Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Iulius Town – investiție de 442 milioane de euro. Ce s-a construit

Publicat

pe

Companiile Iulius şi Atterbury Europe au inaugurat, la Timişoara, proiectul mixt Iulius Town, cea mai mare investiţie din regiune, în valoare totală de 442 de milioane de euro.

Iulius Town a presupus integrarea Iulius Mall Timişoara într-un proiect amplu de regenerare urbană, completându-l cu funcţiuni de retail, office şi entertainment. Din valoarea totală a proiectului, până în prezent au fost investite 327 de milioane de euro, incluzând Iulius Mall Timişoara, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinaţi dezvoltării celei mai înalte clădiri de birouri din România, aflată în construcţie.

Iulius Town reprezintă primul ansamblu de tip mixt realizat în vestul ţării şi cel de-al doilea din portofoliul companiei IULIUS, după Palas Iaşi. Este un proiect regional, care se adresează Timişoarei, clienţilor din judeţele limitrofe şi celor din ţările din proximitate, Serbia şi Ungaria.

„În 2005, când inauguram Iulius Mall Timişoara, ştiam că nu ne vom opri aici, iar clienţii noştri au confirmat această aşteptare. Iulius Mall s-a integrat rapid în viaţa unui public care a depăşit graniţele ţării şi care a impus continuarea proiectului la o scară mult mai mare. Astăzi, Iulius Town este oraşul din oraş, un proiect multifuncţional care generează valoare adăugată pentru comunitate şi întreaga zonă. Împreună cu partenerul nostru, compania Atterbury Europe, am dezvoltat un pol de business regional, care contribuie la dezvoltarea economică, dar şi un spaţiu cosmopolit de shopping şi relaxare, unic în România”, a declarat Iulian Dascălu, Preşedintele companiei IULIUS.

„În iunie 2017, am semnat cu IULIUS un joint venture 50/50 pentru accelerarea ritmului rapid de dezvoltare pentru Iulius Town Timişoara şi alte proiecte. Parteneriatul nostru produce rezultate solide, după cum se poate vedea în prima etapă absolut impresionantă a dezvoltării mixte cu funcţiuni de retail, divertisment şi clădiri de birouri”, a declarat Henk Deist, CEO al companiei Atterbury Europe.

Situat în centrul Timişoarei, Iulius Town reprezintă cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta pe piaţa din România. Iulius Town este o sumă de recorduri: cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureştiului – 120.000 mp, 450 de magazine – şi cea mai mare ofertă de spaţii de birouri clasa A din regiune – peste 100.000 mp.

Branduri internaţionale în premieră, cele mai frumoase şi mai noi concepte de magazine disponibile în Europa, precum şi o varietate de cafenele şi restaurante tematice, cu terase şi privelişte spre zona verde confirmă Iulius Town drept destinaţia numărul 1 din vestul ţării pentru shopping, petrecerea timpului liber şi socializare.

Printre noutăţi se numără: Zara Home, Oysho, Peek & Cloppenburg, Liu Jo, Intimissimi, Marks & Spencer, Distinctive multibrand – A | X Armani Exchange, Napapijri şi Pepe Jeans London, Superdry & New Era, Next (kids), Sizeer, Grid, Primigi, Teilor Fine Jewellery, Beautik Haute Parfumerie, Meli Melo Deco etc. Alte branduri din Iulius Mall şi-au extins suprafaţa şi au implementat cele mai moderne concepte de magazine: Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Guess, Mango, Sephora, Douglas şi Musette.

Oferta va fi completată cu o extindere a World Class, care va deschide cel mai mare centru de fitness din România, cu piscină semiolimpică. De asemenea, Cinema City va inaugura un cinema multiplex extins, cu o capacitate de 12 săli şi va implementa, pentru prima oară în afara Capitalei, conceptul de cinema VIP, cu cină şi film în sistem all inclusive.

Iulius Town include şi concepte aparte de food & beverage, precum cafenele şic şi restaurante tematice, cu specificuri culinare diverse: mexican, mediteranean, libanez, italian, grecesc, sârbesc şi românesc.

Traficul anual estimat pentru Iulius Town este de peste 20 de milioane de vizitatori.

Iulius Gardens, ancora principală a proiectului mixt

Parcul din Iulius Town a presupus o investiţie în valoare de 8,7 milioane de euro şi a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România. Spaţiul verde integrează 10.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori de talie mare, transportaţi de la pepiniere din Italia cu peste 500 de autocamioane. Aici, vizitatorii se vor destinde citind o carte pe iarbă, parcul beneficiind de suprafeţe generoase acoperite cu gazon special, care permite traficul intens. Iulius Gardens mai include un lac, pe o suprafaţă de 800 mp, un carusel veneţian etajat pentru copii, un foişor, alei de promenadă şi piaţete pentru evenimente şi târguri în aer liber.

Iulius Town dispune şi de un centru ultramodern de conferinţe, cu trei săli elegante şi o capacitate de până la 1.000 de persoane, care vor găzdui evenimente business şi private.

În ansamblu se va deschide, pe 9 septembrie, prima grădiniţă din Timişoara cu predare în limba engleză după curriculum britanic, dar şi o şcoală primară.

Pol regional de business şi investiţii în infrastructură

Prima etapă de dezvoltare a Iulius Town include peste 100.000 mp de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri sunt operaţionale (50.000 mp închiriabili), printre chiriaşi numărându-se companii multinaţionale din IT, automotive şi customer support. Al patrulea imobil office, aflat în construcţie, va fi şi cea mai înaltă clădire din România. United Business Center 0 (155 m înălţime, 27 de etaje) va include 52.000 mp închiriabili de birouri, un hub medical pe o suprafaţă de 3.000 mp, restaurante, magazine şi un centru de conferinţe.

Iulius Town a presupus investiţii semnificative în infrastructură, în valoare totală de 13 milioane de euro. Străzile din proximitatea proiectului au fost lărgite şi modernizate, iar un tunel auto cu două benzi pe sens, care traversează ansamblul, contribuie la fluidizarea traficului din zonă. Toate aceste investiţii au fost sau urmează a fi donate municipalităţii.

Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume. Acest proiect s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 2.000 mp şi a beneficiat de participarea unor artişti din Venezuela, Peru, Brazilia, Mexic, Spania, Italia, Republica Moldova şi România.

Tot la capitolul infrastructură, alte 40,7 milioane de euro au fost investite în spaţii de parcare (într-o parcare supraetajată şi una subterană), numărul locurilor disponibile depăşind 4.000. La acestea se adaugă cele 800 de spaţii pentru parcarea bicicletelor din întregul ansamblu.

Locale

Femeie amendată cu 30.000 de lei pentru că a abandonat o saltea pe domeniul public, la Timișoara

Publicat

pe

O femeie din Timișoara a abandonat o saltea pe domeniul public și a primit amendă de 30.000 de lei. Femeia, de etnie rromă, a fost surprinsă de camerele de luat vederi aplasate în apropiere cum deplasează o saltea pe care o abandonează lângă o pubelă de gunoi.

În plină zonă centrală, unii cetățeni consideră că pot lăsa pe stradă ceea ce nu le mai e de folos în gospodărie. Aceste fapte sunt ilegale și sunt sancționate, conform legislației în vigoare.

Amenzile prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor sunt foarte mari și, prin Poliția Locală, se aplicăla fiecare abatere constatată.

Pe raza municipiului Timișoara funcționează 4 centre de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda gratuit deșeurile voluminoase, din construcții sau vegetale:

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Strada A. Imbroane, Nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Pentru deșeurile electronice și electrocasnice există un container de colectare DEEE în Piata 700. De asemenea, pot fi preluate de la domiciliu, prin ECOTIC, gratuit, apelând la numărul de telefon 0755087272, între orele 8:00-16:00.

Citeste mai mult

Locale

Săptămâna Mondială a Spațiului. Conferința internațională „Teach with Space”, la Timișoara

Publicat

pe

Săptămâna Mondială a Spațiului (4 – 10 octombrie 2023), ce include numeroase evenimente dedicate educării pe tema spațiului cosmic și semnificației descoperirilor cosmice, este și în acest an marcată în spațiul educațional timișorean prin organizarea conferinței internaționale „Teach with Space”.

Conferința internațională „Teach with Space” își așteaptă participanții în data de 5 octombrie 2023, orele 9.00-16.00. Cadrele didactice din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal sunt invitate la un eveniment special în cadrul căruia vor putea întâlni și interacționa cu specialiști și oameni de știință din diferite domenii.

Această conferință, organizată de Asociația Inițiativă în Educație alături de Universitatea de Vest din Timișoara, promovează concepte din științele spațiale care urmăresc creșterea interesului în derularea de activități STEAM prin descoperirea unor metode și resurse educaționale, cursuri și schimburi de bune practici naționale și internaționale. Participanții au astfel o oportunitate unică de a se conecta cu  oameni de știință care aduc inspirație și contribuie la integrarea disciplinelor de științe în școlile din România, într-un mod practic, accesibil vârstelor și nevoilor elevilor.

„Ne face o deosebită plăcere să oferim participanților un cadru plin de inspirație unde să descopere și să experimenteze modalități inovatoare ale procesului instructiv-educativ. Prima parte a conferinței va cuprinde prezentări în plen, paneluri și discuții. A doua parte oferă participanților accesul la ateliere educaționale.”, împărtășește Andrada Mazilu, coordonator proiect „Spațiul de cultură” în cadrul căruia se va organiza evenimentul.

Invitații internaționali în cadrul conferinței sunt:

  • Gernot Grömer, director Austrian Space Forum;
  • Rosa Doran, președinte NUCLIO – Núcleo Interativo de Astronomia e Inovação em Educação, Portugalia;
  • Adelina Machado, ESERO Portugalia, consilier educațional la Centrul Ciencia Viva, Portugalia;

Priscila Doran, coordonator proiecte de inovație în educație în cadrul NUCLIO – Núcleo Interactivo de Astronomia, coordonator Change Makers;

Sarah Roberts, Director of Education Faulkes Telescopes,UK;

Invitații naționali:

  • Cristina Stancu, co-manager ESERO România;
  • George Năzăreanu, biolog și artist vizual Karin’s Kids Academy;
  • Claudiu Tănăselia, fizician, cercetător și autor „Cu Ilie prin Galaxie – Carte de astronomie”;

Rareș Bișag, președinte Romanian Space Initiative.

Andrei Juravle, președinte Societatea Română pentru Promovarea Astronomiei Culturale;

Alec Bartos, artist vizual și președintele Comisiei de astrofilatelie al Federației Filatelice Române;

Radu Ticiu, fondator BioCoderDojo și inițiator Space Bugs;

Florin Secoșan, fizician astronom;

Gabriel Kelemen, conferențiar universitar doctor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Pentru participare este necesară completarea formularului:

https://forms.gle/HYauzUnHGMKaHJhv7

Locație: Universitatea de Vest Timișoara, bulevardul Vasile Pârvan, nr.4, Timișoara.

 Activitățile nu presupun taxă de participare.

Despre Asociația Inițiativă în Educație:

Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”. Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Mai multe detalii pe site-ul https://timisoara2023.eu/en/projects/spatiul-de-cultura/ și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/InitiativaInEducatie .

Persoană de contact:

Andrada Mazilu

Coordonator proiect „Spațiul de cultură”

0755 539 613

contact@inedu.ro

 

Citeste mai mult

Locale

ANCHETĂ. Percheziții într-un dosar de pornografie infantilă

Publicat

pe

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi procurorii DIICOT din judeşul Timiş au făcut marţi dimineaţă şase percheziţii la adrese din Timişoara, Lugoj, Recaş şi Ghilad, într-un dosar de pornografie infantilă, în cadrul acţiunii la nivel naţional.

Ei cercetează o femeie care şi-a pozat fetele minote dezbrăcate şi a trimis pozele unor bărbaţi.

Şase persoane vor fi audiate în acest dosar.

Conform anchetatorilor, un bărbat şi-a convins iubita să le pozeze pe fetele de 13 şi 15 ani în poziţii indecente, apoi a trimis fotografiile unor prieteni de-ai acestuia.

Una dintre percheziţii a avut loc la Recaş, la o casă de tip familial, acolo unde sunt cazate mama şi cele două fete minore.

La audieri vor fi duse şase persoane. Este vorba despre mamă, cele două fete, fostul iubit al acesteia  şi bărbaţii care au primit fotografiile.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite