Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

PROIECT. Regulament pentru activitățile cultural-stradale, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură, a pregătit Regulamentul de desfășurare a activităților cultural-stradale, pentru categoriile de solicitanți care includ: muzicieni, actori, dansatori, artiști din sfera artelor vizuale și nu numai. Aceștia pot participa activ la crearea unei atmosfere vibrante în Timișoara și la dezvoltarea culturală a orașului prin mini-piese de teatru, scenete, recitaluri, dans, iluzionism, acrobații sau pictură.

Avizele de funcționare puse la dispoziție pentru artiștii stradali sunt anuale sau ocazionale. Avizele anuale sunt eliberate în lunile ianuarie și iunie și trebuie solicitate până atunci, iar cele ocazionale pot fi cerute în orice lună a anului și se eliberează pentru maximum 30 de zile. Artiștii stradali trebuie să aibă minimum 16 ani și pot activa singuri sau în grupuri de până la 5 persoane.

Aceștia vor putea să își desfășoare activitatea de luni pană vineri, de la 16:00 -22:00, iar în weekend-uri, în intervalele orare 10:00 – 12:00 și 17:00 – 22:00. Între octombrie și aprilie, orarul permis de luni până vineri este redus la intervalul 16:00 – 20:00.

De menționat că obținerea unui aviz de funcționare nu este cu titlu definitiv și că acesta poate fi retras, în urma a două avertismente date de Poliția Locală, în timpul unui an calendaristic. Pentru evitarea acestor situații, artiștii sunt rugați să respecte prevederile regulamentului, inclusiv cele referitoare la păstrarea distanței corespunzătoare față de alți artiști stradali, precum și de școli, biserici, spitale sau alte clădiri de interes public și să schimbe locația conform programării stabilite. Amplificarea este permisă pentru voce, cu condiția să nu depășească valoarea admisă a zgomotului în spații publice.

Zonele autorizate pentru aceste activități sunt următoarele: Piața Victoriei, Parcare Modex, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Sf. Gheorghe, platoul din fața Parcului Central, Str. Mărășești, Parcul Botanic, Parcul Poporului, Platoul din fața Complexului Bega, Str. Jules-Verne – Șc. Gen. Nr.14, Parcul Frații Constantin, Str. Garofiței, Str. Petofi Sandor, Platou Sinaia, Piața Traian, Piața Țarcului, Piața Romanilor, Parcul Alpinet, Str. I.I. de la Brad, Str. Veronica Micle, Str. Al Russo, Str. Tabor, Calea Bogdăneștilor, Str. Herculane, Str. Ismail.

În vederea obținerii avizului de autorizare, artiștii stradali interesați sunt rugați să pregătească un portofoliu, un repertoriu specific sau un moment teatral sau coregrafic. Aceștia trebuie să le susțină în fața unei comisii de specialitate a Casei de Cultură.

Regulamentul se află momentan în consultare publică pentru o perioadă de 30 de zile lucrătoare și este disponibil aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=291B7000408E0D56C22589B20044125F

Imagine de F. Muhammad de la Pixabay

Locale

„Sport Guru Timișoara 21K 2024“ aduce 1.500 de alergători, la Timișoara. Când și unde va fi restricționată circulația

Publicat

pe

Primăria Timișoara este partener în organizarea evenimentului „Sport Guru Timișoara 21K 2024“, de duminică, 17 martie. Acesta este dedicat atât alergătorilor înflăcărați, cât și amatorilor și copiilor deopotrivă.

1.500 de alergători, din țară și străinătate sunt deja pe listele participanților la cele 4 curse disponibile ale evenimentului: semi maraton (21 km) și cros (10 km), cros popular (3 Km) sau curse dedicate copiilor.

Plecarea și sosirea vor fi din Piața Unirii.

Circulația va fi restricționată între orele 07:30 – 13 00 pe următoarele trasee:

START – Piața Unirii – strada general Eremia Grigorescu – strada Mărășești – Piața Victoriei – bulevardul Mihai Eminescu – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul Regele Ferdinand I – bulevardul Constantin Diaconovici Loga – splaiul Tudor Vladimirescu – strada Brașov – bulevardul Mihai Viteazu – bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – bulevardul Corneliu Coposu – strada J.H. Pestalozzi – splaiul Nistrului – bulevardul Corneliu Coposu – Pasaj Michelangelo – bulevardul Vasile Pârvan – Pod Mitropolit Andrei Șaguna – strada 20 Decembrie 1989 – splaiul Spiru Haret – bulevardul Constantin Diaconovici Loga – bulevardul I.C Brătianu – strada Carol Telbisz – strada Proclamația de la Timișoara – strada Episcop Augustin Pacha – FINISH Piața Unirii.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Locale

ANCHETĂ. Funcțional public cercetat pentru delapidare. A încasat impozite și a folosit banii

Publicat

pe

Un bărbat, funcţionar public la Primăria Racovița, este cercetat penal după ce a încasat impozite şi a cheltuit banii în interes personal.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au făcut 5 percheziţii în contextul a două dosare penale în care au loc cercetări pentru abuz în serviciu şi delapidare.

Percheziţiile au avut loc în Racoviţa, Hitiaş şi Timişoara.

„În urma cercetărilor s-a stabilit că un funcţionar public din cadrul unei unităţi administrativ-teritoriale, din Racoviţa, din anul 2018 până în prezent, ar fi încasat de la contribuabili taxe şi ar fi utilizat aceste sume în interes personal, fără a fi înregistrate în evidenţa contabilă a unităţii administrative. Totodată, şi-ar fi însuşit unele sume de bani care reprezentau plata fictivă a unor indemnizaţii către asistenţii personali care nu se mai află în mod legal în plată sau către persoane decedate”, a transmis IPJ Timiş.

Poliţiştii au ridicat mai multe documente în vederea continuării cercetărilor.

La activităţi au participat şi poliţişti din municipiul Lugoj şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

Citeste mai mult

Locale

Reconstrucția pasarelei Gelu, finalizată în proporție de 75 la sută

Publicat

pe

Reconstrucția pasarelei Gelu, investiție suportată integral de la bugetul local de Primăria Timișoara, intră în etapele finale de execuție.

După demolarea vechii pasarele, este gata în proporție de 75% și una dintre cele mai complexe etape ale investiției, respectiv reconstrucția podului.

Urmează să fie realizate bordurile, parapeții, pavajul, hidroizolația, iar după finalizarea podului, vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural.

„La o plimbare sau în trecere, noul pod nu va mai pune probleme de acces și traversare vârstnicilor, părinților cu cărucioare, persoanelor în scaune cu rotile sau bicicliștilor, așa cum s-a întâmplat ani de zile pe vechea pasarelă din anii ‘40. A trebuit să o demolăm complet pentru că a fost așa de degradată și suntem acum aproape gata cu podul propriu-zis. Tragem tare și, la finalul lunii viitoare, noul pod devine un coridor velo și pietonal care face legătura între cele două maluri ale Begăi”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Noul pod, cu rampe de acces în locul scărilor abrupte, lat până la 8 metri pentru a avea atât trasee pietonale, cât și piste de biciclete și spații verzi, va fi gata până în 27 aprilie. Termenul a fost asumat de către constructor, care, în urma unor probleme identificate pe teren, în timpul șantierului, a solicitat de trei ori extinderea termenului de finalizare.

Din 1949, când a fost construită, pasarela Gelu nu a fost reabilitată complet niciodată. Acum, în urma investiției de peste 12 milioane de lei (TVA inclus) a Primăriei Municipiului Timișoara, pietonii și bicicliștii vor trece peste Bega, între cartierele Iosefin și Dâmbovița, pe un nou pod sigur, modern și spațios.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite