Ne găsiți și pe:

Locale

ATENȚIE! Șase persoane înșelate prin metoda „Accidentul“, la Timișoara

Publicat

pe

Persoane necunoscute care apelează aleatoriu, sub anonimat, numere de telefon din reţele de telefonie fixe, iar în momentul în care intră în contact cu o persoană, în general din categoria celor vârstnice, simulează diferite timbre vocale şi îşi atribuie anumite grade de rudenie (fiu, fiică, nepot, nepoată etc), cu scopul de a crea un impact emoţional, iar în funcţie de modul de răspuns al interlocutorului, îi comunică faptul că a suferit un accident grav, prin cădere sau ca urmare a unui accident de circulaţie ori infectare cu virus COVID, şi îi solicită ajutorul cu sume mari de bani pentru tratament medical, de ordinul zecilor de mii de euro, sau obiecte preţioase ori bijuterii, sunt căutate de polițiști.

„La nivelul Poliţei Municipiului Timişoara, în perioada 1 februarie 2022 – 15 iunie 2022 au fost înregistrate 6 sesizări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fapte comise prin metoda cunoscuta sub numele de Accidentul. Deşi numărul sesizărilor nu este alarmant, totuşi, dorim să atragem atenţia cetăţenilor asupra acestui fenomen, astfel încât aceştia să nu devină victime ale unor persoane rău intenţionate”, informează IPJ Timiş.

„Inducând sentimentul că victima vorbeste cu o persoană apropiată, intervine în convorbire o altă persoană care îşi atribuie o calitate oficială (medic, poliţist, procuror, avocat, reprezentant consular, reprezentant al unor societăti de asigurări etc.), care solicită victimelor adresele de domiciliu sau alte date persoanale, şi le transmite faptul că la domiciliul lor se va prezenta o persoană care urmează să ridice sumele de bani, în calitatea de reprezentat al instituţiilor menţionate mai sus. Induse în eroare, victimele predau sumele de bani unor persoane necunoscute care se prezintă la locaţia de domiciliu (uneori mascate, cu şapcă, ochelari sau mască chirurgicală, pentru a nu putea fi recunoscute) constatând ulterior că au fost înşelate. Uneori, din dorinţa de a face bine, ajungem să fim victime ale unor persoane rău intenţionate. Sfatul nostru este să nu vă lăsaţi pradă emoţiilor, să rămâneţi calmi şi să nu luaţi decizii în grabă”, explică IPJ Timiş modul de operare.

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 septembrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 septembrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 septembrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Locale

Medic cardiolog reținut pentru luare de mită. Pretindea între 100 și 2.000 de euro de la bolnavi

Publicat

pe

Un medic cardiolog din Timișoara a fost reținut, luni, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), prevăzută de art.289 alin.1 C.pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.

Conform anchetatorilor, în perioada 19 septembrie  – 26 septembrie 2022, Marian Gașpar, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul Institutului de Boli Cardio-Vasculare din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Arad, S.J.A. Timiș și a serviciilor de specialitate din cadrul D.G.A..

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite