Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Parc de Crăciun la Muzeul Satului din Timișoara. Pomana porcului, concerte, evenimente pentru copii pe un teren de peste 10 hectare

Publicat

pe

Muzeul Satului din Timișoara va găzdui în luna decembrie o serie de evenimente culturale și de divertisment pentru familie, cu tematică de iarnă, timp de 20 zile. Activitățile se vor desfășura în aer liber, cu intrare gratuită, pe un teren care depășește 10 hectare, astfel încât pot fi respectate toate normele de prevenire a răspândirii cornavirusului.

În organizarea evenimentului sunt implicate toate cele șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș.

Conform conceptului de eveniment dezvoltat de Consiliul Județean Timiș, copiii vor avea acces gratuit la patinoarul special instalat cu această ocazie, la spectacole de teatru și ateliere de citit, pictură sau meșteșugărit desfășurate într-un cort încălzit, sub îndrumarea artiștilor de la Teatrul Merlin.

Și pasionaților de artă li se pregătește un loc special unde vor putea exersa reproducerea de icoane, tehnica mixtă pe pânză, realizarea de cărți poștale sau chiar realizarea de măști contemporane din deșeuri reciclabile, cu ajutorul unui muzeograf al Muzeului Național de Artă.

Biblioteca Județeană Timiș va veni cu trei experimente culturale inedite: poeme rostite de statui vivante pe aleile Muzeului Satului, lectură „aprinsă” în lumină neconvențională, precum torțe sau faruri de motociclete și Text concerto – muzică live întreruptă, imprevizibil, de scurte recitaluri literare.

„Pregătim activități care au în centru familia și care încurajează participarea copiilor la programul artistic, sportiv și de divertisment, fără costuri suplimentare pentru părinți. Ne-am gândit să valorificăm Muzeul Satului, aflat în patrimoniul Consiliului Județean Timiș, deoarece este situat în Pădurea Verde și poate fi locația perfectă pentru evenimente care aduc oamenii împreună fără a crea aglomerații. Cele peste 10 ha de teren pot fi folosite creativ, astfel încât publicul să se poată bucura de activități, cu respectarea distanțării fizice” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Magia sărbătorilor de iarnă va fi întregită de iluminatul festiv, photo corner-ul lui Moș Crăciun și personajele de poveste care vor îndruma participanții către zona de interes aleasă spre a fi vizitată. Muzeul Satului va deveni un labirint de iarnă cu căsuțe ale etniilor amenajate să primească oaspeți, cu aleea comercială a meșteșugarilor, cu Biserica de lemn în care vor răsuna colinde și scena mare unde vor avea loc atât concerte folclorice, cât și recitaluri pop.

Una dintre cele mai interesante zone va fi „Ponton Lounge”, cea de lângă lac, care urmează să fie amenajată cu lumini, spații de relaxare și muzică mixată de diferiți DJ. La programul artistic al evenimentului vor contribui Muzeul Național al Banatului și Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș.

În Parcul Crăciunului se vor îmbina, cu gust, oferta de mâncare tradițională cu bucătăria actuală de Crăciun. Se va coace pâine în cuptorul tradițional al Muzeului Satului, se va face pomana porcului sub forma unei demonstrații culinare, vor fierbe ceaune, dar vor fi prezente și tonete cu cârnați vienezi sau burgeri vegetarieni.

„Cultura și arta au un rol esențial în păstrarea sentimentului de apartenență la comunitate și pentru dezvoltarea armonioasă a tinerelor generații. Putem da un semnal de repornire a sectorului cultural, în siguranță, cu respectarea realității epidemiologice. Ne gândim, planificăm și organizăm din timp”, a adăugat Alin Nica.

Evenimentul aflat în organizare la Consiliul Județean Timiș va fi unul de anvergură, cu program de marți până duminică, începând cu ora 17.00, iar în weekend pe durata întregii zile.

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

Timișoara va avea un club de fotbal nou: Club Sportiv Știința Poli Timișoara

Publicat

pe

Club Sportiv Știința Poli Timișoara este numele noului club sportiv care va activa în orașul de pe Bega, echipa urmând să fie susținută de Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara.

După înființarea clubului cele două instituții vor face toate demersurile pentru finanțarea echipei și vor oferi sprijin pentru accederea în Superliga de fotbal.

„Avem numele viitorului club alb-violet!

Club Sportiv Știința Poli Timișoara este denumirea pe care o va avea echipa fanion a Banatului. Ministerul Justiției a acceptat această variantă, iar săptămâna viitoare vom depune la Tribunalul Timiș documentele necesare înființării clubului.

Noua structură sportivă are, astăzi, doi membri: Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica, dar e nevoie de mai mult dacă ne dorim, într-adevăr, să readucem Poli acolo unde îi este locul. Primăria Timișoara are posibilitatea să ni se alăture în acest demers și am încredere că, până la urmă, va veni alături de noi. Este un moment important pentru Poli și suporterii alb-violeți, cu care am discutat pe această temă, și nu avem voie să îl ratăm.

Procedural, după înființarea clubului, vom face demersurile legale de finanțare a echipei atât de la bugetul CJ Timiș, cât și al Universității Politehnica, iar în momentul în care Primăria Timișoara se va alătura proiectului va avea o cotă de finanțare.

Fie să renască!“, a scris Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, pe o rețea de socializare.

Autoritățile pregătesc cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții și noul stadion care va fi al doilea ca mărime din țară, după Arena Națională.

Foto: Arhivă

Noul stadion de fotbal din Timișoara va avea 32.000 de locuri

 

Citeste mai mult

Locale

O nouă operațiune de dezinsecție terestră, la Timișoara. Recomandări pentru populație

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și a larvelor acestora.

O nouă operațiune terestră este programată la acest final de săptămână, 26 – 27 aprilie, în intervalul orar 21.00 – 06.00.

Pe parcursul lunii viitoare, operațiunile se vor desfășura în perioada 5 – 30 mai.

Pe durata activităților, municipalitatea recomandă cetățenilor, în special copiilor, persoanelor vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să nu stea în apropierea utilajelor ce pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente.

De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise între orele 21.00 – 06.00.

În plus, recomandăm apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor, inclusiv mutarea stupilor în afara zonei de stropire, pe parcursul perioadei menționate.

Substanțele folosite, Cymina și VECTOBAC WG, fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor). Acestea sunt avizate Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii și sigure pentru utilizare în mediul urban. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

În caz de vremea rea, campania de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor va fi reprogramată.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite