Ne găsiți și pe:

Locale

„Demnitate, Democrație, Determinare“. Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara

Publicat

pe

Programul manifestărilor dedicate celor 31 de ani de la Revoluţia de la Timişoara, organizate de Primăria Municipiului Timișoara, se va desfăşura, în acest an, sub deviza „Demnitate, Democraţie, Determinare” şi va include exploziţii, slujbe de pomenire, depuneri de coroane, momente de reculegere in memoria eroilor martiri.

16 decembrie

ora 11.30, va avea loc o şedinţă festivă a Consiliului Local Timişoara, însă fără accesul publicului.

ora 12.00 va fi deschisă expoziţia de artă „Remember 89: Momente, Oameni, Fapte – 31 de ani de la declanşarea Revoluţiei Române din Decembrie 1989 la Timişoara”, la Centrul Multifucţional Bastion.

ora 13.00 va avea loc lansarea cărţii „1989 pe înţelesul tuturor”, autor Adrian Kali. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifucţional Bastion, însă fără accesul publicului. De la ora 18.00 este programat un moment de reculegere şi aprindere a „Candelelor Nemuririi” în Piaţa Victoriei.

17 decembrie –  zi de doliu

ora 10:00, la Catedrala Mitropolitană va avea loc Slujba de pomenire a eroilor martiri şi sepunere de coroane de flori.

ora 10.30 la Monumentul Crucificării din Piaţa Victoriei se vor depune, de asemenea, coroane de flori,

ora 14:00, la Cimitirul Eroilor va fi slujba de pomenire a eroilor martiri, depunere de coroane şi parastas.

18 decembrie

la ora 18:00, la Catedrala Mitropolitană vor fi depuneri de candele.

20 decembrie

la ora 12.00 va fi declanşată sirena antiaeriană pentru a marca dobândirea de către Timişoara a statutului de oraş liber de comunism.

ora 15.00 este programată deschiderea expoziţiei „31 de ani de la Revoluţia Română” la Bastion Theresia,

de la 17.00 va fi lansarea blogului „Revoluţia de la Timişoara – după 30 ani” şi a cărţilor editate „Timişoara – 30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989”, ediţia II-a revăzută şi adăugită, coordonatori: Marcel Tolcea şi Bercia Valer “Introducerea în manualele de istorie a unui capitol care să trateze Revoluţia Română în complexitatea ei”, Societatea Timişoara, coordonator: Bercia Valer şi Regea Cătălin. Toate acestea vor avea loc fără accesul publicului.

21 decembrie

ora 13.00, va avea loc expoziţia simpozion în memoria eroilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989 şi lansarea cărţii – album „Întâlnirea cu îngerul” la Bastion Theresia.

22 decembrie

Pomenirea eroilor martiri ai Revoluţiei Române în toate bisericile din Episcopia Timişoarei.

Locale

CONTROALE. Bărbați depistați drogați la volan sau sub influența alcoolului

Publicat

pe

În perioada 24 – 27 iunie 2022, polițiștii timișeni au depistat în județ mai mulți bărbați bănuiți de conducere sub influența alcoolului sau substanțelor psiho-active.

În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 03:40, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliție Rurală Peciu Nou au oprit pentru control în localitatea Sânmihaiu Român din județul Timiș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul este neînmatriculat.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”.

În 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Sânmihaiu Român, din județul Timiș, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 25, care ar fi condus sub influența substanțelor psiho-active.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Săcălaz, din județul Timiș, un bărbat de 37 de ani, care ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a reieșit că bărbații ar fi consumat substanțe psihoactive (canabis și cocaină), aceștia fiind conduși la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psiho-active”.

În 26 iunie a.c., în jurul orei 20:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș au depistat în localitatea Giroc un bărbat, în vârstă de 28 de ani, care ar fi condus sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

În 26 iunie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliție Urbană Timișoara  au oprit pentru control pe strada Ovidiu Cotruș din municipiul Timișoara, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere”.

În 27 iunie a.c., în jurul orei 00:42, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jimbolia au depistat pe DN 59A un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care ar fi condus sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe numele conducătorilor auto au fost întocmite dosare penale pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Citeste mai mult

Locale

ATENȚIE șoferi! Girație provizorie și schimbarea sensului de circulație pe bulevardul Cetății

Publicat

pe

Primăria Timişoara are în programul de dezvoltare realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitare linii de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseul 4, Bulevardul Cetăţii”.

Lucrările aferente acestui obiectiv de investiţii, finanţat din bugetul local, continuă și generează modificări în circulația rutieră.

Astfel, se vor executa lucrări de refacere a terasamentulului căii de rulare a tramvaiului,  înlocuirea șinelor și montajul cablurilor în intersecția str. Gheorghe Lazăr – bd. Cetății – str. Cloșca, începând cu data de 27 iunie 2022 (ora 9) până în data de 28 noiembrie 2022.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a circulației rutiere în această intersecție se va amenaja o girație provizorie pe perioada  lucrărilor, instalațiile de semaforizare  funcționând pe intermitent.

De asemenea, în perioada menționată traficul va fi dirijat de pe partea stângă pe partea dreaptă a bulevardului Cetății dinspre str. Gheorghe Lazăr spre Calea Torontalului, iar pe partea stângă a bulevardului Cetății  se va circula în regim de sens unic de la str. Gheorghe Lazăr până la intersecția cu str. Matei Basarab.

Citeste mai mult

Locale

Incendiu la un depozit de deșeuri din materiale plastice, la Becicherecu Mic

Publicat

pe

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un depozit de deșeuri din materiale plastice, pompierii luptându-se mai multe ore pentru lichidarea acestuia.

„Am fost anunţaţi despre producerea unui incendiu de deşeuri materiale plastice, în comuna Becicherecu Mic. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă 2 ofiţeri şi 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţime, un container de stingere cu o capacitate de 7000 l apă şi un echipaj SMURD”, a informat ISU Timiş.

Au fost alertate Serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Becicherecu Mic şi Biled, dar şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Biarena Sânandrei.

Suprafaţa afectată de incendiu este de 2.000 mp de deşeuri plastice aflate pe platformă, şi 500 mp din acoperişul uneia dintre construcţii.

A fost anunţată Garda de Mediu.

Pompierii urmează să stabilească cauza producerii incendiului.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite