Ne găsiți și pe:

Locale

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ. Cod portocaliu de ploi abundente, în județul Timiș

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ nr. 145 din data de 4 noiembrie 2021, potrivit căreia, în intervalul 4 noiembrie, ora 18.00 – 5 noiembrie, ora 18.00 în județul Timiș este cod portocaliu de ploi abundente

Zone afectate: În județul Timiș va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.

Consecinţele (efectele) posibile în cazul vântului puternic pot fi următoarele:
•întreruperi ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii pe durate relativ importante;
•acoperişurile şi coşurile caselor pot fi avariate;
•se pot rupe ramuri, crengi de copaci;
•circulaţia rutieră poate fi perturbată, îndeosebi pe rutele secundare şi în zonele forestiere;

În vederea prevenirii efectelor produse de posibile fenomene meteorologice periculoase, pentru asigurarea protecţiei populaţiei şi desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii economico-sociale, vă rugăm să dispuneţi următoarele măsuri:

1.Urmărirea cu atenţie a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu “Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţiile hidrotehnice şi poluări accidentale”.

2.Informarea membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă;

3.Folosirea tuturor mijloacele existente pentru avertizarea cu prioritate a populaţiei şi obiectivelor aflate în zonele de risc la inundaţii din revărsări de cursuri de apă, scurgeri de pe versanţi şi accidente la construcţii hidrotehnice, aşa cum sunt ele delimitate în planurile locale de apărare, precum şi a populaţiei aflate în zonele de risc pentru producerea fenomenelor meteorologice periculoase ;

4.Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă va monitoriza cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice şi va fi pregătit în permanenţă, pentru a lua măsurile ce se impun ;

5.Verificarea existentului de utilaje şi materialelor necesare intervenţiei la inundaţii ;

6. Urmărirea atentă a prognozelor meteo şi hidrologice zilnice;

7.Realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albia majoră a cursurilor de apă, din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor;

8.Evacuarea preventivă a oamenilor şi animalelor şi punerea în siguranţă a bunurilor ce nu pot fi evacuate, prin ridicare la cote superioare sau prin ancorare;

9.Urmărirea formării şi eliminarea blocajelor din zona podurilor şi podeţelor;

10.Efectuarea de observări cât mai dese pe cursurile de apă pentru urmărirea creşterii nivelurilor, evoluţia acestora şi informarea periodică la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”BANAT” al judeţului Timiş;

11.Identificarea spaţiilor de cazare temporară cât şi a locurilor de refugiu pentru oameni şi animale, în caz de nevoie;

12.Identificarea de resurse financiare şi materiale pentru hrănirea şi cazarea temporară a sinistraţilor ;

13. Obligativitatea instituirii permanenţei la primărie cu persoane competente stabilite de preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (viceprimar, secretar, alţi membrii din C.L.S.U.) şi raportarea la Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”BANAT” al Judeţului Timiş (Dispecerat :fax. 0256/430615, 0256/435875, şi telefon 112, 0256/434870, 0256/434871) a oricărui eveniment major produs pe raza localităţii dumneavoastră.

Locale

RECIDIVĂ periculoasă. Un adolescent anunță, fals, a doua oară la 112 amplasarea unei bombe

Publicat

pe

Un adolescent de 15 ani a fost amendat cu 2.000 de lei de polițiști după ce luni a anunțat la numărul de urgență 112 că într-un centrul comercial din Timișoara este amplasată o bombă.

Aceasta este a doua faptă penală a tânărului, în luna ianuarie, aceste anunțând, tot la telefon, amplasarea unui dispozitiv exploziv la Liceul Catolic. Şi atunci alarma a fost una falsă.

„În urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe cel care a alertat autorităţile, fiind vorba despre acelaşi minor de 15 ani,care a sesizat în luna Ianuarie a acestui an, existenţa unei bombe la un liceu din Timişoara”, anunţă IPJ Timiş.

Adolescentul a fost amendat.
„Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă”, mai anunţă IPJ Timiş.

Citeste mai mult

Locale

Fără apă potabilă pe mai multe străzi din Timișoara, din cauza unor lucrări

Publicat

pe

Joi, 26 mai, între orele 8 – 19, pe strada Orion la intersecțiile cu străzile Sirius, Aleea Icar și Martir Vasile Balmuș se vor executa conectări de conducte.

Pe durata lucrărilor se va întrerupe apa pe străzile Orion, Martir Vasile Balmuș, Oglinzilor, Aleea Martir Eugen Nagy, Aștrilor, Aleea Azurului, Sirius, Aleea Icar, precum și la Școala Gimnazială nr. 30, Stația Electrica, Cabinetul Medical Dr. Crișan Dan, Policlinica Iasis și la Punctele Termice 91, 92 și 93.

La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure.

„Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm clienților să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. Rugăm, de asemenea, consumatorii să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată“, precizează reprezentanții Aquatim.

Citeste mai mult

Locale

Razii în cascadă, la Timișoara. Șoferii indisciplinați, sancționați

Publicat

pe

În zilele de 19-20 mai a.c., în intervalele orare 6:00-12:00 și 18:00-02:00, la nivelul Poliției Municipiului Timișoara, polițiștii timișoreni împreună cu polițiștii din cadrul Direcției de Poliție Locală Timișoara au organizat o razie care a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea vizibilității și autorității polițienești, prevenirea migrației ilegale precum și prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

Razia s-a desfășurat în două etape, atât în mediul urban cât și în cel rural cu precădere comunele limitrofe municipiului Timișoara și au participat 179 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului  (ordine publică, rutieră, investigații criminale, proximitate și sisteme de securitate) și 22 de polițiști din cadrul Direcției de Poliție Locală Timișoara.

În cadrul acțiunii, au fost controlate 25 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, dar și 39 de alte societăți comerciale și spații de cazare, în 5 situații fiind folosit butonul de panică în vederea testării timpului de reacție al echipelor de intervenție din cadrul societăților de pază specializate, fără a fi constate nereguli.

Totodată, au fost verificate mai multe persoane eliberate din penitenciar.

Polițiștii au legitimat 1.546 de persoane, au controlat 1.127 de autovehicule și au condus 29 de persoane la sediul poliției în vederea identificării/amprentării.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au efectuat 268 de testări cu aparatul etilotest și 16 testări cu aparatul drugtest.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 247 de sancțiuni, în valoare totală de 59.346 de lei, dintre care 228 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G 195/2002,iar 17 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor prevăzute de Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (*republicată*)pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Au fost constate 8 infracțiuni, toate la regimul rutier.

Au fost reținute în vederea suspendării 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru conducere sub influența alcoolui, 2 pentru conducere agresivă și 6 pentru depășiri neregulamentare.

Au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În timpul raziei, în zona pasajului Solventul, au mai fost depistate 3 persoane de origine afgană, care au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În 20 mai 2022, în jurul orei 01:10, pe strada Michelangelo din municipiul Timisoara,  a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 ani, acesta  fiind testat cu aparatul etilotest și a rezultat o valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Afost întocmit dosar penal.

Tot în 20 mai 2022, în jurul orei 00:40, pe strada Canalul Bega din Timișoara, a fost oprit pentru control un autoturism condus un tânăr de 22 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în urma testării cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC-5.

Conducătorul auto a fost condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, s-a întocmit dosare penal.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite