Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Parcul Primăverii, la Muzeul Satului Bănățean. Traseu de aventură pentru copii, spectacole de teatru și ateliere de creație pentru întreaga familie

Publicat

pe

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara găzduiește în această perioadă cea de-a doua ediție a Parcului Primăverii.

Până pe data de 1 mai timișenii sunt invitați să exploreze zonele amenajate cu mult gust pentru ei, dar și să ia parte la toate ofertele de activități puse la dispoziție în mod gratuit.

Pe cărările din cadrul parcului participanții vor descoperi folclorul și tradițiile românești, readuse la viață prin instalații surprinzătoare. Îndemnăm participanții să dedice și puțin timp acestora, astfel vor descoperi cu adevărat poezia și emoția primăverii.

Trei scene, concerte LIVE și o varietate de activități captivante. Zona de Food Court oferă mai multe sortimente diversificate, de la gustări sărate la cele dulci, preparate calde și deserturi delicioase.

Parcul Primăverii provoacă familiile timișene la competiții distractive care le pun sângele în mișcare și mintea la contribuție.

Copiii cu vârsta între 6 și 12 ani pot participa la un traseu de aventură, care constă în probe de îndemânare, echilibru, concentrare și multă perspicacitate.

Va fi organizat și un concurs „De-a joaca”, în zilele de sâmbătă și duminică, 29 și 30 aprilie, în intervalul orar 14:00 – 16:00. Este vorba de parcurgerea unui traseu ce începe cu o ușoară probă de cățărare, urmată de mini sprint și lansarea cerculețelor zburătoare. La final, cei care rămân în concurs vor avea de trecut și proba de echilibru și testarea abilităților de tragere cu arcul. Nu este necesară înscrierea în prealabil, dar doritorii sunt rugați să fie prezenți cu 15 minute înainte de începerea concursului.

În celelalte zile, traseul poate fi folosit de către copii, doar sub supravegherea unui părinte sau a unui adult care îi însoțește.

În Zona de Teatru și Activități au loc o serie de ateliere creative dedicate copiilor: Atelier de cioplit, organizat în colaborare cu Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, atelier de reciclare – Tablou de primăvară, organizat în colaborare cu Muzeul Național al Banatului, atelier de creație cu susținerea cercetașilor României, Licos Timişoara și multe alte ateliere și spectacole de teatru puse în scenă de Teatru pe Roți, Teatrul Merlin și Teatru Magic OZ.

Mai multe detalii despre program și atracțiile pregătite pentru timișeni pot fi găsite pe www.parculprimaverii.ro

Parcul Primăverii este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș, adus în fața publicului ca și contribuție specială pentru Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Cea de-a doua ediție a Parcului Primăverii își așteaptă vizitatorii până la 1 mai, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie.

Locale

Vaporașele vor circula, din nou, pe Bega, de la 1 martie

Publicat

pe

Societatea de Transport Public Timişoara a anunţat că de la 1 martie se va relua circulaţia vaporaşelor pe Bega, ambarcaţiunile fiind coborâte la apă sâmbătă, pentru probe.

Traseul curselor pe Bega, graficul de circulaţie, dar şi staţiile în care vor opri urmează să fie disponibile în curând pe site-ul STPT.

Preţul unui bilet pentru o călătorie cu vaporaşul, în regim de transport public, pe cursul râului Bega, în interiorul Timişoarei, este de doar 1 leu.

Vaporaşele vor face şi curse de agrement, tot pe Bega, însă nu doar pe teritoriul Timişoarei, ci până la ecluza de la Sânmihaiu Român. O astfel de călătorie durează 2 ore, iar preţul unui bilet va costa, pentru un adult, 30 de lei, 10 lei pentru copii, iar persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub 7 ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş vor beneficia de gratuitate, pe baza documentelor doveditoare.

Un vaporaş care circulă pe Bega are o capacitate de 50 de persoane.

Societatea de Transport Public Timişoara are în administrare 7 vaporaşe.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Locale

Amenzi de 63.000 de lei la depozitul Unicarm din Orțișoara. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Depozitul Unicarm din localitatea Orţişoara a fost amendat cu 63.000 de lei de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care, în urma unui control, au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare.
Conform unui comunicat de presă, de joi, al CRPC Vest Timiş, în urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Orţişoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate găsite în vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o maşină care asigura o temperatură între 2-4 grade , intrerupându-se lanţul de frig .
Au mai fost găsite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheaţă în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conţinut cuprins în bloc de gheaţă, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării si recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport.
De asemenea, inspectorii au identificat şi practici comerciale incorecte.
„S-a constatat faptul ca la Branza topită cu smantană la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeaţă-140 g şi Branză topită cu verdeaţă plasa-140g  – S-au cântărit produsele si s-a constatat ca produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat. De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM caşcaval şi preparate din carne fără a se menţiona cantitatea netă. Consumatorii fiind induşi în eroare prin omisiune inselătoare”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cadrul aceluiaşi control au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deşi producatorul menţionează o temperatură de 2-10 grade şi au fost identificate preparate produse de Unicarm cu deficienţe de etichetare.
În urma controlului au fost date 7 amenzi în valoare totală de 63.000 de lei şi 4 avertismente.
De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a peste 2.720 kg produse neconforme şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.

Citeste mai mult

Locale

Amendă de 30.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor pe pațiul public. Persoana sancționată a făcut curățenie

Publicat

pe

Poliția Locală a identificat și sancționat o persoană care a aruncat ilegal deșeuri la intersecția dintre străzile Cercului și Dimineții.

Conform prevederilor OUG 92/2021, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 lei și s-a stabilit un termen de o zi pentru a face dovada predării corecte a deșeurilor. De asemenea, persoana sancționată a venit la fața locului pentru a prelua deșeurile aruncate ilegal.

Primăria Timișoara are în vedere monitorizarea mai multor zone din oraș pentru a-I depista pe toți cei care aruncă deșeurile la voia întâmplării.

Foto: Poliția Locală

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite