Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ACTUALIZARE. Maratonul vaccinării, la Timișoara. Trei zile de imunizări non-stop la Centrul Regional de Afaceri

Publicat

pe

În cadrul Maratonului vaccinării împotriva COVID-19, care va avea loc în acest sfârşit de săptămână, la Timişoara, înscrierea se poate face pe loc, cu cartea de identitate, nefiind nevoie de o programare prealabilă prin platforma naţională de vaccinare.

”Vă informăm că în urma discuţiilor cu Col. Dr. Valeriu Gheorghiţă, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a aprobat ca vaccinarea din cadrul Maratonului Vaccinării, ce se va desfăşura la Timişoara, locaţia CRAFT, în perioada 23.04.2021, ora 16:00 – 26. 04. 2021, ora 08:00 să se poată face şi prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al organizatorilor.

Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic la 21 de zile de la prima doză.

Se pot vaccina persoane care au împlinit minim 16 ani. Pentru persoanele minore (sub 18 ani) este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal (NU este un formular tip/ standard, se face de părinte, cu titlul ”Acord pentru Vaccinare”, specificându-se numele şi prenumele părintelui, număr şi serie Carte de Identitate şi faptul că este de acord cu vaccinarea fiului/fiicei).

Centrul de vaccinare va fi deschis non stop de vineri 23 aprilie 2021, ora 16.00 până luni 26 aprilie 2021, ora 08.00.

Știrea inițială

Un maraton de vaccinare împotriva COVID-19 se va desfăşura, timp de trei zile, la Timişoara, unde vor fi create 30 de fluxuri şi se vor folosi 10.000 de doze de vaccin Pfizer. Sute de voluntari, medici şi asistenţi de la toate spitalele din Timişoara şi studenţi medicinişti, societatea civilă şi administraţia publică locală sunt implicaţi în această campanie.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Primăriei Timişoara, în perioada 23-25 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, nr. 22, se va desfăşura un adevărat maraton de vaccinare, sub sloganul „Pune umărul pentru Timişoara. Vaccinează-te!”

Pe parcursul a trei zile, atât ziua, cât şi noaptea, sute de cadre medicale voluntare şi studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara vor fi implicaţi în această campanie.
„Ca medici în secţii de Terapie Intensivă, suntem ca nişte medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieţi. Dar acum, faţă de anul trecut pe vremea asta, avem puterea de a ieşi împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea e gratuită, e eficientă, e sigură şi îi îndemn cu toată căldura pe toţi timişorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare şi să vină la Maratonul Vaccinării. Salutăm gestul de solidaritate al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, care a pus la dispoziţie gratuit complexul CRAFT, cu toate facilităţile, asigurând astfel o locaţie excepţională pentru desfăşurarea Maratonului vaccinării”, a declarat dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara şi preşedintele Asociaţiei pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”.
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, este de părere că Timişoara are şansa de a deveni primul oraş liber de COVID-19.
„Timişoara are şansa să fie primul oraş liber de Covid-19 dacă ne vaccinăm toţi. Dacă ştiu ceva, e că timişorenii sunt solidari la greu, de aceea îi chem pe toţi timişorenii să pună umărul pentru oraşul lor, pentru şcoli redeschise, pentru viaţa sportivă şi culturală a oraşului, pentru afacerile locale, pentru normalitatea de care ne e dor tuturor. Acum, la Maratonul Vaccinării, e momentul să ne demonstrăm dragostea pentru ai noştri şi pentru Timişoara. Acum e momentul pentru victoria unei comunităţi unite în faţa virusului”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Locale

Cerșetori ridicați de polițiștii locali din mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune cu scopul depistării persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, s-a acționat în zonele Parcul Botanic, Gara de Nord, Bdul General Dragalina, Catedrala Mitropolitană – Parcul Civic, Zona Elba, Pictor Ioan Zaicu.

Au fost depistați un număr de 16 cerșetori și oameni ai străzii, aceștia fiind predați către centrul social de pe Strada Telegrafului.

Totodată, în cazul a două astfel de persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991 republicată, deoarece au pătruns fără drept în clădirea fostei casierii a Retim de pe Strada Matei Corvin.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, pe lângă verificările zilnice și măsurile luate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

De la începutul acestui an în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii.

Polițiștii locali iau măsuri de preluare a acestora din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea reintegrării lor, dar din păcate, din cauza legislației, dar și a faptului că aici primesc bani de la cetățeni, aceștia se întorc înapoi în stradă.

Citeste mai mult

Locale

„Străzi pentru comunitate“, pe Bulevardul Cetății din Timișoara. Programul evenimentelor

Publicat

pe

„Străzi pentru comunitate” dăruiește cetățenilor din cartiere, pentru o zi, o stradă circulată în mod obișnuit de mașini, și o transformă în loc de desfășurare a unor activități destinate tuturor vârstelor, care pun în valoare specificul cartierului, organizate cu parteneri „din vecini”: școli, societăți comerciale, universități, cluburi sportive etc.

Anul acesta, evenimentul se va desfășura pe Bd. Cetății, duminică 14 aprilie.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația tramvaielor și a autovehiculelor pe Bd. Cetății, între Calea Torontalului și str. Amforei/Martir Cernăianu va fi oprită, între orele 7:00 și 17:00.

Participarea la activități este gratuită. De asemenea, la fiecare atelier, participanții pot câștiga premii simbolice: penare (truse) din meshuri reciclate, cărți, biscuiți gigantici și pâine de la Prospero, chiar și flori cu rădăcină, pentru grădinile din fața blocului (care vor fi plantate ulterior, cu sprijinul Horticultura).

Programul se desfășoară între orele 11:00-16:00 și cuprinde următoarele activități:

SCENĂ
11:00 – Sticluța, spectacol pentru copii cu Asociația „Teatru pentru Tine”
Povestea unei sticle de plastic aruncate în apă de un copil nepăsător. O temă actuală și esențială astăzi, „tradusă” în mod amuzant pe înțelesul celor mici.
12:30 – Spectacol realizat de elevii Școlilor Gimnaziale 19 și 24
14:00 – Dans cu Magnum Team

15:00 – Spectacol folcloric cu Ansamblul „Timișul” Tineret

Soliști: Sara Vasilescu, David Crișan, Maria Șaptebani, Ana-Maria Moldova, Alexandra Acs, Cristian Negrea și Bianca Opăriuc
Dirijor: Nicolae Baniciu. Coregrafi: Maria Topciov, Ciprian David și Doina Susan

ATELIERE, 12:30-16:00

– Împletit de nuiele cu meșterul popular Dinu Perva

– Ateliere creative cu CODRU– Grădinărit cu Facultatea de Horticultură, Universitatea de Științele Vieții „Mihai I”
– Croșetat cu Cristina Codreanu

– Percuție cu Sorina Savii

– Pictură cu Claudia Marta

– Lectură cu Florina Jinga

– Mânuit de păpuși cu maestrul păpușar Maria Gornic

– Desene pe asfalt și obiecte din materiale reciclabile, cu Gabriela Muscan

CONCURSURI, 11:00-16:00

Crosul Cetății, ora 11:00

Crosul se adresează copiilor între 6 și 15 ani. Startul se va da la ora 11:00, pe Bd. Cetății, în apropierea colțului cu Str. Amforei. Regulamentul de participare poate fi consultat pe www.casadeculturatm.ro, începând de astăzi, 9 aprilie, ora 17:30.
Battle de street dance, ora 13:00

CLICK AICI PENTRU REGULAMENT 

COMPETIȚII AMICALE PENTRU SENIORI, 12:30-16:00

Șah, table, rebus, integrame, sudoku. Seniorii sunt invitați să vină cu jocul de table/șah de acasă. Rebus, integrame și sudoku sunt furnizate de organizatori.

MIȘCARE ÎN AER LIBER, 11:00-16:00

Bd. Cetății/Str. Iancu Flondor

11:00 – clasă de aerobic cu Beauty Center

12:00 – ora de mișcare cu Smartfit

Bd. Cetății

11:00-16:00 – ping-pong, baschet, volei tras cu arcul etc. cu Asociația Campioni pentru Viitor

Citeste mai mult

Locale

Se reia circulația tramvaiului 6, la Timișoara. O nouă linie de autobuz

Publicat

pe

Din 22 aprilie timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulatiei tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe care Primăria Timișoara le face pe bulevardul Stan Vidrighin.

„Sunt două linii foarte așteptate de cei care locuiesc sau lucrează fie în zona Urseni sau pe Calea Stan Vidrighin și ambele rute ajută la o mai bună conectare a acestor zone cu restul orașului. Dezvoltarea și modernizarea transportului public fac parte din strategia noastră de a reduce ambuteiajele în trafic și de a avea un oraș mai verde”, a spus primarul Dominic Fritz.

Începând cu data de 22 aprilie 2024, linia de autobuz 24 va face legătura între Bulevardul Sudului, AEM și Calea Urseni/Intrare Rudicica.

Această linie va avea un traseu tur-retur care va include următoarele străzi: Piața Gheorghe Domășneanu – strada Venus – strada Mareșal Constantin Prezan – girație b-dul. Sudului – strada Mareșal Constantin Prezan – Calea Urseni – Intrare Rudicica.

De asemenea, au fost stabilite și stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor pentru această linie. Astfel, pe traseul dus, acestea vor fi amplasate în următoarele locații: Gheorghe Domășneanu – Venus – Uzina de apă Urseni – Calea Urseni – Grădinița Calea Urseni – Intrare Rudicica. Pe traseul întors, stațiile vor fi: Intrare Rudicica – Grădinița Calea Urseni – Calea Urseni – Uzina de apă Urseni – girație b-dul. Sudului – Parc Sudului – Gheorghe Domășneanu.

Noua linie de autobuz va aduce un plus de comoditate și accesibilitate pentru locuitorii zonelor respective, facilitând deplasările într-un mod eficient și confortabil. Aceasta va face legătura cu liniile de troleibuz 15 și 16 (la Bulevardul Sudului), cu tramvaiele 4, 8 și 9 și cu autobuzele 23 și E2 la AEM.

Circulația tramvaielor pe linia 6a respectiv 6b se reia începând de luni 22 aprilie 2024, ca urmare a finalizãrii lucrãrilor la intersecția Cãii Stan Vidrighin cu strada 1 Decembrie.   Tramvaiele liniei 6a vor circula pe urmãtorul traseu:  P-ta Maria; Catedrala Mitropolitană; P-ta 700; Libertății; Hotel Continental; Prefectură; 3 August 1919; P-ta Traian; Fabrica de bere;  Banatim; Deliblata; Sala Olimpia; Cluj; P-ta Crucii; P-ta N. Bălcescu;  Parc Doina.

Tramvaiele liniei 6b vor circula pe urmãtorul traseu:  P-ta Maria; Parc Doina; P-ta N. Bălcescu; P-ta Crucii; Cluj; Sala Olimpia; Deliblata; Banatim; Fabrica de bere; P-ta Traian; 3 August 1919; Prefectura; Hotel Continental; Libertății; P-ta  700; Catedrala Mitropolitană. Linia 6 autobuz va fi suspendatã începând cu aceastã datã.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite