Ne găsiți și pe:

Locale

Primele stații de încărcare a vehiculelor electrice date în folosință la Timișoara 

Publicat

pe

De luni, 12 septembrie, primele 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice instalate de Primăria Timișoara pot fi folosite de timișoreni. Investiția a fost realizată cu ajutorul unei finanțări nerambursabile primită de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Stațiile de încărcare pot fi folosite prin descărcarea aplicației EVGO SMART CHARGE (disponibilă gratuit pe Play Store și AppStore). Aplicația conține și o hartă care se updatează în timp real cu stațiile disponibile în oraș și locurile de încărcare libere. De asemenea, plata se face tot prin intermediul aplicației.

La stațiile de încărcare sunt interconectați doi senzori de parcare care vor avertiza optic și în rețea (sistem monitorizare stație, dispecerat, etc) statusul locurilor de parcare monitorizate, respectiv dacă vehiculele parcate încarcă sau nu, iar stația transmite serverului central și persoanei care a inițiat încărcarea toate datele referitoare la încărcare: ora de începere a încărcării, statusul pe perioada încărcării, parametrii de încărcare, ora finalizării încărcării și costurile totale pentru încărcare. Stațiile vor fi monitorizate de câte o cameră video. Ecranul tactil și butoanele de acționare sunt dispuse în așa fel încât să fie accesibile și persoanelor cu dizabilități.

Tariful  pentru servicii de reîncărcare a vehiculelor electrice este de 1,10  lei/ kwh cu TVA. Tariful poate fi actualizat ori de câte ori evoluția elementelor de calcul o va impune, conform contractului cu furnizorul de energie electrică.

Lucrările de instalare și testare ale stațiilor de încărcare rapidă au fost asigurate de către S.C. EVGO GREEN MOTION S.R.L. și au avut o valoare de 2,2 milioane de lei, fără TVA, din care 90% reprezintă finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu. Operarea stațiilor a întârziat în urma unor probleme birocratice.

În Timișoara sunt înregistrate 2791 de mașini electrice, din care 677 sunt acționate electric și 2114 hibrid.

Amplasamente:

1. Bd. I.C. Brătianu (parcarea de pe bulevard)

2.Calea Aradului (nr. 101, spre strada Cugir)

3.Piața Iancu Huniade (parcare)

4.Acad. Alex. Borza-str. Michelangelo

5.Str. Martin Luther (parcarea din vecinătatea de vest a Bastionului)

6.Str. Gheorghe Dima (parcarea de lângă intrarea în Parcul Botanic)

7.Bd. Take Ionescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 44)

8.Piața 700 (în vecinătatea pieței)

9.Bd. Republicii / str. Paris

10.Bd. Revoluției din 1989 (în vecinătatea imobilului cu nr. 14)

11. Splaiul Nicolae Titulescu (în vecinătatea Podului de Fier)

12.Bd. Mihai Viteazul (în apropierea intersecției cu str. Virgil Madgearu)

13.Bd. Mihai Viteazul (]n apropierea intersecției cu str. Virgil Madgearu)

14.Str. Plauțius Andronescu (în vecinătatea imobilului cu nr. 10)

15.Str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy) – parcarea Școlii Generale nr. 30

16.Bd. 16 Decembrie 1989 / Rusu Șirianu

Locale

Restricții de circulație pe mai multe străzi din Timișoara

Publicat

pe

Pentru perioada 26 septembrie 2022 – 31 octombrie  2022 va fi instituit un set de restricții cu caracter temporar pe un segment scurt de pe strada Surorile Martir Caceu, aflat între sensul giratoriu de la Aleea FC Ripensia – str. Aurel Păunescu-Podeanu și str. Surorile Martir Caceu.

Vehiculele care vin de pe str. Profesor Doctor Aurel Păunescu Podeanu nu se vor mai putea deplasa din giratoriu spre Sala Olimpia, ci vor avea o variantă de ocolire pe str. Bucegi – str. Surorile Martir Caceu. Astfel, sensul unic de pe strada Surorile Martir Caceu va fi inversat.

De asemenea, vehiculele de pe str. Surorile Martir Caceu vor avea obligatoriu la dreapta, pe un viraj amenajat provizoriu pe perioada lucrărilor.

Traficul de pe axa principală Nord-Sud a orașului, pe care circulă troleibuzele 15 și 16, precum și E2, nu va fi afectat.

Setul de restricții a fost stabilit în urma unei analize extinse, astfel încât să fie evitată închiderea arterei FC Ripensia.

În acest segment, proiectul de retehnologizare a rețelei include lucrări complexe de realizare a unui cămin de termoficare, fiind necesară o perioadă extinsă pentru restricții.

Citeste mai mult

Locale

UMB Spedition va construi 10 kilometri din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, la Timişoara, că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construirea segmentului de aproximativ 10 kilometri de pe autostrada A1 Lugoj-Deva, între localităţile Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara), acesta fiind firma UMB Spedition.

Contestaţiile se pot depune în termen de zece zile.

„A fost desemnat câştgătorul, este un constructor român care şi-a făcut treaba foarte bine şi care ne dă siguranţa că va finaliza în termenii contractului pe care îl vom semna în perioada următoare, că va termina acest contract în condiţiile pe care şi le asumă de la început. Este constructorul care în acest moment, probabil, e cel mai mare constructor român, cel puţin pe infrastructură rutieră. Este vorba de UMB Spedition, Umbrărescu”, a declarat, la Timişoara, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a precizat că pot fi depuse contestaţii în următoarele 10 zile.
Grindeanu a menţionat că proiectarea şi execuţia acestui proiect vor dura doi ani.
Nouă bucată de autostradă va avea două „tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 kilometri de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecționale cu câte o cale de circulație pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.
Finalizarea tronsonului lipsă din Autostrada Lugoj – Deva, de 9,13 kilometri, este una dintre cele mai așteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării, în condițiile în care DN 68A este cel mai tranzitat din zonă, mereu aglomerat, pe care șoferii de TIR-uri şi camioane, respectiv cei de autoturisme îl folosesc deopotrivă în lipsa tronsonului de autostradă.

Citeste mai mult

Locale

Ce se mai cultivă în județul Timiș: cannabis, hașiș și plante halucinogene. Anchetatorii au început cercetările

Publicat

pe

Patru persoane din județul Timiș au fost ridicate de anchetatori în urma mai multor percheziţii într-un dosar de trafic de droguri.

La locaţiile percheziţionate au fost găsite plantaţii de cannabis, muguri de haşiş, saci cu plante pregătite de livrare către dealeri, dar şi un laborator unde plantele erau mărunţite.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, perchezițiile au avut loc în satele Vizma şi Blajova, dar şi la Timişoara, în judeţul Timiş.

Poliţiştii şi procurorii au găsit trei terenuri cultivate cu cannabis, muguri de haşiş, dar şi mai mulţi saci cu plante ce urmau a fi distribuiţi dealerilor. A fost găsit şi un laborator unde plantele erau mărunţite înainte de a fi distribuite pe piaţa din Timişoara sau din alte localităţi din judeţul Timiş.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) şi un laborator de producere a rezinei de canabis (haşiş) şi a uleiului de canabis prin metoda „Bubble Hash”.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din haşiş (500 de grame), precum şi mai multe instrumente folosite la fabricarea haşişului (malaxor, site, filtre, presă).

Patru persoane au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Timişoara. Liderul grupării a mai fost condamnat, în trecut, la 7 ani de închisoare tot pentru trafic de droguri.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite