Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Oxigen pentru Timișoara. 900.000 lei adunați din donații, în câteva săptămâni

Publicat

pe

Primăria Timișoara și numeroase ONG-uri timișorene active în comunitate, voluntari și antreprenori și-au unit forțele și au lansat în urmă cu câteva săptămâni proiectul Oxigen Pentru Timișoara. Solidari în fața pandemiei, timișorenii și companiile locale s-au mobilizat exemplar și au donat deja peste 900.000 lei, iar suma este în creștere, pentru a răspunde nevoilor din comunitate, în timpul crizei sanitare.

În acest moment, din cauza aglomerării spitalelor, mulți pacienți cu COVID-19 trebuie îngrijiți la domiciliu, monitorizați cu ajutorul medicilor de familie, iar pentru cazurile medii este nevoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre. În cursul lunii noiembrie, partenerii proiectului “Oxigen Pentru Timișoara” și-au propus să achiziționeze în prima etapă 250 de concentratoare de oxigen, 500 de pulsoximetre și echipamente consumabile pentru minim 1500 de beneficiari din Timișoara și zona metropolitană (Dumbrăvița, Ghiroda, Chișoda, Giroc, Moșnița etc.). 

Din acestea, 75 concentratoare, 500 pulsoximetre și două instalații de oxigen profesionale și accesoriile necesare pentru a tratamentul cu oxigen al pacienților COVID-19 tocmai au fost achiziționate de către Fundația Comunitară Timișoara, parteneră strategică în proiect, din donațiile primite în cadrul campaniei Oxigen pentru Timișoara. Până acum au donat 11 companii și 173 persoane fizice, adunându-se 934.411 lei în numai 2 săptămâni de la inițierea proiectului. Urmează ca în următoarele 2 săptămâni să mai fie achiziționate încă 175 concentratoare și consumabilele necesare, mulțumită fondurilor strânse din donații. Pentru mai multe date despre roadele solidarității timișorene vă invităm să consultați site-ul https://oxigen.primariatm.ro.

Zilele acestea se lucrează la definitivarea planului operațional optim pentru distribuirea echipamentelor care vor fi puse la dispoziția Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și alocate apoi pacienților tratați la domiciliu. Partenerii de proiect rămân în continuare vigilenți la nevoile care ar mai putea apărea de acum încolo în comunitate, în context pandemic.

Cum funcționează proiectul “Oxigen pentru Timișoara”

Programul se adresează persoanelor infectate cu COVID-19 care au trecut pe la triajul de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, iar medicii au decis monitorizarea la domiciliu cu ajutorul unui pulsoximetru sau/și concentrator de oxigen. Pot beneficia de sprijinul Oxigen Pentru Timișoara, de asemenea, și pacienții COVID-19 care se externează în momentul îmbunătățirii stării lor de sănătate, dar au nevoie în continuare de oxigenoterapie la domiciliu, pentru facilitarea recuperării. În urma deciziei de externare, pacientul va primi echipamentul (pulsoximetru și/sau concentrator de oxigen) și va fi instruit cum să le folosească. Simultan este anunțat medicul de familie care va continua monitorizarea la domiciliu a stării de sănătate a pacientului

Toți importanți, toți o comunitate ce donează Oxigen pentru Timișoara

„Am inițiat Proiectul Oxigen pentru Timișoara pentru a mobiliza comunitatea în jurul unui obiectiv major, de a salva vieți, în condițiile în care secțiile ATI sunt pline. Sunt bucuros să văd că  Timișoara a arătat încă o dată că implicarea comunității locale poate fi incredibilă atunci când crede în cauza pentru care luptă și că, în momentele grele, timișorenii arată că sunt o forță care se mobilizează pentru a ajuta. Mulțumesc cu toată căldura comunității locale pentru implicarea incredibilă și pentru donațiile strânse într-un timp atât de scurt!”, a declarat Dominic Fritz, Primarul Timișoarei.

„Ca medici din prima linie, luptăm „la baionetă” cu virusul. Oxigenoterapia la pacienții cu COVID-19 în forme medii poate face diferența dintre viață și moarte. Această terapie administrată la timp, la domiciliu, poate preîntâmpina evoluția spre forme severe de boală și ajută la degrevarea  spitalelor, astfel încât în spital să ne putem concentra eficient pe cazurile grave. Comunitatea susține medicii, medicii luptă pentru fiecare pacient din comunitate. Numai împreună vom reuși!”, a adăugat dr. Virgil Musta, Șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalul Victor Babeș, Timișoara.

Daniela Chesaru, de la Fundația Comunitară Timișoara, coordonatoarea strângerii de fonduri pentru campania „Oxigen pentru Timișoara” a completat: „Această criză sanitară testează la maxim capacitatea de adaptare și reziliența comunității noastre. Între a sta deoparte, a lăsa pe alții să își bată capul, și a acționa împreună, fiecare cu talentul, cu expertiza și cu resursele de care dispune, noi am decis să ne solidarizăm, să acționăm încă de la începutul crizei și să fim pregătiți pentru problemele pe care le poate întâmpina comunitatea noastră.”

Locale

Linie telefonică pentru campania de sterilizare a câinilor comunitari, la Timișoara

Publicat

pe

Campania de sterilizare gratuită inițiată de Primăria Municipiului Timișoara continuă. Pentru a simplifica procedura de înscriere, primăria a alocat un număr de telefon special, la care cetățenii pot suna direct, fără a mai fi nevoie de direcționare prin centrală.

Astfel, începând din 6 iunie 2023, numărul 0745232005 va funcționa dedicat pentru cei care doresc să își înscrie câinele/câinii la intervenția de sterilizare gratuită. Acest număr de telefon stă la dispoziția cetățenilor, în fiecare zi lucrătoare, după următorul program:

  • Luni – joi – între orele 8,00 – 16,30
  • Vineri – între orele 8,00 – 14,00.

Înscrierea se poate face și prin e-mail, la adresa: alexandra.pintea@primariatm.ro.

Pentru a fi înscriși, telefonic sau prin e-mail, cetățenii trebuie să furnizeze următoarele infomații:

  • numele și prenumele
  • adresa de domiciliu
  • un număr de telefon valid care va fi utilizat în comunicarea cu beneficiarul, în vederea programării

În baza bonului de ordine emis după înscriere, proprietarul se va prezenta, în termenul comunicat, la cabinetul veterinar, pentru sterilizarea animalului de companie, cu următoarele documente:

  • cartea de identitate, care să ateste domiciliul sau reședința proprietarului în Timișoara;
  • carnetul de sănătate al câinelui, prin care se atestă microciparea;
  • dovada veniturilor proprietarului, în valoare mai mică decât salariul mediu brut, în conformitate cu legislația în vigoare (dovada poate fi : adeverință, cupon de pensie, declarație pe proprie răspundere). (Conform Legii nr. 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023,  câștigul salarial mediu brut pe anul 2023 este de 6.789 de lei).

În cazul în care câinele nu este microcipat, individualizarea și înregistrarea pot fi făcute în ziua sterilizării. Asociația Happy Tails și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proprietarii care doresc să parcurgă întreaga procedură, în limita fondurilor disponibile, în ordinea înscrierii.

Îngrijirea post-operatorie revine în responsabilitatea stăpânului, care va monitoriza câinele la domiciliu în zilele de după intervenție și poate ține legătura cu cabinetul veterinar pentru orice eventuale întrebări sau îndrumări.

Sterilizarea rămâne cea mai eficientă metodă de a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate. Încurajăm deținătorii de câini, dacă îndeplinesc condițiile necesare, să se înscrie în acest program, prevăzut a se derula pe o perioadă de 2 ani. Programul de sterilizare gratuită reprezintă o oportunitate de a contribui la creșterea calității vieții pentru companionii noștri canini, dar și pentru întreaga comunitate.

Citeste mai mult

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite