Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ATENȚIE! Caz penal: 32 de persoane au virat bani în unele conturi convinse că vor avea profit

Publicat

pe

Un număr de 11 persoane sunt urmărite penal și o persoană este arestată preventiv după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au  descoperit că grupul infracţional pe care aceştia l-au constituit a convins 32 de persoane să vireze bani în unele conturi sub promisiunea că vor avea un profit garantat.

Prejudiciul în acest caz depăşeşte 1,6 milioane lei.

Suspecţii, din România şi Republica Moldova, au beneficiat de susţinerea unor persoane cu notorietate.

Decizia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara vine după ce au fost făcute percheziţii în 11 locaţii pe teritoriul României şi Republicii Moldova.

„S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 11 suspecţi şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de doi dintre aceştia, care au dobândit calitatea de inculpaţi. În cauză a fost formulată propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, faţă de unul dintre inculpaţi”, se arată într-un comunicat de presă, de joi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Un cetăţean din Republica Moldova şi un altul din România, ajutaţi de mai multe persoane din cele două ţări, au indus în eroare 32 de persoane.

„În perioada anilor 2020 – 2021, două persoane, dintre care una cetăţean al Republicii Moldova, iar cealaltă cetăţean român, cu concursul mai multor persoane, atât cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi cetăţeni români, au indus în eroare un număr de 32 de persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase şi prin folosirea de calităţi mincinoase şi de mijloace frauduloase, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de 1.632.648 lei (929.430 lei şi 144.398 euro, echivalentul a 703.218 lei)”, se arată în comunicat.

Persoanele vătămate au fost convinse să vireze sume de bani, în diferite conturi bancare.

„Astfel, cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade,  Insidetradeinvest şi Cryptotrade, pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăţi comerciale inexistente şi beneficiind de promovarea din partea a două persoane de notorietate în România, au determinat persoanele vătămate să le transfere diverse sume de bani, în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor, urmând ca persoanele vătămate să primească un profit garantat (uneori de până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 Euro în 72 de ore vor primi dublu), promisiune care nu a mai fost respectată ulterior. Pentru câştigarea încrederii persoanelor vătămate, acestea au fost iniţial determinate  să transfere sume mici de bani cu titlu de investiţie, iar ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum şi presupusul profit. Prin această modalitate a fost câştigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a crea falsa convingere că vor avea profit garantat”, se arată în comunicat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, astfel, urmărirea penală faţă de 11 persoane, în acest caz şi au propus arestarea preventivă pe numele unui inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Circulație parțială la coborârea de pe A1, la intrarea în Giarmata

Publicat

pe

O nouă etapă din proiectul de lărgire la 4 benzi a DJ 691 în zona accesului spre A1 de la Giarmata, a fost finalizată iar începând de sâmbătă, 27 mai, se poate circula pe porțiunea modernizată, pe care s-a turnat stratul de AB2 (anrobat).

Este vorba de aproximativ 2,2 km ai tronsonului de la coborârea de pe Autostrada A1, cuprins între km. 12+760, până la girația de la intrarea în Giarmata, la km.10+500.

Circulația se va realiza pe 2 benzi, în ambele direcții, spre și dinspre autostradă.

Dirijarea traficului se va face inițial prin balize și indicatoare rutiere iar, de luni, se va trece și la executarea de marcaje rutiere provizorii, fără a afecta major traficul, cu menținerea indicatoarelor de semnalizare și a restricțiilor de viteză aprobate.

În paralel, pe același tronson amintit, se continuă lucrările de infrastructură la celelalte două benzi, piste de biciclete, la racordurile cu drumurile laterale și la viitoarele sensuri giratorii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite