Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Primăria Timișoara prelia cereri pentru atestarea/autorizarea administratorilor de bloc

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara, prin Compartimentul Asociații de Proprietari, anunță preluarea cererilor în vederea atestării persoanelor fizice și a autorizării persoanelor juridice ca administratori de condominii, în baza Legii nr. 196/2018. Atestarea/autorizarea se va face conform Metodologiei privind atestarea administratorilor de condominii din Municipiul Timișoara, aprobată prin HCL nr. 357/01.09.2020.

Atestare persoane fizice:

Pot fi atestate ca administrator de condominii persoanele fizice cu domiciliul/reședința pe raza municipiului Timișoara, care vor depune următoarele documente, în vederea obținerii  certificatului de atestare  ca administrator de condominii:

  1. a)  cerere tip – formular cerere
  2. b)  curriculum vitae;
  3. c) copia documentului de identitate;
  4. d)  certificat de cazier judiciar;
  5. e) certificat de cazier fiscal eliberat de ANAF
  6. f) adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că este apt din punct de vedere medical pentru desfășurarea activității de administrator;
  7. g) aviz psihologic;
  8. h) copia certificatului de pregătire profesională pentru funcţia de administrator de condominii, organizat în condiţiile legii de firme autorizate;
  9. i) copie certificat de atestare pentru persoanele fizice atestate anterior Legii 196/2018;
  10. j)  dovada plății taxei de atestare în valoare de 100 lei pentru persoanele fizice aflate la prima atestare, respectiv  a taxei de 50 lei, în cazul administratorilor atestați deja inițial pe Legea 230/2007.

Autorizare persoane juridice:

Pot fi autorizate pentru activităţi de administrare condominiu numai persoanele juridice specializate care îndeplinesc următoarele condiţii:

au ca obiect principal  de activitate domeniul administrării condominiilor

toți angajații acestora, care prestează activitatea de administrare a condominiului, dețin atestatul de administrator.

În vederea autorizării, persoana juridică va depune următoarele acte (original/copii conforme cu originalul):

  1. a) cerere tip – formular cerere
  2. b) actul constitutiv al persoanei juridice
  3. c) certificat de înregistrare fiscală
  4. d) certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului în a cărei rază teritorială persoana juridică îşi are sediul, din care să reiasă că obiectul de activitate principal este administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract, conform listei codurilor CAEN în vigoare – în original;
  5. e) certificat de atestare fiscală, eliberat de Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara,  privind îndeplinirea obligatiilor exigibile către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat si bugetul local, valabile la data depunerii cererii -în original;
  6. f) certificat de cazier fiscal eliberat de ANAF, valabil la data depunerii cererii -în original;
  7. g) certificat de cazier judiciar, în original;
  8. h) contractele individuale de muncă încheiate în condiţiile legii între persoana juridică şi persoanele fizice atestate pentru administrarea de condominii, sau alte forme de angajare
  9. i) copia atestatelor persoanelor fizice angajate conform lit.i);
  10. j) dovada plății taxei de autorizare în valoare de 100 lei.

Dosarele se depun în perioada 26.10.2020 – 27.11.2020, fie la sediul Primariei Municipiului Timișoara, Bd.C.D.Loga nr.1,  Camera 12 – ghiseele 8,9,10,14 (luni, miercuri, joi, vineri: orar 8:30-14, si marti: orar 8:30-17.30),  fie prin poștă sau online pe platforma guvernamentală https://edirect.e-guvernare.ro

Taxele de atestare pot fi achitate la casieria din incinta Camerei 12 din sediul primăriei, la ghișeele Direcției Fiscale de lângă sediul primăriei (Bd.Mihai Eminescu nr.2), sau prin ordin de plată în contul RO90TREZ62121360206XXXXX, BENEFICIAR Municipiul Timișoara, cu specificația “atestare persoană fizică” sau ”autorizare persoană juridică”.

După analizarea dosarului complet cuprinzând documentele solicitate, Compartimentul Asociaţii de Proprietari va întocmi şi va publica pe site–ul Primăriei Municipiului Timișoara lista cu persoanele fizice și juridice considerate admise și lista cu persoanele fizice/juridice ale căror dosare au fost respinse. Persoanele fizice/juridice ale căror dosare au fost respinse pot depune contestaţii în termen de 24 de ore de la afişarea listelor. Soluţionarea acestor contestaţii se va face de către Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, în termen de 5 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor.

Atestatul/autorizarea pentru desfășurarea activității de administrator condominii va fi emis persoanelor fizice/juridice,în urma unei hotărâri a Consiliului Local Timişoara, la propunerea Comisiei de atestare a persoanelor fizice/autorizare a persoanelor juridice.

Certificatul de atestare/autorizare pentru funcția de administrator condominii va menţiona datele de identitate ale titularului (nume, prenume si codul numeric personal), autoritatea emitentă. Certificatul de atestare este valabil 4 ani, de la data emiterii și este valabil pe întreg teritoriul României.

Administratorii în funcție, neastestați în baza Legii 196/2018 au obligația de a solicita atestarea. Menținerea în funcție a unui administrator neastestat sau angajarea de către președintele asociației de proprietari a unui administrator neatestat atrage după sine aplicarea sancțiunii contravenționale prevăzute de Legea nr. 196/2018.

Locale

„Cireșar“. Spectacole, animatori, muzică, de 1 iunie, la Timișoara

Publicat

pe

Pe parcursul a două zile, Parcul Copiilor din Timișoara se va transforma într-un spațiu de poveste, plin de culoare, joc și creativitate.

Evenimentul „Cireșar“ va aduce împreună artiști, animatori, meșteri și copii de toate vârstele într-o atmosferă caldă și vibrantă, în 31 mai 2025 și 1 iunie 2025, între orele 10.00 și 20.00.

Vizitatorii vor putea participa la ateliere creative de pictură pe ceramică, modelaj, bricolaj sau construcții din lemn, iar pe aleile parcului vor întâlni personaje de poveste, statui vivante și spectacole interactive de animație stradală.

Scenele vor găzdui spectacole de teatru pentru copii, momente muzicale și reprezentații artistice pline de emoție.

Una dintre atracțiile speciale din acest an este plaja urbană amenajată chiar în parc, cu nisip fin, șezlonguri, umbrele colorate și o zonă de relaxare perfectă pentru părinți.

Intrarea este liberă.

Citeste mai mult

Locale

AI, securitate cibernetică și startup-uri în prim-plan, la Timișoara

Publicat

pe

În perioada 28–29 mai, Timișoara va găzdui trei evenimente majore care aduc în prim-plan teme de maximă actualitate: inteligența artificială, securitatea cibernetică și dezvoltarea ecosistemelor de inovație.

Pentru cei pasionați de viitor, Timișoara este locul acolo unde se întâmplă lucrurile și unde este bine să fie săptămâna aceasta. Primăria Municipiului Timișoara este partener strategic în toate aceste inițiative.

„Timișoara își consolidează poziția de oraș al inovației, motor al dezvoltării și al prosperității noastre. Mă bucur să văd că tot mai mulți parteneri aleg Timișoara ca spațiu de dialog despre tendințele actuale în tehnologie și antreprenoriat. Le spun tuturor: aici veți găsi o administrație deschisă și un oraș pregătit să crească prin creativitate, curaj și colaborare”, spune Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

28 mai | Iulius Congress Hall

Cybersecurity & Dual-Use Technologies – Timișoara, organizat de AmCham Romania, Camera de Comerț Româno-Americană, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara. Evenimentul reunește reprezentanți ai administrației locale, mediului academic și companiilor pentru a analiza provocările și oportunitățile din domeniul securității cibernetice și al tehnologiilor cu dublă utilizare. Detalii și înregistrare: amcham.ro/event

28 mai | Cinema Studio | 16:00

Timișoara Innovation City marchează lansarea oficială a unei noi viziuni de dezvoltare: orașul ca hub regional de inovație și antreprenoriat. Evenimentul, organizat de Banat IT, Timișoara Startups, Municipiul Timișoara prin Visit Timișoara, Growceanu și ABQ.institute si Finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, reunește startup-uri, investitori, universități și administrația publică într-un demers comun de a construi un ecosistem tech colaborativ și durabil. Evenimentul include paneluri de discuție privind inovarea urbană și dezvoltarea ecosistemului tech și sesiuni de networking pentru antreprenori și investitori. Detalii și înscriere: innovationcity.ro

29 mai | Forum CCIFER – Inteligența Artificială, aliatul (in)vizibil

Organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) și Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, forumul explorează aplicabilitatea reală a inteligenței artificiale în sectorul public și privat: de la decizie asistată și etică, la impactul în educație și pe piața muncii. Program complet: cinemastudio-tm.ro/evenimente

 

Citeste mai mult

Locale

Super Eroii Sănătății, în Parcul Copiilor. Lecții despre igienă și sănătate pentru cei mici

Publicat

pe

În 1 iunie, de ziua copilului, în Parcul Copiilor, cu sprijinul Spitalului de Copii, Spitalului Municipal, Spitalului Victor Babeș și Universității de Medicină, va fi organizat evenimentul Super Eroii Sănătății.

Este o inițiativă educațională și interactivă, menită să le insufle micuților valori esențiale legale de sănătate, prevenție și obiceiuri de viață sănătoase. De la explorarea lumii microscopice până la lecții despre igiena personală și îngrijirea dinților, copiii vor avea ocazia să descopere, într-un mod adaptat vârstei lor, informații valoroase care îi pot transforma în adevărați eroi ai propriei sănătăți.

Programul pregătit de municipalitate se va desfășura între orele 10:00 și 13:00 și este dedicat copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani.

10.30 – 11.00: „Microuniversul invizibil. Călătorie în lumea fascinantă a microorganismelor.” Prezentare susținută de specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara

11.00 – 11.30: „Protejează-te, fii sănătos! Monștrii mici din iarbă și de pe mâini”. Prezentare susținută de specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara

11.30 – 12.00: „Detectivii celulelor: ce se vede la microscop?”. Prezentare susținută de specialiști din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara

12.00 – 12.30: „Aventura dinților curați. Sănătatea orală a copiilor noștri”. Prezentare susținută de specialiști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara – Facultatea de Medicină Dentară

Alte activități atractive:

Atelierul „,Doctor pentru o zi” – joc de rol pentru copii

Jocuri interactive pentru copii

Evenimentul, organizat de Municipiul Timișoara prin Administrația pentru Sănătate și Educație, se va desfășura cu sprijinul specialiștilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalului Clinic Municipal Timișoara și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara – Facultatea de Medicină Dentară. Inițiativa își propune să le ofere copiilor și părinților o zi plină de activități educative și interactive, care să transforme sănătatea într-un subiect accesibil, ușor de înțeles și de aplicat în viața de zi cu zi.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite