Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

PROIECT. Pădurea Verde va fi amenajată ca pădure-parc

Publicat

pe

Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehică din partea proiectantului, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pentru amenajarea Pădurii Verzi ca pădure – parc.

În prezent, Pădurea Verde nu este deschisă publicului, însă are un potential de recreere care poate fi valorificat, prin amenajarea ei ca pădure-parc, astfel încât timișorenii și turiștii să aibă la dispoziție un nou spațiu generos pentru relaxare în aer liber.

De asemenea, proiectul de amenajare va aduce și alte beneficii: creșterea suprafeței de spațiu verde amenajat în zona urbană, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea sănătății cetățenilor și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, încurajând petrecerea timpului liber în natură.

Intervențiile preconizate vor trebui să fie minim invazive, iar materialele vor fi ecologice. Se vor avea în vedere: conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă.

Obiectivele proiectului sunt: adaptarea municipiului la schimbările climatice, protejarea și dezvoltarea biodiversității, conștientizarea importanței ecologice și sociale a pădurii, deschiderea către public.

Pădurea aflată în domeniul public a fost primită cu titlu gratuit și se întinde pe o suprafață de 5.198.412 mp, fiind fond forestier din grupa I funcțională. Proiectul de amenajare se va realiza pe 21.431,61 mp.

Vor fi alei realizate din materiale ecologice, cu lățimea de maxim doi metri și piste pentru bicicliști, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maxim 15 mp(chioșc, adăpost, platformă de relaxare). Traficul va fi nemotorizat, cu trasee velo și pietonale.

Contractul se va derula în mai multe etape:

-Etapa 1 – Studii: geotehnic, topografic, întocmire documentații și obținere avize conform Certificatului de urbanism (45 de zile de la ordinul de începere)

-Etapa 2 – Elaborare Studiu de Fezabilitate (SF) și elaborare Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și obținerea Autorizației de Construire (120 de zile)

-Etapa 3 – Elaborare Proiect Tehnic (PT- 80 de zile).

– Etapa 4 – Asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul desfășurării contractului de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 150.000 de lei, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 31.03.2023, ora 23,30.

Primăria Timișoara continuă demersurile pentru transformarea Pădurii Verzi în parc

Locale

Ziua mondială a bicicletei. Invitație la pedalare până în Serbia

Publicat

pe

În urma inițiativei Consiliului Județean Timiș de deschidere a punctului de trecere a frontierei de la Otelec, spre Serbia, granița va putea fi tranzitată în zilele de 3 și 4 iunie 2023, între orele 8.00 – 20.00, traversarea fiind posibilă în baza unui act de identitate.

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată în 3 iunie, este un motiv în plus de sărbătoare și de petrecere a timpului în aer liber.

În ultimii ani, CJ Timiș a avut mai multe inițiative de încurajare a utilizării bicicletei. Acestea s-au concretizat prin preluarea în administrare a pistei de-a lungul canalului Bega, prin elaborarea unei strategii de dezvoltare a infrastructurii pentru biciclete, prin accesarea mai multor programe de finanțare pentru îmbunătățirea infrastructurii velo existente, precum și prin dezvoltarea unor noi rute sau secțiuni ale unor trasee internaționale care traversează județul nostru.

Prilej de celebrare și motiv de petrecere a timpului de calitate în familie, Ziua Mondială a Bicicletei se constituie într-o nouă invitație la plimbare de-a lungul canalului Bega, pe două roți, la relaxare în mijlocul naturii.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com

Citeste mai mult

Locale

Zboruri directe din vestul țării către Israel. HiSky deschide ruta Timișoara – Tel Aviv

Publicat

pe

La sfârșitul lunii august, lista rutelor regulate directe disponibile de pe aeroportul Traian Vuia din Timișoara va fi extinsă cu încă o destinație internațională.

Locuitorii din vestul României vor putea călători cu HiSky către Tel Aviv, Israel devenind astfel cea de-a șasea țară accesibilă cu un zbor direct de pe acest aeroport.

Ruta Timișoara – Tel Aviv – Timișoara va fi operată de compania aeriană începând cu sezonul de toamnă, cursa inaugurală către principalul aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, fiind programată pentru data de 31 august 2023.

Conform ofertei de lansare, publicate pe site-ul companiei, prețul unei călătorii Timișoara – Tel Aviv, cu toate taxele incluse, pornește de la 49.99 euro.

Orarul zborurilor prevede două frecvențe săptămânal, în fiecare zi de luni și joi: Tel Aviv (TLV) 14:25 – 17:35 Timișoara (TSR), Timișoara (TSR) 18:35 – 21:25 Tel Aviv (TLV).

Tel Aviv este cea de-a doua destinație pe care compania aeriană HiSky alege să o deschidă de pe aeroportul timișorean, după ruta domestică București – Timișoara, operată deja cu șase frecvențe săptămânale, începând cu luna mai a anului trecut.

„Suntem o companie în dezvoltare și de aceea suntem atenți să ne facem bine temele înainte de a deschide o nouă rută. Primul pas pe care l-am făcut la Timișoara a fost să o conectăm mai bine, adică mai ieftin și mai confortabil, de capitală și de hub-ul de la Otopeni. Am reușit, în ultimul an, să consolidăm această rută, cu șase frecvențe pe săptămână. Ne aflăm acum într-un moment în care, odată cu extinderea flotei, putem continua să dezvoltăm acest aeroport. Am ales ca primă rută internațională Tel Aviv, o destinație pe care o operăm deja cu succes din București, Cluj și Chișinău. Din experiența de până acum, pe alte aeroporturi, dar și din studiile premergătoare pe care le-am făcut suntem siguri că și timișorenii așteptau această legătură directă cu Israelul atât pentru turism cultural, religios, de sejur sau city break, cât și pentru traficul de business. În plus, sperăm ca zborurile noastre să nu fie doar o cale de plecare către Tel Aviv ci și una care să aducă turiști și oameni de afaceri israelieni în România, mai ales în contextul manifestărilor culturale care au loc anul acesta în oraș”, Iulian Scorpan, CEO HiSky.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter. În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Circulație parțială la coborârea de pe A1, la intrarea în Giarmata

Publicat

pe

O nouă etapă din proiectul de lărgire la 4 benzi a DJ 691 în zona accesului spre A1 de la Giarmata, a fost finalizată iar începând de sâmbătă, 27 mai, se poate circula pe porțiunea modernizată, pe care s-a turnat stratul de AB2 (anrobat).

Este vorba de aproximativ 2,2 km ai tronsonului de la coborârea de pe Autostrada A1, cuprins între km. 12+760, până la girația de la intrarea în Giarmata, la km.10+500.

Circulația se va realiza pe 2 benzi, în ambele direcții, spre și dinspre autostradă.

Dirijarea traficului se va face inițial prin balize și indicatoare rutiere iar, de luni, se va trece și la executarea de marcaje rutiere provizorii, fără a afecta major traficul, cu menținerea indicatoarelor de semnalizare și a restricțiilor de viteză aprobate.

În paralel, pe același tronson amintit, se continuă lucrările de infrastructură la celelalte două benzi, piste de biciclete, la racordurile cu drumurile laterale și la viitoarele sensuri giratorii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite