicit lipsa unor sancţiuni au încurajat şefii să-şi conducă oamenii prin teroare şi dispreţ!”, au afirmat reprezentanţii Europol.
Sindicatul poliţiştilor a menţionat că în timpul mandatului lui Carmen Dan şi al lui Marcel Vela nu s-au organizat concursuri pentru funcţiile de conducere şi s-au menţinut împuterniciri pe criterii politice.
Sindicatul a anunţat apoi, într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, că şeful Secţiei 4 din Timişoara a demisionat din funcţie.
„Şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara şi-a depus demisia din funcţia de conducere şi va îndeplini o funcţie de execuţie în cadrul IPJ Timiş. Să nu credeţi însă că această decizie vine ca urmare a regretului faţă de comportamentul manifestat, pentru că pentru el este ceva normal să existe un astfel de limbaj între şef-subaltern. Este de fapt supărat că au ajuns în public aceste capturi şi că există o presiune din partea societăţii, acesta considerăm că este adevăratul motiv.  Totuşi, această decizie personală de a renunţa la funcţie nu elimină obligaţia cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar şi contravenţional pentru faptele sale”, a transmis Europol.
Sindicatul a menţionat că faptele acestuia reprezintă contravenţie şi sunt sancţionate cu amendă între 10.000 şi 15.000 de lei.
Ce spune cel acuzat
“Vreau să le mulțumesc colegilor pentru ce au făcut pentru mine! Nu-mi dau nici o demisie, să mă demită alții dacă consideră că am greșit”, ne-a declarat, duminică, comisarul Alin Popa, care tocmai împlinise sâmbătă vârsta de 40 de ani, în timp ce soția sa a făcut 38 în aceeași zi. A fost, probabil, cea mai tristă zi de naștere din viața lui Alin Popa, care s-a declarat însă de acord să discute cu “Renașterea bănățeană” și să-și expună punctul său de vedere pe marginea scandalului declanșat vineri seară.
Citiți aici interviul:

Locale

Primele insule ecologice vor fi puse în funcțiune, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara anunță că, începând cu data de 10 iulie, vor fi puse în funcțiune primele insule ecologice din oraș.

Astfel, 19 insule din cartierele Aradului și Torontalului vor deveni operaționale în cadrul unui program pilot. În funcție de observațiile și sesizările venite din partea cetățenilor în perioada de testare, sistemul va fi ajustat și îmbunătățit până la operaționalizarea tuturor celor 100 de insule, în toamna acestui an.

Insulele au fost achiziționate direct de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și fac parte dintr-un program mai amplu derulat de municipalitate, dedicat modernizării sistemului de colectare a deșeurilor. În total, au fost instalate 100 de insule, care vor deservi aproximativ 9.000 de apartamente și 27.000 de locuitori din zonele cu cea mai mare densitate din oraș.

Aceste sisteme moderne de colectare a deșeurilor vor fi gestionate de RETIM și ADID, partenerii responsabili cu operarea, monitorizarea și întreținerea lor. Fiecare insulă este dotată cu cinci containere pentru colectarea separată a deșeurilor: biodegradabil, rezidual, plastic/metal, hârtie/carton și sticlă. Accesul se va face pe bază de cartelă, iar insulele sunt dotate cu senzori digitali care monitorizează nivelul de umplere și trimit alerte în cazul în care nu sunt folosite corespunzător.

Proiectul municipalității are o valoare de 6.887.300 lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Meteorologii au emis un cod  portocaliu de caniculă pentru județul Timiș, valabil în perioada 4 iulie 2025, ora 10:00 – 5 iulie 2025, ora 10:00.

Pentru a nu deveni victime ale caniculei, salvatorii de la ISU Timiș recomandă respectarea următoarelor măsuri:

Evitați aglomerația, efortul fizic intens și expunerea prelungită la soare!

Evitați expunerea prelungită la soare!

Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!

Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!

Consumați fructe și legume proaspete!

Evitați deplasările la orele de vârf. Dacă totuși este necesar, deplasați-vă prin locuri umbrite și faceți repaus.

Creșterea temperaturilor favorizează producerea și propagarea incendiilor de vegetație uscată, punând în pericol culturile și utilajele agricole, animalele și chiar locuințele.

Arderea vegetației uscate și/sau a miriștilor este strict interzisă.

În caz de nevoie, apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență puteți afla accesând https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

Cod galben de caniculă, la Timișoara. Unde sunt cele 5 puncte de prim ajutor din oraș

Citeste mai mult

Locale

Campanie de colectare și reciclare a hainelor uzate, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de colectare și reciclare a hainelor uzate. Până în prezent, aproape 15 tone de haine uzate au fost colectate prin parteneriatul încheiat între municipalitate și societatea CVS Recycling SRL.

Dintre acestea, 2 tone au fost predate numai în prima parte a lunii iunie. În loc să ajungă la gunoi cu resturile menajere sau chiar să se transforme în rampe ilegale, textilele sunt reciclate și li se dă o nouă viață.

În paralel, în perioada 2 iulie – 6 august, timișorenii au la dispoziție încă o modalitate gratuită de a renunța la textilele pe care nu le mai folosesc. În cadrul campaniei derulate de Retim, în parteneriat cu ADID, pot fi predate haine, lenjerii, pilote, pături, covoare mici, draperii, perdele, lavete, mopuri și alte textile de dimensiuni medii (nu voluminoase). Fiecare persoană poate preda maximum 60 de kilograme.

Campania municipalității este una permanentă, iar timișorenii pot lăsa hainele pe care nu le mai folosesc la containerele speciale amplasate în mai multe zone din oraș: Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei – punct TRAFO, Zona Soarelui – Școala Gimnazială nr. 30.

În plus, le pot preda la centrul de colectare din Moșnița Nouă, situat pe Calea Medveș nr. 100, Hala 14, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Pentru cei care preferă colectarea de la domiciliu, pot face o programare la numărul 0742 344 784.

Data Locația Ora
2 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal  11.00 – 18.00
3 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal
4 iulie Str. Bucovina col  cu str. Cernăuți (Terenul viran)
7 iulie Str. Iuliu Grozescu intersecție cu str. Timocului nr. 33
8 iulie Str. Adam Mickievics nr. 41 intersecție cu str. Radu de la Afumați nr. 19
9 iulie Str. Mătăsarilor nr. 58
10 iulie Str. Ion Ionescu de la Brad intersecție cu str. Holdelor
11 iulie Str. Armoniei intersecție cu str. Marginii (Parcare Auchan – spate)
14 iulie Str. Grigore Alexandrescu nr. 58 intersecție cu str. Viilor nr. 23
15 iulie Str. Dunărea nr. 21 intersecție cu str. Ciobanului
16 iulie Str. Nicolae Titulescu nr. 1 (Fosta bază sportivă Uszoda)
17 iulie Str. Răsăritului intersecție cu str. Amurgului
18 iulie Nera – parcarea auto amenajată, lângă intrarea în Stadionul CFR
21 iulie Aleea Azurului (În spate la AEM – intersecție cu str. Orion)
22 iulie Calea Șagului nr. 143 (Sub pod)
23 iulie Romulus nr. 49 – parcarea amenajată (Intersecție cu str. Octavian Goga)
24 iulie Parc Petőfi Sándor (DJ521 intrarea cu str. Nicolae Andreescu)
25 iulie Str. Costică Rădulescu (Parcarea amenajată/marcată la exterior Acad. Politehnica Timișoara)
28 iulie Str. Cercului intersecție cu str. Gavril Musicescu
29 iulie Str. Polonă nr. 32 (Pod Centura – Utvin)
30 iulie Str. Nicolae Titulescu intersecție cu str. Nufărul
31 iulie Str. Gavril Musicescu nr. 159
1 august Str. Ardealului nr. 61 intersecție cu str. Martir Gogu Opre
4 august Str. Calea Bogdăneștilor colț  cu str. Macilor
5 august Str. Mircea cel Bătrân colț  cu str. Ciocârliei
6 august Str. București – parcare

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite