Ne găsiți și pe:

Locale

Biletele pentru transportul în comun pot fi cumpărate cu telefonul, la Timișoara

Publicat

pe

Plata biletelor pe mijloacele de transport din Timişoara se poate face, din această săptămână, şi cu telefonul mobil, prin SMS şi prin aplicaţia mobilPay Wallet. Călătorii mai au posibilitatea să îşi achiziţioneze bilete de la chioşcuri, prin aplicaţia 24 pay sau prin POS-uri.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, marţi, că a intrat în vigoare plata cu SMS pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun din Timişoara.

Cei care vor să îşi achite călătoriile cu mijloacele de transport în comun prin SMS trebuie să trimită un mesaj către numărul scurt 7442. Apoi, în cazul în care doresc să cumpere un bilet valabil 60 de minute, trebuie să tasteze litera B, de la bilet.

În cazul în care doresc să cumpere o legitimaţie pentru o zi, trebuie ca mesajul să cuprindă cuvântul ZI. Cei care vor să călătorească cu vaporaşele trebuie să parcurgă acelaşi procedeu, iar litera pe care o scriu să fie V.

Lângă literele care indica tipul de bilet pe care doresc să îl cumpere, oamenii trebuie să noteze şi linia pe care se află. În funcţie de titlul de călătorie pe care îl doresc, oamenii vor trebui să achite tarife între 0,22 şi 2,5 euro.

În urma trimiterii SMS-ului, călătorii vor primi, la rândul lor, un mesaj de confirmare a plăţii, mesaj pe care trebuie să îl arate controlorilor, în locul biletelor tradiţionale.

Pentru a plăti cu cardul prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clienţii pot descărca gratuit aplicaţia din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Astfel, utilizatorul alege tipul biletului şi linia dorită, confirmă plata alegând unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate în aplicaţie şi primeşte imediat pentru control, prin SMS şi în istoricul tranzacţiilor din aplicaţie, confirmarea plăţii însoţită de codul biletului şi durata de valabilitate a titlului de călătorie cumpărat. Prima plată realizată astfel va fi salvată automat în aplicaţie cu toate detaliile ei, pentru plăţi viitoare şi mai rapide, cu un singur click.

„Societatea de Transport Public Timişoara se adaptează cerinţelor şi tendinţelor în ceea ce priveşte achiziţionarea titlurilor de călătorie direct din mijloacele de transport în comun, prin intermediul SMS-ului şi a aplicaţiei mobilPay Wallet, două sisteme de plată facile şi eficiente pentru călători”, a declarat Nicolae Bitea, director general la Societatea de Transport Public Timişoara.

Călătorii care nu doresc să folosească aceste metode de plată mai au şi alte opţiuni: fie îşi vor cumpăra bilet, în mod tradiţional, de la chioşcurile din oraş, fie vor folosi aplicaţia 24 pay sau îşi vor achita biletul cu ajutorul POS-urilor montate în mijloacele de transport în comun.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Demersuri pentru modernizarea drumului Timișoara – Moșnița Nouă

Publicat

pe

Una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean pentru timișoreni și timișeni a intrat în linie dreaptă. Lărgirea la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița Nouă a fost publicată pe SICAP.

Lucrarea are o valoare estimată de 30.000.000 lei, fără TVA, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul Consiliului Județean, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

„Suntem în linie dreaptă cu această investiție. Licitația este direct pentru execuția lucrării, întrucât am realizat deja proiectul tehnic. Ca estimare, în cazul în care nu vom avea parte de contestații, se va putea lucra chiar din această toamnă. Investiția a întârziat mult, pierdută prin contestații aberante, dar acum suntem la un singur pas important înainte de a vedea utilajele pe șantier”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete și iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantați peste 1000 de arbori și se vor amenaja accese către străzile laterale și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staționarea autovehiculelor, cât și stații pentru transportul în comun.

Drumul va fi modernizat și lărgit pe o lungime de 4.1 km. Conform documentației, termenul de execuție maxim acceptat este de nouă luni. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12 august.

Citeste mai mult

Locale

Se închide circulația pe pasajul Michelangelo. Cât timp și de ce

Publicat

pe

Comisia de circulaţie a municipiului Timișoara a dat aviz favorabil închiderii traficului rutier duminică, 14 iulie 2019, între orele 13,30 – 23,00tras  pe traseul bd. Vasile Pârvan-Pasaj Michelangelo-bd. Corneliu Coposu.

Traficul se închide cu ocazia desfăşurării activităţilor culturale şi sportive “VpB Fest” (Verde pentru biciclete), ediţia a II-a.

Condiţia pusă organizatorilor este de a nu afecta traficul rutier în zona intersecţiei bd. Mihai Viteazul-bd. Vasile Pârvan, respectiv pe străzile Michelangelo – Cluj – FC Ripensia şi Spl. Nistrului – Pestalozzi – bd. Corneliu Coposu.

Citeste mai mult

Locale

Restricții de circulație în Timișoara pentru lucrări de modernizare a drumurilor

Publicat

pe

În perspectiva anului 2021, când Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, municipalitatea realizează în oraş mai multe lucrări care au drept scop fluidizarea circulaţiei în zona centrală, prin  lărgirea unor artere.

Deoarece lucrările în execuţie vor impune o serie de restricţii de circulaţie, primăria face apel la înţelegerea cetăţenilor şi recomandă evitarea, pe cât posibil, a zonelor în care se lucrează.

Astfel, în perioada 15 iulie 2019 – 9 septembrie 2019, pentru execuţia lucrărilor de lărgire a carosabilului se vor institui restricţii de circulaţie: în Piaţa I.C. Brătianu, pe străzile Martin Luther, Hector, bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, în Piaţa Iancu Huniade, pe strada 20 Decembrie 1989, bd. C. D.Loga, bd. Revoluţiei, bd. Regele Ferdinand, bd. Regele Carol I.

De asemenea, se va lucra şi în alte zone din oraş pentru reparaţii la drumurile municipale şi se va închide traficul rutier:

– În perioada 12 iulie – 17 iulie 2019, în intervalul orar 7 – 18, pentru executarea lucrărilor de asfaltare se va închide total circulaţia pe strada Bujorilor, pe sectorul cuprins între Calea Şagului şi strada Emil Zola.

– În perioada 12 – 16 iulie 2019, între orele 7 – 17,30 va fi închisă total circulaţia pe strada Hebe, pe sectorul cuprins între strada Mureş şi strada Liviu Rebreanu pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare.

Restricţii de circulaţie vor fi:
– În perioada 15 iulie – 26 august 2019, în zona Pieţei Gheorghe Domăşneanu, Calea Stan Vidrighin, bd. Liviu Rebreanu, strada Venus şi Calea Buziaşului, pentru execuţia lucrărilor de întreţinere se vor impune restricţii de circulaţie.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite