Ne găsiți și pe:

Locale

Dr. Virgil Musta – eroul de la Timișoara. A vindecat cei mai mulți pacienți infectați cu coronavirus

Publicat

pe

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transms că până la acest moment, la Timişoara au fost vindecaţi 152 de pacienţi infectaţi cu coronavirus, fapt care înseamnă că unul din cinci români externaţi a fost tratat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Dr. Virgil Musta poate fi considerat eroul național al acestei pandemii, el fiind omul care printr-o organizare riguroasă și o muncă titanică a reușit să demonstreze că se poate dacă se vrea. Dr. Virgil Musta este omul care, în ultima lună, nu și-a văzut mai mult de câteva ore familia, dedicându-se complet familiei sale de la spital și pacienților greu încercați de infecțiile cu coronavirus.

Într-un interviu acordat zilele trecute unei televiziuni, Virgil Musta, cel care conduce secția de boli Infecțioase a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a atras atenţia că nu există un tratament miraculos împotriva noului virus.

Aşadar, măsurile de prevenţie sunt primordiale pentru a evita răspândirea COVID-19. Iar schema aplicată pacienţilor din Timişoara este doar una dintre variantele posibile din protocolul național de tratament.

„Nu cred că există niciun tratament miraculos, nici de prevenție și nici de tratat. Să respectăm toate regulile, ca să nu facem această boală. Este vorba despre regulile care împiedică transmiterea aeriană a virusului. Să ne dezobișnuim să ducem mâna la gură, la ochi, pe față, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să considerăm că orice suprafață și orice persoană pe care o putem întâlni este, la ora actuală, contaminată cu acest virus”, a spus dr. Virgil Musta.

Acesta a decis că pacienții de la Timișoara să fie îngrijiți potrivit unei anumite scheme, care reprezintă una dintre variantele cuprinse în protocolul național de tratament.

„Schema de tratament face parte din protocolul național, pe care l-am analizat împreună cu Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”, și o parte a acestui protocol am hotărât să fie folosit în clinica noastră.  Între posibilitățile terapeutice prevăzute în protocolul național, noi am ales o anumită posibilitate, care prevede un tratament cu o singură tabletă, ceea ce permite o foarte bună complianță a pacienților și până acum, aparent, cu rezultate foarte bune”, a mai explicat dr. Musta.

Persoanele externate dupa vindecare rămân in izolare la domiciliu încă două săptămâni, la finalul cărora vor fi testate din nou.

Reguli recomandate de dr. Virgil Musta în lupta cu coronavirusul

1. Pentru prevenirea contaminării pe cale aeriană:
– păstrați distanța socială de peste 2 m
– purtați mască
– aerisiți încăperile cât mai des
2. Pentru prevenirea contaminării prin mâini murdare
– NU ATINGEȚI FAȚA ( gura, nasul, ochii ) CU MÂNA, pentru că numai așa se transmite virusul pe acestă cale. Și pentru că știu că este foarte greu să scăpați de aceste gesturi involuntare, atrageți-vă atenția unul altuia (persoane cunoscute) de fiecare dată când faceți aceste gesturi, chiar până la enervare, până la disperare și poate așa veți reuși să evitați una dintre cele mai importante căi de transmitere .
– spălați-vă de cât mai multe ori pe mâini cu apă și săpun.
– dezinfectați des suprafețele (podele, tălpi pantofi, clanțe, întrerupătoare, telefoane mobile etc).
3. Pentru persoanele din grupele de risc – IZOLARE TOTALĂ!.

Despre dr. Musta Virgil Filaret

62 de ani

Sef Lucrari, medic primarboli infectioase Didactic, clinic

1992-2003 Asistent universitar Disciplina Boli Infectioase UMF Timisoara

2003-prezent Sef lucrari Disciplina Boli Infectioase UMF Timisoara

2003-prezent Doctor In Medicina

Membru al Societatii de Patologie InfectioasaMembru al Asociatiei Stiintifice Timisoara Medicala

Membru al CCIA Timisoara

Coautor la 2 carţi,

Cursul disciplinei de Boli Infectioase si omonografie

Coautor in 80 articole publicate in reviste din ţară si străinătate dintre care in 8 prim autor.

A comunicat 15 lucrari la congrese şi conferinte nationale de boli infectioase, HIV imunologie şi gastroenterologie.

Ultimele statistici, la Timișoara

„Unul dintre indicatorii net pozitivi ai acestei perioade este creşterea numărului pacienţilor vindecaţi şi externaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, unde, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ, au fost externate până acum 152 persoane, un rezultat ce poate fi considerat meritoriu. Practic, unu din cinci pacienţi vindecaţi la nivel naţional a finalizat un tratament realizat în cadrul spitalului timişorean Dr. Victor Babeş, pentru vindecvarea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

În judeţul Timiş sunt 275 de cazuri confirmate de coronavirus.

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 septembrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 septembrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 septembrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Locale

Medic cardiolog reținut pentru luare de mită. Pretindea între 100 și 2.000 de euro de la bolnavi

Publicat

pe

Un medic cardiolog din Timișoara a fost reținut, luni, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), prevăzută de art.289 alin.1 C.pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.

Conform anchetatorilor, în perioada 19 septembrie  – 26 septembrie 2022, Marian Gașpar, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul Institutului de Boli Cardio-Vasculare din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Arad, S.J.A. Timiș și a serviciilor de specialitate din cadrul D.G.A..

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite