Ne găsiți și pe:

Locale

Opt focare de infecții cu COVID-19, în județul Timiș. Localitatea Făget, în carantină

Publicat

pe

Opt focare de infecții cu noul coronavirus sunt active în judeţul Timiş, iar cele mai multe cazuri, 142 au fost confirmate la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara.

Oraşul Făget, cu 47 de cazuri,  a intrat în carantină, duminică la ora 19.00.

„În contextul pandemiei COVID-19, pe raza judeţului Timiş, situatia epidemiologica se caracterizeaza prin existenţa a nouă focare declarate, la nivelul cîrora s-au instituit toate măsurile impuse de situatie si sunt monitorizate in permanenţă cu maxima atentie, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, necondiţionat de eforturile pe care le implică acest lucru. Dintre acestea, opt focare mai sunt active şi se află în stricta supraveghere a specialiştilor din cadrul DSP Timiş”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Timiş, într-un comunicat de presă de duminică seara.

Primul focar se află la Sfitalul CFR Timişoara unde au fost confirmate 9 cazuri. Al doilea este la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara unde au fost confirmate 142 de cazuri din 1.364 de teste efectuate.

La Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost depistate 15 cazuri de COVID – 19, iar la un spital privat, tot din Timişoara, au fost confirmate 6 cazuri.

La Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt 12 cazuri de COVID – 19, alte trei la o unitate economică, 11 într-o localitate din judeţ, iar 47 la Făget, oraş care a intrat duminică, la ora 19.00, în carantină.

Toate aceste focare se află sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Un al nouălea focar de infecţie declarat în cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timiş.

Printre măsurile luate de DSP Timiş, în aceste focare se numără reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecţie şi profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuşi, halate şi ochelari la manevre generatoare de aerosoli) ; întreruperea activităţii secţiei pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei terminală şi continuarea apoi a activităţii doar pentru consultaţii de urgenţă cu personalul negativ şi care nu a fost în tură cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecţie şi profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuşi, halate şi ochelari la manevre generatoare de aerosoli); informarea contacţilor apropiaţi privind măsurile de profilaxie şi control.

În judeţul Timiş, în secţiile de Terapie Intensivă, dintr-un total de 35 de paturi, 16 sunt ocupate în secţiile anti- Covid. De asemenea, din 237 de paturi disponibile pentru pacienţii depistaţi cu SARS COV 2, 139 sunt ocupate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Timiş au fost depistate 995 de cazuri COVID – 19, iar 12 dintre acestea doar în ultimele 24 de ore.

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 septembrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 septembrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 septembrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Locale

Medic cardiolog reținut pentru luare de mită. Pretindea între 100 și 2.000 de euro de la bolnavi

Publicat

pe

Un medic cardiolog din Timișoara a fost reținut, luni, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), prevăzută de art.289 alin.1 C.pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.

Conform anchetatorilor, în perioada 19 septembrie  – 26 septembrie 2022, Marian Gașpar, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul Institutului de Boli Cardio-Vasculare din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Arad, S.J.A. Timiș și a serviciilor de specialitate din cadrul D.G.A..

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite