Ne găsiți și pe:

Locale

Primăria Timișoara va cumpăra containere ATI, ventilatoare și alte aparate medicale pentru Spitalul „Victor Babeș“

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara va aloca, printr-o rectificare bugetară, 13 milioane de lei pentru cumpărarea a 15 paturi ATI, în variantă container, mai multor ventilatoare invazive și altor echipamente de menținere a vieții în stări limită. 

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, a anunțat că „pandemia necesită echipamente și materiale specifice, respectiv cantități deosebite, astfel s-au suplimentat și se suplimentează alocările financiare către  spitalul de boli infecțioase“.

Până acum, în 1 martie 2020, s-au alocat 2 milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru a se achiziționa teste și echipamente de protecție iar în 18 martie 2020, s-au alocat 3 milioande lei, prin rectificare bugetară prin Dispoziția Primarului, pentru a se achiziționa: aparate și kit-uri de epurare CO2 și oxigenare, echipamente radiologice digitale și analizoare biochimice.

Rectificările bugetare s-au făcut prin luarea banilor dedicați inițial pentru fântâni – programul de realizare fântâni în intersecții fiind prorogat pentru vremuri mai bune -, a celor pentru anumite obiective de investiții care urmează să pornească mai târziu, a celor dedicați pentru evenimente culturale care nu se mai pot ține sau în cel mai fericit caz se vor ține mai târziu.

Locale

Universitatea de Vest din Timișoara are în vedere organizarea admiterii online

Publicat

pe

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a lansat un semnal public pentru mobilizare şi identificarea de soluţii prin care să fie administrate cu mare precizie viitoarele procese de admitere online din învăţământul superior.

Într-un comunicat de presă al universității se precizează că se dorește utilizarea instrumentelor disponibile şi dezvoltarea altora specifice, de preluare online a datelor despre absolvenţii de învăţământ preuniversitar, soluţii care pot fi implementate în relaţia universităţilor cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, susţine că există toate capabilităţile de interogare şi integrare securizată cu bazele de date ale ministerului, prin conexiuni dedicate, respectiv preluarea datelor necesare din sistemul SIIIR, pentru a face posibilă accesarea informaţiilor oficiale despre absolvenţii de Bacalaureat, necesare în derularea procedurilor de admitere online în învăţământul superior.

„Cred că înţelegem cu toţii faptul că ne aflăm într-o situaţie cu totul nouă, care reclamă măsuri concrete de adaptare din partea ministerului şi universităţilor la criza epidemiologică pe care împreună vom reuşi să o gestionăm în cele mai bune condiţii. Acest tip de acces online securizat ne va oferi posibilitatea de apelare şi utilizare în maximă siguranţă a datelor privind absolvenţii examenelor de Bacalaureat, respectiv date asupra liceului emitent al diplomei, oraşul, judeţul şi data eliberării diplomei, cât şi media finală de la BAC, toate acestea fiind date necesare în procesele de admitere online care vor urma. UVT se pregăteşte deja pentru organizarea eficientă a proceselor de admitere online, în cadrul cărora etapa de accesare a datelor de la minister va avea o importanţă specială”, a explicat rectorul Marilen Pirtea.

UVT are în vedere elaborarea unei soluţii de acces online la datele absolvenţilor examenelor de Bacalaureat, în termenii prevederilor Legii Educaţiei Naţionale, a Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2016-2017, cu modificările şi completările ulterioare, dar şi ale Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform aceleiaşi surse, UVT propune asigurarea accesului la baza de date a MEC pentru universităţile care urmează să organizeze procesele de admitere online în acest an, prin intermediul unui API securizat, pentru interogarea în timp real a datelor absolvenţilor de examene de Bacalaureat, date existente în SIIIR. Aceste date sunt relevante pentru procesele de admitere online, referindu-se la caracteristicile de identificare ale posesorilor de Diplomă de Bacalaureat, la date despre liceul absolvit, cât şi la date caracteristice şi individuale ale diplomelor.

Citeste mai mult

Locale

Universitatea de Vest din Timișoara oferă spații de cazare pentru personalul medical

Publicat

pe

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) pune la dispoziţia Spitalului Judeţean Timişoara 30 de camere în căminul Facultăţii de Drept, dotate cu toate utilităţile necesare, unde să se poată caza personalul medical şi auxiliar, în contextul COVID-19 în aropierea Spitalului Judeţean Timişoara.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a anunțat că în paralel cu mobilizarea pentru a susţine în cele mai bune condiţii furnizarea tuturor serviciilor-suport necesare cadrelor didactice şi studenţilor, în sistem online, universitatea este prezentă cu toate capacităţile de care dispune, în sprijinul întregii comunităţi locale.

„Ne exprimăm în acest sens disponibilitatea de a oferi Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Pius Brînzeu» Timişoara spaţiile de cazare din căminul Facultăţii de Drept a UVT, pe care îl considerăm adecvat pentru primirea cadrelor medicale şi auxiliare ale spitalului, în această perioadă de intense solicitări şi restricţii”, anunță rectorul Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

UVT transmite un apel public către toate entităţile şi organizaţiile publice sau private pentru a-şi concentra acţiunile, în această perioadă cu totul specială, în direcţia participării, pe măsura disponibilităţilor, la sprijinirea celor mai importante măsuri în cadrul situaţiei de urgenţă care a fost declarată public.

Citeste mai mult

Locale

Polițiștii locali din Buziaș, izolați la domiciliu din cauza coronavirusului

Publicat

pe

Poliţia Locală din oraşul Buziaş este închisă, după ce soţia unuia dintre angajaţi a fost testată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

Soţia unui poliţist local a fost testată pozitiv, aceasta fiind la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş“ din Timişoara şi se simte bine.

Sediul Poliţiei Locale Buziaş este închis pentru dezinfecţie şi pentru că angajaţii sunt în stare de izolare la domiciliu.

Primăria Buziaş lucrează acum cu Jandarmeria, cu Poliţia Locală şi cu doi bodyguarzi pe care îi are.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite