Ne găsiți și pe:

Locale

BILANȚ. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a asfaltat 93 km. de drumuri, în 2021

Publicat

pe

Anul 2021 se încheie, pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, cu câteva puncte de referință importante.

Instituția a realizat, în acest an, cel mai mare buget pe partea de întreţinere din ultimii 10 ani, adică peste 181 milioane de lei, raportat la un maxim din anii precedenți care nu a depășit 130 milioane lei, și a realizat cel mai mare număr de km de lucrări de întreţinere periodică din istoria DRDP Timișoara, în total 364 km echivalenți.

Defalcat, vorbim despre 114 km de tratamente bituminoase, 157 km de straturi bituminoase foarte subțiri, 93 km covoare asfaltice.

Puncte la fel de importante pentru bilanțul din acest an al DRDP Timișoara sunt:

  •   Realizarea unei campanii de reparații fără precedent într-o fereastră de lucru extrem de scurtă pe DN 68A, pe cei 15 km între Nodul Rutier Margina și Descărcarea Holdea, principala realizare în cadrul acestor lucrări fiind refacerea integrală a structurii rutiere între km 44+700 și km 49+000, pe restul sectorului fiind executate lucrări de covoare asfaltice și alte lucrări de reparaţii punctuale. Aceste lucrări s-au putut executa, în două luni, numai prin devierea traficului greu, care are acum, după finalizarea lucrărilor, condiţii mult îmbunătăţite de circulaţie;
  •    Fluidizarea circulației în Nodul Rutier Margina, prin realizarea unui punct de întoarcere pentru accesul pe autostrada A1, sensul spre Timișoara;
  •    Realizarea în regie proprie a celor mai mari cantităţi de lucrări de la înființarea Secției de Producție Lucrări Drumuri din anul 2018 până în prezent, din care amintim cei 67.000 mp de lucrări de reciclare in situ, dar și reparaţii/covoare asfaltice cu o cantitate de 21.000 tone mixturi asfaltice fabricate și puse în operă;
  •     Deblocarea lucrărilor de reparații capitale pe sectorul Nicolinț – Oravița, de pe DN 57 Orşova – Moraviţa, prin lansarea procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor. S-au depus toate diligențele necesare către C.N.A.I.R. S.A. București astfel încât s-a reuşit şi deblocarea situaţiei sectorului Oravița – Moravița pentru care tot în acest an a fost lansată procedura de licitație pentru proiectare;
  •   Pentru sectorul administrat al DN 7A (Obârșia Lotrului – Petroșani), în 2021 s-a reuşit lansarea procedurii de achiziție pentru expertizarea lucrărilor şi întocmirea proiectului pentru restul de executat, care a fost finalizată și a fost semnat contractul;
  •     DRDP Timișoara și-a asumat și a realizat asigurarea viabilității corespunzătoare pe DN 59B (Cărpiniș – Deta) executând lucrări de covoare asfaltice și reciclare pe un total de 23,269 km echivalenți cu terți, 11,375 km echivalenți în regie proprie, din care 9,677 km echivalenți unde s-au executat şi lucrări de reciclare, urmând ca în 2022 să se finalizeze și restul de 22 de km.

„Toate acestea au fost realizate printr-o implicare colectivă, prin insistenţă şi persistenţă, dar şi cu concursul tuturor celor implicaţi (colegi, constructori, colaboratori, autorităţi). Îi asigurăm pe utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din aria de activitate a DRDP Timișoara că vom continua și în anii următori să luăm toate măsurile pentru ca starea acestor artere să fie cât mai bună și să ofere condiții de siguranță în trafic“, a transmis ing. Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara.

Locale

ATENȚIE! Se fură, în continuare, catalizatoare auto

Publicat

pe

Polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au reținut trei bărbați, de 19 și 23 de ani, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat în municipiul Timișoara. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Astfel, în 17 ianuarie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara, au identificat trei bărbați, de 19 și 23 de ani, bănuiți de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 8/9 ianuarie a.c., tinerii, ar fi sustras catalizatorul unui autoturism, parcat pe strada Uranus din municipiul Timișoara.

Bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt caificat și introduși în Centru de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

La activitate au participat și polițiștii din cadrul Postului de Poliție Jebel.

Citeste mai mult

Locale

Concept nou în Timișoara: „Oala cu potol“ – Food delivery pentru familii și grupuri de persoane

Publicat

pe

O companie din Timișoara a lansat, zilele trecute, un concept nou pe piața de food: livrare la domiciliu de mâncare proaspătă pentru familii și grupuri de persoane.

„Oala cu potol“ este un concept nou pe piața food din Timișoara și propune livrarea la domiciliu de preparate din bucătăria tradițională românească și nu numai pentru mai multe persoane.

Astfel, puteți comanda mai multe feluri de ciorbe, ciobă rădăuțeană, ciorbă de burtă, ciorbă de legume, dar și felul doi: fripturi, iahnie de fasole, gulaș, toate pentru întreaga familie. De asemenea, se pot prepara mâncăruri la cerere, chiar dacă nu sunt prevăzute în meniu.

Toate meniurile sunt gătite cu ingrediente proaspete, de la producători locali din localitățile județului Timiș.

Comenzile se dau cu o zi înainte pentru ca master-cheful să poată să comande ingredientele care se gătesc astfel încât să fie proaspete în ziua livrării.

„Ne adresăm familiilor ocupate, în care părinții sunt la muncă, până după amiaza și nu au timp să mai stea în bucătărie să gătească. De asemenea, ne adresăm studenților, companiilor cu până la 10-12 angajați și chiar mai mulți, dar și grupurilor de prieteni care doresc să-și petreacă o seară în curte sau pe terasă cu mâncare caldă și proaspătă“, se arată într-un comunicat de presă al companiei care implementează conceptul „Oala cu potol“.

Dacă doriți mâncare la oală pentru întreaga familie puteți să comandați la numărul de telefon 0742 274 120.

Comandă o oală de mâncare pentru toată familia și adu-ți aminte de mesele din copilărie.

Alege din meniul nostru ce ai vrea să împarți cu cei dragi mâine la prânz sau la cină și plasează o comandă.

Tu aranjează masa și noi îți livrăm oala cu potol caldă direct la tine acasă!

Citeste mai mult

Locale

Piste de biciclete sub Podul Dacilor și Podul Șaguna

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a încheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Amenajare piste de bicicletă sub Podul Dacilor și Podul Șaguna”.

Municipiul Timișoara are un bogat coridor pietonal și velo, de tip promenadă, pe malul râului Bega. Acest spațiu a fost valorificat și redat cetățenilor, inclusiv prin piste de biciclete care să-l străbată. Rețeaua respectivă se întinde și în afara teritoriului Timișoarei, până la granița cu Serbia.

Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna. Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Contractul prevede ca pistele să fie de minimum 1,5 metri pe sens și bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, dacă este posibil.

Proiectantul care a câștigat licitația este POD PROIECT SRL și va avea la dispoziție 60 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru a finaliza documentația. Valoarea contractului este de 97.580 lei (TVA inclus).

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite