Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Opt focare de infecții cu COVID-19, în județul Timiș. Localitatea Făget, în carantină

Publicat

pe

Opt focare de infecții cu noul coronavirus sunt active în judeţul Timiş, iar cele mai multe cazuri, 142 au fost confirmate la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara.

Oraşul Făget, cu 47 de cazuri,  a intrat în carantină, duminică la ora 19.00.

„În contextul pandemiei COVID-19, pe raza judeţului Timiş, situatia epidemiologica se caracterizeaza prin existenţa a nouă focare declarate, la nivelul cîrora s-au instituit toate măsurile impuse de situatie si sunt monitorizate in permanenţă cu maxima atentie, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virusul SARS-Cov-2, necondiţionat de eforturile pe care le implică acest lucru. Dintre acestea, opt focare mai sunt active şi se află în stricta supraveghere a specialiştilor din cadrul DSP Timiş”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Timiş, într-un comunicat de presă de duminică seara.

Primul focar se află la Sfitalul CFR Timişoara unde au fost confirmate 9 cazuri. Al doilea este la o unitate de procesare a cărnii din Timişoara unde au fost confirmate 142 de cazuri din 1.364 de teste efectuate.

La Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost depistate 15 cazuri de COVID – 19, iar la un spital privat, tot din Timişoara, au fost confirmate 6 cazuri.

La Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt 12 cazuri de COVID – 19, alte trei la o unitate economică, 11 într-o localitate din judeţ, iar 47 la Făget, oraş care a intrat duminică, la ora 19.00, în carantină.

Toate aceste focare se află sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Un al nouălea focar de infecţie declarat în cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timiş.

Printre măsurile luate de DSP Timiş, în aceste focare se numără reinstruirea personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecţie şi profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuşi, halate şi ochelari la manevre generatoare de aerosoli) ; întreruperea activităţii secţiei pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei terminală şi continuarea apoi a activităţii doar pentru consultaţii de urgenţă cu personalul negativ şi care nu a fost în tură cu personalul depistat pozitiv; repetarea instruirii personalului medical în vederea respectării măsurilor de protecţie şi profilaxie (purtarea echipamentului la locul de muncă: mască, mănuşi, halate şi ochelari la manevre generatoare de aerosoli); informarea contacţilor apropiaţi privind măsurile de profilaxie şi control.

În judeţul Timiş, în secţiile de Terapie Intensivă, dintr-un total de 35 de paturi, 16 sunt ocupate în secţiile anti- Covid. De asemenea, din 237 de paturi disponibile pentru pacienţii depistaţi cu SARS COV 2, 139 sunt ocupate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Timiş au fost depistate 995 de cazuri COVID – 19, iar 12 dintre acestea doar în ultimele 24 de ore.

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Circulație parțială la coborârea de pe A1, la intrarea în Giarmata

Publicat

pe

O nouă etapă din proiectul de lărgire la 4 benzi a DJ 691 în zona accesului spre A1 de la Giarmata, a fost finalizată iar începând de sâmbătă, 27 mai, se poate circula pe porțiunea modernizată, pe care s-a turnat stratul de AB2 (anrobat).

Este vorba de aproximativ 2,2 km ai tronsonului de la coborârea de pe Autostrada A1, cuprins între km. 12+760, până la girația de la intrarea în Giarmata, la km.10+500.

Circulația se va realiza pe 2 benzi, în ambele direcții, spre și dinspre autostradă.

Dirijarea traficului se va face inițial prin balize și indicatoare rutiere iar, de luni, se va trece și la executarea de marcaje rutiere provizorii, fără a afecta major traficul, cu menținerea indicatoarelor de semnalizare și a restricțiilor de viteză aprobate.

În paralel, pe același tronson amintit, se continuă lucrările de infrastructură la celelalte două benzi, piste de biciclete, la racordurile cu drumurile laterale și la viitoarele sensuri giratorii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite