Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Florina Terteci – condusă pe ultimul drum

Publicat

pe

Florina Terteci, tânăra care a îndoliat Girocul după ce s-a spânzurat, a fost condusă ieri pe ultimul drum de rude, cunoștințe și locuitori din comună dar și din Timișoara. Femeia de 36 de ani a lăsat în urmă doi copilași, unul de patru iar celălalt de nouă ani.

 

Își diviniza copiii

Cazul tragic a impresionat toată comunitatea, cei care au cunoscut-o pe Flori, fiind șocați de trista întâmplare. ”E o veste care a căzut ca un trăznet peste noi. Era o femeie specială, inteligentă și frumoasă dar care a fost copleșită de probleme. Era ultimul lucru pe care mă asteptam să-l facă având în vedere că își diviniza copiii”, ne-a declarat Ana, o apropiată a Florinei, care a participat la înmormântare. Tot ea, a continuat cu lacrimi în ochi: ”Ca să vă faceți o imagine despre ce suflet bun avea, vă povestesc o singură întâmplare. Într-o seară, în urmă cu ceva timp, m-am dus la alimentara pe care o deținea pe strada principală din Giroc, să cumpăr pâine. Nu mai avea decât o singură pâine pe care voia s-o duca acasă la ea. A taiat-o în două și a împărțit-o cu mine!”    

 

”Cumplit. N-a fost înțeleasă… ajutată”

Dincolo de durere au fost însă și sentimente de revoltă din partea apropiaților care spun că se știa de depresia Florinei însă nimeni n-a luat-o prea în serios și că nu s-au făcut suficiente lucruri pentru ajutarea ei. ”Era bolnava… O depresie urâtă. A mai avut o tentativă de suicid din cîte știu dar nimeni nu acordat o prea mare atenție problemelor ei. Trebuia ajutată. S-a plâns și prin comună că avea o situație grea, că e în depresie și nimeni n-o întelege. Poate tatăl ei trebuia să fie mai aproape de ea… ”, ne-a declarat M.T.

În aceeași notă a fost și mesajul scris de Rodica Ardelean pe pagina de Facebook a ziarului Timiș Press.ro:

”Este târziu, soțul și familia nu au văzut că ea are o problemă. Acum doi copilași vor trăi fără mângâierea mamei. Cumplit. Toți trebuie să fim mai atenți la cei din jurul nostru, nu indiferenți. Gestul ei a fost o răzbunare probabil pentru cei din jurul ei, care nu o înțelegeau prin ce trece. Oricum, ca o mamă să facă un astfel de gest, să nu-i mai pese de absolut nimic, nici măcar de copilași… A avut probleme pe care nu putea să le mai gestioneze singură… Nepăsarea celor din jur… Rezultatul este cumplit. Ma întreb unde erau cei care acum o regretă, păcat că indiferența ucide oameni buni…”

 

Mesaje de condoleanțe pe TIMIȘ PRESS

 

 Mesajele de condoleanțe au curs pe pagina de Facebook a Timiș Press.

 ”Dumnezeu să te odihnească! Păcat că ai ajuns să-ți iei zilele. Nu merită în ziua de azi ,ori câte probleme poți avea… să nu mai exiști… păcat de frumusețea ta și de copilașii tăi care vor suferi de azi în colo singuri și înlăcrimați că și-au pierdut mama !! Condoleanțe familiei. ” (Lia Costea)

”Numai ea știe ce a fost în inima ei! Dacă lumea ar fi altcumva, mai cu sentimente și întelegatoare nu s-ar m-ai sinucide atâția oameni.Cel care se sinucide are o durere profundă în suflet, iar în acel moment nu se mai gândeste la cei dragi. Dumnezeu să o odihnească… iar la ziua judecății să nu o pedepsească, a scris Lily Buckhart.

Un alt mesaj emoționant a fost trimis de Dumitru Ilea, din Italia:

”Dumnezeu să te odihnească în pace. Cu mult amar în inimă scriu acest mesaj de condoleanțe pentru foștii mei vecini din Giroc. Dumnezeu să vă întărească inima în aceste clipe grele prin care treceți și să vă mângâie suferințele pentru pierderea ființei dragi, Florina. Condoleanțe familiei și celor doi copilași. Sunt alături de voi cu gândul și cu inima. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă întărească și să vă aline durerea din suflete”

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Dezinsecție aeriană la Timișoara. Ce trebuie să știe cetățenii și, în special, apicultorii

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă și în luna august cu seria tratamentelor de dezinsecție aeriană pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora pe domeniul public al orașului.

Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 1 august 2024 – 2 august 2024, între orele 5.30 – 9.30, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Stropirile se efectuează pe toată raza orașului Timișoara.

„Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite să stea în raza de acțiune a avionului în timp ce acesta pulverizează, pentru a preveni eventualele incidente neplăcute.

Totodată, recomandăm apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv să scoată stupii în afara ariei de stropire“, informează reprezentanții Primăriei.

Aceștia mai precizează că personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Produsul folosit este Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 1 litru de apă, pentru combaterea ţânţarilor adulţi  prin activitatea de dezisecţie aeriană. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Acțiunile de dezinsecție sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sănătos și plăcut pentru toți locuitorii orașului. Facem apel la cetățeni să coopereze și să respecte recomandările pentru a maximiza eficiența acestei campanii.

Asociaţiile de locatari și proprietarii de gospodării individuale au responsabilitatea de a efectua acțiuni de dezinsecție, pe domeniul privat care le aparține, inclusiv în grădini și curți, pentru a asigura combaterea eficientă a țânțarilor.

Pentru rezultate mai bune în combaterea țânțarilor și a altor insecte dăunătoare, aceasta este deja a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon, ultimele tratamente de dezinsecție aeriană și terestră s-au organizat la începutul lunii iulie.

Citeste mai mult

Locale

AMENZI pentru proprietarii terenurilor care nu au curățat ambrozia și alte buruieni

Publicat

pe

Nu mai puțin de 71 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali din Timișoara, de la începutul lunii iunie și până în prezent, după ce au fost identificate și reverificate 277 de terenuri necurățate.

Dintre acestea, în cazul a 54 de terenuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 lei conform HCL 117/2024 pentru neasigurarea salubrizării, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, a arbuștilor de pe terenurile situate în intravilanul municipiului.

Alte 17 sancțiuni, cu avertisment în primă fază și cu termene pentru curățare, așa cum prevede Legea 62/2018, au fost aplicate persoanelor care dețin terenuri pe care crește planta alergenă ambrozia.

Astfel de situații au fost depistate pe Străzile Pictor Ion Zaicu, Ion Ionescu de la Brad, 1 Decembrie, Constantin Rădulescu Motru, Calea Urseni, Ștefan Lucian, Calea Șagului, Constructorilor, Matei Basarab, Bistrei, zona Metro 2, Toscu cu Stoia Udrea, Demetriade, Frigului, Aleea Viilor, Fedea, Piața Sf. Petru, Anemonelor, G. Musicescu, F. Medeleț, Zarand.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că sancțiunile prevăzute pentru necosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase de pe terenurile virane deținute sub orice formă, precum și din jurul imobilelor se sancționează cu amenzi între 2.000 și 2.500 de lei, conform HCL 117/2024.

Potrivit Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, în cazul nerespectării măsurilor impuse în urma aplicării avertismentului, amenzile pot fi între 1.000 lei și 5.000 lei pentru persoanele fizice și între 10.000 lei și 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Problema vegetației crescute din abundență, care poate reprezenta adevărate focare de infecție atragând insecte ce pot transmite boli, transformând terenurile în pericole pentru sănătatea populației, precum și surse reale de infestare cu plante alergene precum ambrozia, este în atenția polițiștilor de la Serviciul pentru Protecția Mediului, care efectuează permanent verificări pe această linie.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Locale

COD ROȘU de caniculă în Vestul țării. Sfaturi preventive pentru evitarea efectelor căldurii excesive

Publicat

pe

Agenția Națională de Meteorologie a emis cod roşu de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. „Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.  Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, a precizat ANM.

Meteorologii anunţă că valul de căldură va persista în toată ţara şi în zilele următoare.

Specialiştii Direcţiilor de Sănătate Publică au transmis o serie de măsuri preventive pe durata valului de căldură extremă.

Hidratarea corespunzătoare:

Consumaţi apă din abundenţă, chiar dacă nu simţiţi sete. Evitaţi băuturile alcoolice, cafeaua şi sucurile carbogazoase, deoarece acestea pot contribui la deshidratare.

Păstraţi întotdeauna la îndemână o sticlă cu apă.

Îmbrăcămintea adecvată:

Purtaţi haine uşoare, de culoare deschisă şi din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, care permit pielii să respire.

Folosiţi pălării cu boruri largi şi ochelari de soare pentru a vă proteja de radiaţiile solare.

Protecţia solară:

Aplicaţi cremă de protecţie solară cu un factor de protecţie (SPF) adecvat înainte de a ieşi afară. Reaplicaţi la intervale regulate, mai ales după transpiraţie sau contact cu apa.

Evitarea expunerii la soare:

Staţi în interior în timpul orelor de vârf (10:00 – 18:00), când radiaţiile solare sunt cele mai puternice.

Dacă trebuie să ieşiţi afară, căutaţi zone umbroase şi faceţi pauze frecvente la umbră sau în locuri răcoroase.

Utilizarea ventilaţiei şi aerului condiţionat:

Menţineţi locuinţa bine ventilată. Folosiţi ventilatoare sau aer condiţionat pentru a răci încăperile.

Petreceţi timp în spaţii publice climatizate, cum ar fi mall-urile sau bibliotecile, dacă acasă nu aveţi aer condiţionat.

Alimentaţia uşoară:

Consumaţi mese uşoare, bogate în fructe şi legume, care conţin un conţinut ridicat de apă.

Evitaţi alimentele grele şi bogate în grăsimi, care pot genera un disconfort suplimentar.

Monitorizarea persoanelor vulnerabile:

Acordaţi o atenţie deosebită copiilor, vârstnicilor şi persoanelor cu afecţiuni medicale cronice, care sunt mai sensibile la efectele căldurii extreme.

Verificaţi periodic starea de sănătate a acestor persoane şi asiguraţi-vă că sunt bine hidratate şi răcorite.

Activitatea fizică:

Limitaţi activităţile fizice intense în aer liber în timpul caniculei.

Dacă este necesar să faceţi exerciţii, alegeţi momentele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineaţa devreme sau seara târziu.

Recunoaşterea semnelor de epuizare termică şi insolaţie:

Specialiştii recomandă la simptomele epuizării termice: transpiraţie abundentă, slăbiciune, ameţeli, greaţă, dureri de cap.

În cazul insolaţiei, simptomele pot include piele uscată şi fierbinte, confuzie, pierderea cunoştinţei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite