Ne găsiți și pe:

Locale

Dominic Fritz, discuție telefonică cu Ursula von der Leyen. Oficialul european a acceptat invitația de a vizita Timișoara

Publicat

pe

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat pe profilul său de Facebook că a invitat-o la Timișoara pe Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene și că aceasta a acceptat invitația, vizita urmând să aibă loc în anul 2023.

Am avut în această după-amiază (n.r. joi) o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România“, a anunțat primarul Timișoarei pe profilul său de Facebook.

Dominic Fritz a mai dezvăluit că „prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România?“

„I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara).

Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană“.

Edilul-șef al orașului a mai scris că „O să prezint la sfârșitul lunii o propunere pentru cum să ieșim din amorțeală actuală“.

Reacțiile timișorenilor la anunțul primarului au fost diverse, haioase și, așa cum se poartă de Facebook, pline de ură.

Ce spun timișorenii

„Dominic, pina la vaccinari, ce facem cu bolnavii de Covid care trebuie sa astepte 2 zile sa vina acasa Salvarea pentru a fi testati? Mama mea are 80 ani si se pare ca are Covid. A vorbit azi cu medicul ei de familie si a gasit o Salvare pentru miine (i s-a spus ca a avut noroc) sa vina acasa sa o testeze si apoi eventual sa o duca la spital avind in vedere situatia ei. Se pare ca Timisoara este printre putinele orase mari unde trebuie sa astepti citeva zile sa vina Salvarea“, a întrebat Daniela Demeter într-un comentariu.

„Oare i-a spus si de bataia de joc la adresa pensionarilor care sunt pusi pe drumuri, pentru gratuitati? D-le Primar, sper sa nu va bateti joc, de parinții si bunicii nostrii, care v-au votat!“, a scris Rozalia Berta.

„Aoleu ce onoare. Fosta Ministru al Apararii al Germaniei care a virat Milioane din impozite platite de cetateni in Firma la care era angajat fiul ei pentru consultanta si cind au vrut sa faca o ancheta sia sters datele de pe telefonul mobil ca sa nu i se poata dovedi ceva si cind in Germania nu a mai fost portabila prietenii ei Merkel so Macron au ridicato in postura de comisar al Uniunii Europene. Toti ratatii primesc posturi in Dictatura Uniunii Europene. Cu asa ceva va rog sa nu va laudati. Eu va vad in rindul necoruptiilor“, a scris Richard Reb.

„Dominic Fritz, lumea e sătulă de povesti, spune-ne cu bugetul, da-ne un draft, zi-ne cât e procentul pentru bugetul participativ, arată-ne organigrama a tot ce înseamnă și tine de primărie cu numele șefilor, cu specificarea posturilor vacante, a interimatelor.

Zi-ne cu “managerii de cartier”, sunt probleme in cartiere, cui ne adresam, cum rezolvam problemele?

Nu o mai lălăi, Dominic fă ceva!“, a scris Cristian Popovici.

„Si eu am vorbit azi cu mama, presedinta familiei. M-a felicitat pentru intrarea in noul an acum o saptamana. Iar eu i-am povestit cum am facut o crema de zahar ars si cum m-a cucerit definitiv gustul fin si textura cremoasa si de ce a meritat sa-i fie acordat titlul de cel mai bun dulce din lume. In timp ce scriu comentariul asta, stau si eu cu mana pe inima“, a scris Ada Ioniță.

 

Locale

Bărbați arestați pentru că au furat 300 de litri de pesticide

Publicat

pe

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut pentru 24 de ore trei tineri, bănuiți că ar fi sustras o cantitate de aproximativ 300 l de pesticide de pe raza localității Sânnicolau Mare. Aceștia au fost introduși în Arestul I.P.J Timiș.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat 3 percheziții, pe raza localităților Liebling și Jebel, la domiciliile a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, bănuiți de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 3 noiembrie 2020, cei în cauză ar fi sustras aproximativ 300 de litri de pesticide, din localitatea Sânnicolau Mare, cauzând un prejudiciu de 65.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, cei în cauză fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși in Centrul de Reținere și Arest Preventiv Timiș, urmând să fie prezentați Parchetului Sânnicolau Mare cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tinerilor precum și pentru recuperarea prejudiciului.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operațiuni Speciale, luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș și al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

CONTROALE în județul Timiș. 236 persoane amendate pentru că nu purtau mască

Publicat

pe

Polițiștii timișeni  împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au verificat societățile comerciale care angrenează simultan un număr mare de angajați cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta acestora, precum și  spațiile comerciale din județ fiind monitorizată respectarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție cât și prezența în interior a unui număr limitat de persoane în funcție de rata de incidență, scopul fiind  prevenirea/limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

La activităţi au participat 305 forţe de ordine, fiind verificate 86 de  societăți comerciale, 99 de locații/obiective, precum şi 107 mijloace de transport persoane, dintre care 47 de mijloace de transport în comun, fiind totodată verificate/legitimate aproape 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 268 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 117.950 de lei.

Dintre acestea 236 de sancțiuni contravenționale în valoare de 95.950 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare și 32 de sancțiuni în valoare de 22.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Citeste mai mult

Locale

Animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara, mutate temporar în habitate partenere

Publicat

pe

Mai multe animale de la Grădina Zoologică din Timișoara au fost mutate în habitate noi partenere până la amenajarea unor alte spații care să le găzduiască.

Marți, 13 aprilie 2021, a început mutarea în custodie pe perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești – Grădina Zoologică Ploiești a 3 oi, 3 gâște canadiene, 3 pisici sălbatice, 4 ratoni, un coati și un nandu.

Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timișoara urmează să fie preluate 59, de către: Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT „Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.

Pentru animalele care nu pot fi mutate se  va asigura hrană și îngrijire.

Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă, începând cu data de 18 decembrie 2020, în vederea elaborării unui nou proiect de grădină zoologică la standarde europene.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite