Ne găsiți și pe:

Locale

RECOMANDARE. Cum să scăpați de hoți și rău-făcători în perioada sărbătorilor

Publicat

pe

În preajma sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot sustrage bunuri din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau pe care le găsesc descuiate.

Când o persoană necunoscută sună la uşă trebuie să fiţi vigilenţi şi să aveţi în vedere câteva aspecte:

 • acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavostră sau pe care le introduceţi în casă;
 • dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document;
 • nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi, sau orice alte persoane necunoscute;
 • obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, să nu spună că sunt singuri în casă.

De asemenea, pentru prevenirea furturilor din locuinţe poliţiştii recomandă:

 • uşa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite (tip „cu amprentă”) şi cu lanţ de siguranţă;
 • acordaţi atenţie şi intrărilor secundare în locuinţe, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa;
 • evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă;
 • anunţaţi imediat Poliţia atunci când în holurile scărilor, pe paliere sau în faţa uşii unui apartament sesizaţi persoane dubioase care staţionează fără motiv;
 • înştiinţaţi secţia de poliţie de care aparţineţi atunci când observaţi că persoane necunoscute ies din bloc cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri;
 • o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi, atunci când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii;
 • în cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere;
 • când trebuie să încărcaţi multe bagaje pentru o călătorie îndelungată, faceţi acest lucru cu discreţie, pentru a nu atrage atenţia;
 • în situaţia în care cheile de la uşa de acces v-au fost sustrase împreună cu actele de identitate sau uitându-le în broască, pe dinafară, acestea au dispărut, schimbaţi de urgenţă sistemele de asigurare!
 • nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori.

În această perioadă nici hoţii de buzunare nu se lasă mai prejos, astfel că atunci când vă aflaţi în spaţii publice aglomerate, la cumpărături sau în mijloace de transport în comun, trebuie să fiţi foarte atenţi, pentru a evita să deveniţi victime ale acestora.

În acest sens, trebuie să respectați câteva reguli simple:

– atunci când mergeţi la cumpărături luaţi doar suma necesară efectuării acestora;

– nu ţineţi toţi banii în acelaşi loc, ci compartimentaţi-i, pentru a nu fi obligaţi să scoateţi întreaga sumă de fiecare dată când achiziţionaţi vreun obiect întrucât acest lucru atrage atenţia infractorilor;

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;

– evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi, scopul fiind acela de a vă înşela;

– nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool;

– nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;

– când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Locale

ATENȚIE! Se fură, în continuare, catalizatoare auto

Publicat

pe

Polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au reținut trei bărbați, de 19 și 23 de ani, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat în municipiul Timișoara. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Astfel, în 17 ianuarie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara, au identificat trei bărbați, de 19 și 23 de ani, bănuiți de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 8/9 ianuarie a.c., tinerii, ar fi sustras catalizatorul unui autoturism, parcat pe strada Uranus din municipiul Timișoara.

Bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt caificat și introduși în Centru de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

La activitate au participat și polițiștii din cadrul Postului de Poliție Jebel.

Citeste mai mult

Locale

Concept nou în Timișoara: „Oala cu potol“ – Food delivery pentru familii și grupuri de persoane

Publicat

pe

O companie din Timișoara a lansat, zilele trecute, un concept nou pe piața de food: livrare la domiciliu de mâncare proaspătă pentru familii și grupuri de persoane.

„Oala cu potol“ este un concept nou pe piața food din Timișoara și propune livrarea la domiciliu de preparate din bucătăria tradițională românească și nu numai pentru mai multe persoane.

Astfel, puteți comanda mai multe feluri de ciorbe, ciobă rădăuțeană, ciorbă de burtă, ciorbă de legume, dar și felul doi: fripturi, iahnie de fasole, gulaș, toate pentru întreaga familie. De asemenea, se pot prepara mâncăruri la cerere, chiar dacă nu sunt prevăzute în meniu.

Toate meniurile sunt gătite cu ingrediente proaspete, de la producători locali din localitățile județului Timiș.

Comenzile se dau cu o zi înainte pentru ca master-cheful să poată să comande ingredientele care se gătesc astfel încât să fie proaspete în ziua livrării.

„Ne adresăm familiilor ocupate, în care părinții sunt la muncă, până după amiaza și nu au timp să mai stea în bucătărie să gătească. De asemenea, ne adresăm studenților, companiilor cu până la 10-12 angajați și chiar mai mulți, dar și grupurilor de prieteni care doresc să-și petreacă o seară în curte sau pe terasă cu mâncare caldă și proaspătă“, se arată într-un comunicat de presă al companiei care implementează conceptul „Oala cu potol“.

Dacă doriți mâncare la oală pentru întreaga familie puteți să comandați la numărul de telefon 0742 274 120.

Comandă o oală de mâncare pentru toată familia și adu-ți aminte de mesele din copilărie.

Alege din meniul nostru ce ai vrea să împarți cu cei dragi mâine la prânz sau la cină și plasează o comandă.

Tu aranjează masa și noi îți livrăm oala cu potol caldă direct la tine acasă!

Citeste mai mult

Locale

Piste de biciclete sub Podul Dacilor și Podul Șaguna

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a încheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Amenajare piste de bicicletă sub Podul Dacilor și Podul Șaguna”.

Municipiul Timișoara are un bogat coridor pietonal și velo, de tip promenadă, pe malul râului Bega. Acest spațiu a fost valorificat și redat cetățenilor, inclusiv prin piste de biciclete care să-l străbată. Rețeaua respectivă se întinde și în afara teritoriului Timișoarei, până la granița cu Serbia.

Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna. Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor.

În baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind: elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor; elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentații cadastrale, etc.) şi a documentațiilor pentru obţinerea tuturor acordurilor şi avizelor pentru Certificatul de Urbanism, asistență tehnică din partea proiectantului pe toată durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție a lucrărilor.

Contractul prevede ca pistele să fie de minimum 1,5 metri pe sens și bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, dacă este posibil.

Proiectantul care a câștigat licitația este POD PROIECT SRL și va avea la dispoziție 60 de zile de la emiterea ordinului de începere pentru a finaliza documentația. Valoarea contractului este de 97.580 lei (TVA inclus).

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite