Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Bugetare participativă, ediția a doua. Întâlniri cu cetățenii în cartierele Timișoarei

Publicat

pe

Campania de bugetare participativă organizată de Primăria Municipiului Timișoara, aflată la cea de-a doua ediție, încurajează timișorenii să se implice în bunul mers al orașului și să decidă care sunt prioritățile propriilor cartiere.

Până în 15 mai, sunt așteptați toți timișorenii să vină cu propuneri concrete, bazate pe nevoile identificate în zonele unde locuiesc, astfel încât proiectele să vină în întâmpinarea cerințelor comunității din care fac parte.

Anul acesta, există un instrument de sprijin pentru cartiere, prin  programul pilot dedicat zonelor Fratelia, Ronaț, Polonă și Kuncz. Specialiști ai Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere, din cadrul primăriei, se deplasează în teren, pentru o serie de întâlniri cu cetățenii, în cadrul cărora sunt prezentate posibilitățile oferite de acest program. Până acum, au fost organizate asemenea întâlniri în toate cele patru zone marginalizate și cetățenii și-au manifestat deja interesul de a depune proiecte.

În săptămâna 24 – 28 aprilie, se organizează a doua sesiune de întâlniri, pentru a discuta mai concret despre propunerile de proiect care ar putea fi depuse pentru  fiecare zonă. Programul întâlnirilor este următorul:

Luni, 24 aprilie, ora 17:00 – zona Ronaț – Școala Gimnazială Dimitrie Leonida;

Marți, 25 aprilie, ora 18:00 – zona Kuncz;

Miercuri, 26 aprilie, ora 17:00 – zona Polonă, în apropierea stației Fabrica de Zahăr;

Joi, 27 aprilie ora 17:00 – zona Fratelia Școala Gimnazială nr. 15.

La primele întâlniri, a fost prezentat modul în care funcționează instrumentul de bugetare participativă. Cetățenii identifică nevoile din zona în care locuiesc, formulează idei și depun proiecte, care sunt evaluate pentru a verifica îndeplinirea criteriilor, iar apoi sunt votate public. Proiectele care reunesc cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor vor fi implementate de aparatul de specialitate și instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Timișoara.

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor cu inițiativă civică, în cadrul întâlnirilor din cartiere, reprezentanții structurii care gestionează activitatea de guvernanță participativă oferă îndrumare și consultanță, în vederea elaborării proiectelor. Încurajăm cetățenii să participe în număr cât mai mare la aceste întâlniri, care le oferă prilejul de a deveni parte din soluțiile care contribuie la creșterea calității vieții în cartiere și în întregul oraș.

Informații suplimentare legate de organizarea acestor întâlniri se pot obține la numerele de telefon 0744476782 (pentru zonele Polonă și Fratelia), 0744500862 (pentru zona Kuncz) și 0744475920 (pentru zona Ronaț).

Locale

Amendă și oprirea temporară a activității la restaurantul Taverna Racilor. Ce nereguli au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat restaurantul Taverna Racilor din Timişoara cu 15.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii, după ce au găsit peşte şi fructe de mare ţinute în condiţii neigienice sau păstrate la decongelat în cutii în care se afla lichid scurs din decongelare.

În urma controlului, a rezultat că restaurantul funcţiona fără autorizaţie de la Primăria Timişoara.

„SC Nedsea SRL – Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ. Abateri: operatorul economic funcţionează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizaţie din partea Primăriei Municipiului Timişoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obţinere acord pentru desfăşurarea exerciţiilor comerciale”, au transmis reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului Timişoara.

În urma controlului au fost găsite mai multe nereguli.

„Materiile prime (peşte, fructe de mare) 271 kg depistate in spaţiile de depozitare, păstrare – spaţii frigorifice şi congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara şi pentru siguranta alimentelor in condiţiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătăţile în spaţiile de depozitare, ouăle nu erau curăţate şi dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spaţiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltraţii de umezeală şi porţiuni lipsă. Nu se respecta condiţiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice şi impurităţi în conţinut”, arată comisarii de la Protecția Consumatorului.

În urma controlului a fost dată o amendă de 15.000 de lei şi un avertisment.

De asemenea, a fost dispusă măsura opririi temporare a serviciilor, până la remediere şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

 

Citeste mai mult

Locale

Ovidiu Hațegan, pasagerul cu numărul un million pe Aeroportul Internațional Timișoara

Publicat

pe

Arbitrul international Ovidiu Haţegan a fost desemnat pasagerul cu numărul un milion din anul 2023, de reprezentanții Aeroportului Internațional din Timișoara.

Ovidiu Hațegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona din Liga Campionilor și s-a întors acasă cu la bordul unei aeronave Lufthansa, care făcea o cursă München – Timişoara.

Ovidiu Haţegan a a declarat că zboară de 20 de ani de la Timişoara spre destinaţii din întreaga lume.

„Felicitări şi mult succes în activitate, Ovidiu Haţegan!”, i-au transmis reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Ovidiu Haţegan a fost în camera VAR la meciul de la Barcelona, la care la centru s-a aflat Radu Petrescu. Partida s-a încheiat 5-0 pentru catalani.

Citeste mai mult

Locale

Târg de adopții canine, la Timișoara

Publicat

pe

Sâmbătă, 𝟐𝟑 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, Primăria Municipiului Timișoara organizează 𝐓â𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐝𝐨𝐩ț𝐢𝐢 „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!“

În 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐀𝐥𝐩𝐢𝐧𝐞𝐭 (𝐥â𝐧𝐠ă 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐬𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐚), între 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟒:𝟎𝟎, vă puteți extinde familia cu un patruped mereu pus pe joacă.

Vor fi pregătiți pentru adopție 10 câini, care au fost deparazitați, vaccinați, sterilizați și microcipați, pentru a ne asigura că fiecare patruped este pregătit pentru a intra într-o familie iubitoare.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația de protecție a animalelor 𝐀𝐧𝐢𝐦𝐚𝐥 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐓𝐞𝐚𝐦.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite